Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Σεπ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Να μια ωραία ιδέα για ένα ενδιαφέρον crash test. ΒΥΡΑΚΙ vs ΜΕΛΙΣΣΕΣ, δύο γειτονόπουλα. Το πρώτο είναι εδώ και καιρό στην short list μου, ενώ το δεύτερο για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, μάλλον όχι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η παρέα μας είχε επιστρέψει από τις διακοπές της, πάνω κάτω την ίδια περίοδο, περί τα τέλη Αυγούστου. Θέλαμε λοιπόν μια casual συνάντηση, μακριά από τα συνηθισμένα μέρη, για να μοιραστούμε τις εντυπώσεις των διακοπών, να περάσουμε μια χαλαρή βραδιά και να τσιμπολογήσουμε. Πήρα την πρωτοβουλία των κινήσεων ως προς το location και τους πρότεινα να κινηθούμε στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, μια περιοχή για την οποία έχω (γευσιγνωστική) άποψη μόνο για το PASTA BAR, το οποίο όμως δεν κολλούσε με το concept της βραδιάς που σχεδιάζαμε. Στο background, με επικαιροποιημένη την short list μου, το BYΡΑΚΙ φάνταζε ως μονόδρομος. Λογαριάζαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθόσον αυτό ακόμη βρισκόταν σε ‘’διακοπές’’ και άνοιγε αρχές Σεπτεμβρίου.

Και ύστερα…ήρθαν οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ όπως λέει και η αγαπητή φίλη tetti στην κριτική της, η οποία μαζί με τις κριτικές από τους επίσης αγαπητούς φίλους Telis Tipitelis, PONTIKI και VAGELIS, μας έδωσαν την ώθηση να το επισκεφθούμε.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, ώρα 22:00, άτομα 5, με κράτηση που προηγήθηκε μια μέρα πριν και μάλλον ήταν απαραίτητη, για τους λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω.

Η περιοχή είναι λίγο ή πολύ άγνωστη στο σύνολο της παρέας. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι σφύζει από ζωή, ειδικά η πιάτσα της Τρυπιά διαθέτει κάθε λογής επιχείρηση, από αυτές που είναι δημοφιλείς κατά βάση σε νέους ανθρώπους. Το παρκάρισμα μάλλον θα σας προβληματίσει, αν και εγώ στάθηκα τυχερός και πάρκαρα στα 100 μέτρα από το μαγαζί.

Ο χώρος είναι ο εσωτερικός και ο εξωτερικός. Ο εσωτερικός, τον οποίο είδα πηγαίνοντας προς στην τουαλέτα, δεν μπορώ να πω ότι με κέρδισε. Μικρός σε μέγεθος, με πολύ φτωχή και άνευρη διακοσμητική άποψη, βασίζεται κυρίως στην γνωστή ‘’περίκλειστη επέκταση πεζοδρομιακού στυλ’’, την οποία δεν πολυσυμπαθώ. Τον φαντάζομαι τον χειμώνα, πίτα στον κόσμο (ίσως και στο τσιγάρο όπως γράφουν άλλοι χρήστες), να μην σου δίνει ιδιαίτερα κίνητρα να καθίσεις με την παρέα σου, να χαλαρώσεις, να απολαύσεις το κρασάκι σου και γενικά την έξοδό σου.

Ο εξωτερικός χώρος είναι στην ουσία ένα παρακείμενο μεγάλο οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται στα 20 μέτρα και προφανώς νοικιάζει η επιχείρηση. Είναι στρωμένος με χαλίκι, το οποίο βρήκα συμπαθητικό, ανισομερώς φωτισμένος αναλόγως της θέσης του τραπεζιού και δείχνει ανεκμετάλλευτος. Πιθανόν βρίσκεται σε φάση σταδιακής ανάπτυξης. Διέκρινα μια κατασκευή τύπου mini παιδικής χαράς για τα παιδιά και κάποια δενδρύλλια μάλλον πρόσφατα φυτεμένα. Σίγουρα όμως λόγω μεγάλου μεγέθους προσφέρει άπλα για πάρα πολλά τραπέζια και πολλές δυνατότητες περαιτέρω διαμόρφωσης. Υπάρχουν συν και πλην, αναλόγως της οπτικής γωνίας που το βλέπει κάθε πελάτης, εγώ θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ως συμπαθητικό. Έτσι η βαθμολογία 3 που βλέπετε, αφορά περισσότερο τον εξωτερικό, παρά τον εσωτερικό χώρο.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από νέα παιδιά και την βρήκα επίσης συμπαθητική. Ερασιτεχνική δεν μπορείς να την πεις, αλλά ούτε και ιδιαίτερα επαγγελματική. Την βραδιά της επίσκεψης μας δεν έπεφτε καρφίτσα και οι σερβιτόροι οι οποίοι ήταν επαρκείς στον αριθμό, ήταν όντως φιλότιμοι και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια εξυπηρέτησης. Υπήρξε μια μικρή αμηχανία για την τακτοποίησή μας στο τραπέζι που κρατήσαμε, δεν θυμάμαι να μας ρώτησαν τις εντυπώσεις μας ή να μας ξεπροβόδισαν στην αναχώρησή μας.

Δεν θα τους παρεξηγήσω γιατί όπως είπαμε το μαγαζί ήταν γεμάτο. Τι εννοώ; Στο 100% μέχρι τις 01:00, στο 50% μέχρι τις 02:00 και στο 20% μέχρι τις 02:30, οπότε και αναχωρήσαμε. Πραγματικά εντυπωσιακό, ακόμη και για Σάββατο βράδυ, μιας και μιλάμε για μεζεδοπωλείο και όχι για club της παραλιακής. Λοιπά θέματα service (παραγγελία, ροή πιάτων, λογαριασμός και λοιπές επιθυμίες μας), γενικά κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το menu νομίζω δεν θα αφήσει πολλούς παραπονεμένους και καλύπτει μεγάλη γκάμα επιλογών. Η κάρτα είναι λίγο δυσανάγνωστη λόγω χρωματικών επιλογών, γραμματοσειράς και του μέτριου φωτισμού. Η αλήθεια είναι ότι δεν την πολυκοίταξα, διότι πήγα με το σκονάκι μου ανά χείρας. Η παραγγελία μας ήταν ένα medley των παραγγελιών των παραπάνω φίλων καλοφαγάδων.

Δοκιμάσαμε:
-Σαλάτα ανάμεικτη με σπανάκι, καρύδια και ψητό ταλαγάνι. Απλή, δροσερή, φρέσκια, χωρίς ιδιαίτερο food styling, μια συμπαθητική σαλάτα.

-Σαλάτα ρόκα με λιαστή ντομάτα, κατίκι και κάπαρη. Πάνω κάτω ίδιες εντυπώσεις με την προηγούμενη, θα της δώσω ένα ελαφρύ προβάδισμα.

-Πατατούλες στη σέσουλα. Συμπαθητικές.

-Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα. Φρέσκια και κρεμώδης, θα την χαρακτήριζα ενδιαφέρουσα.

-Μπουγιουρντί. Αρκετά καυτερό, ξεφεύγει λίγο από την τυπική συνταγή. Το πήλινο σκεύος θα μπορούσε να έχει λιγότερο λάδι και επίσης να είναι λίγο πιο γευστικά ευδιάκριτα, τα λοιπά (πλην της φέτας) συστατικά.

-Παστουρμαδοπιτάκια. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, το πιάτο που με ενθουσίασε για δύο λόγους. Άψογα τηγανισμένα και στραγγισμένα, όσο crispy χρειάζεται, με εξαιρετικής ποιότητας υπερπλούσια γέμιση.

-Μπριζολάκια πιπεράτα. Μικρή μερίδα με το ζόρι ένα το πολύ δύο μπριζολάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια. Συμπαθητικό πιάτο με ενδιαφέρουσα γλυκοκαυτερίζουσα σαλτσούλα.

-Κεμπαπάκια. Τέσσερα μικρά κεμπαπάκια, σωστά ψημένα με πιτούλες και σως. Τίποτε το (γευστικά) συγκλονιστικό.

-Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα μαυροδάφνη. Ενδιαφέρον πιάτο λόγω της σαλτσούλας.

-Μοσχάρι με σάλτσα bbq. Πολύ καλό πιάτο, λόγω της ποιότητας του κρέατος και της συμπαθητικής σάλτσας bbq.

-Μοσχάρι με μανιτάρια, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, το κουτάλιασα, ευτυχώς δεν το πήραν πρέφα οι υπόλοιποι. Το μοσχάρι, τρυφερό, σωστά κομμένο και μαγειρεμένο, έδενε υπέροχα με την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Του δίνω ένα μικρό προβάδισμα από το προηγούμενο πιάτο.

-Πέντε μπύρες και δύο αναψυκτικά.

Τα πιάτα μπορεί να ήταν ένδεκα, αλλά μην βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα ότι φύγαμε πρησμένοι. Τυπικές μερίδες μεζεδοπωλείου, κάθε πιάτο ήταν επαρκές για να τσιμπολογήσουν δύο με τρία άτομα. Στο τέλος έπαιξε και ένα τυπικό κέρασμα, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες, διότι ήμουν αφοσιωμένος στην συζήτηση της παρέας.

Check please
Με αναλυτική απόδειξη και δελτίο παραγγελίας (συρραμμένα) στα 79,80€.

Κατέληξα ότι:
Πρόκειται για ένα συμπαθητικό, νεανικό μαγαζάκι, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, έχει το κοινό του και μάλλον δύσκολα θα σας απογοητεύσει. Γευστικά που είναι και το κύριο ζητούμενο, υπάρχουν κάποια συμπαθητικά, κάποια καλά και κάποια εξαιρετικά πιάτα. Χώρος για βελτίωση πάντα υπάρχει, διότι όπως είναι γνωστό μια παλιά παροιμία λέει ότι ‘’εχθρός του καλού είναι το καλύτερο’’. Το VFM κυμαίνεται στον φυσιολογικό μέσο όρο και αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για τους κατοίκους της περιοχής.

Αν αποτελεί περίπτωση slow travel, επίσκεψη από μακριά όπως λέει χαρακτηριστικά ο αγαπητός φίλος Nautilus (χάθηκε αυτή η ψυχή), είναι κάτι που εξαρτάται από εσάς. Πόση βενζίνη θέλετε να κάψετε και πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι γαστρονομικές ανησυχίες σας.

Υ. Γ Εκκρεμεί το δεύτερο μέρος και η ολοκλήρωση του crash test. Επιδίωξη θα είναι να υλοποιηθεί με την ίδια σύνθεση της παρέας, προκειμένου τα τελικά συμπεράσματα να είναι ασφαλή.