Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Σεπ
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Από τότε που γνώρισα τον καλό μου, το Σωτήριον Έτος 1993....... wow! και δε θέλω σχόλια!!! περνώ πάντα την ονομαστική μου εορτή στην Ικαρία.
Η γλυκιά μου μανούλα, όμως, λίγο στεναχωριέται γιατί με έχει μονάκριβη και της λείπω τέτοια μέρα. Για να πω την αλήθεια και μένα μου κακοφαίνεται οπότε έχω βρει μια λύση που μας αφήνει όλους ικανοποιημένους. Βγάζω μαμά και θεία για φαγητό την παραμονή της αναχώρησής μας, η οποία είναι πάντα στις 14/ 8 και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Μιλώντας λοιπόν για γάτες, φέτος, ψάχνοντας για μαγαζί, μου ήρθε στο μυαλό η Ψιψίνα για την οποία πολλά καλά λόγια είχα ακούσει από τους χρήστες του site και αποφάσισα να τη δοκιμάσουμε. Πήρα λοιπόν τηλ. για κράτηση τραπεζιού, έτσι για να είμαι σίγουρη, γιατί, ειλικρινά, περίμενα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μη βρούμε τραπέζι, καθημερινή και στα μέσα του Αυγούστου. Κούνια που με κούναγε!!! Η κράτηση απεδείχθη απολύτως απαραίτητη αφού το μαγαζί την ώρα που φτάσαμε, γύρω στις 8.30, ήταν κατά τα 3/4 γεμάτο, ενώ τα εναπομείναντα τραπέζια ήταν κρατημένα. Μέχρι την ώρα που φύγαμε, γύρω στις 11.30, τραπέζια είχαν αδειάσει και γεμίσει και αρκετές παρέες περίμεναν υπομονετικά να καθήσουν.

Ο χώρος αποτελείται από δύο, ας πούμε, αίθουσες. Η μέσα, η οποία είναι αμιγώς χειμωνιάτικη με αρκετά κλασσική και βαριά διακόσμηση και η έξω, η οποία είναι μια στεγασμένη πρασιά με σαφώς πιο ανάλαφρο, νησιώτικο στυλ, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί. Τα τραπέζια είναι σχετικά άνετα αλλά και σχετικά στριμωγμένα, όχι πάντως σε σημείο που να ασφυκτιά κανείς. Απλή art de la table με ωραία πινελιά το γαβαθάκι με τα λεμόνια σε κάθε τραπέζι και το καλαθάκι με αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξύδι και τα λοιπά χρειαζούμενα του τραπεζιού.

Στην αρχή έρχεται ως κέρασμα το γνωστό φλιτζανάκι με την ψαρόσουπα που αναφέρουν και οι άλλοι χρήστες. Αν και δεν είμαι φαν της ψαρόσουπας αναγνωρίζω ότι η συγκεκριμένη ήταν νοστιμότατη, πηχτή και καλοδεμένη.

Συνοδεύτηκε από φέτες ενός ωραιότατου, προζυμένιου, χωριάτικου ψωμιού, το οποίο αν το άρχιζες, δύσκολα το σταμάταγες. Μαζί ήρθε και το αναπόφευκτο εμφιαλωμένο νερό το οποίο λόγω καλής διάθεσης, πέρασε ασχολίαστο.

Η υπόλοιπη παραγγελία μας περιελάμβανε:
- Δύο σαλάτες με αλμύρα. Η μία απλή και η άλλη ενισχυμένη με ανθότυρο, ντοματίνια και μπαλσάμικο. Φρεσκότατες, ζεστές, όσο πρέπει βρασμένο το χορταρικό ώστε να κρατά μια ελαφρά τραγανάδα. Η μαμά και η θεία δοκίμαζαν για πρώτη φορά και ξετρελάθηκαν. Προσωπική προτίμηση στην απλή γιατί έτσι προτιμώ τα χόρτα, γενικά. Μερίδες ικανοποιητικές.

- Ταραμοσαλάτα. Άσπρη, άσπρη. ελαφριά και νόστιμη. Τέλεια μαζί με το ψωμί και τα χόρτα αν και θα την προτιμούσα λίγο πιο λεμονάτη. Ωραία εκδοχή παρόλα αυτά.

- Γαύρος μαρινάτος. Κρουστό ψαράκι, ξυδάτο, με το ροζ πιπέρι του αλλά πολύ μικρή μερίδα. Μυρωδιά πήραμε απ αυτό διότι η μικρά το ξεπάστρεψε με συνοπτικές διαδικασίες.

- Χταπόδι ψητό. Η άλλη μικρή μερίδα. Νόστιμο αλλά όχι κι αξέχαστο.

- Παστουρμάς μπακαλιάρου. Ευφάνταστος και ξεχωριστός μεζές ιδανικός για συνοδεία τσίπουρου ή ούζου. Φέτες πάλλευκου και τρυφερού μπακαλιάρου μάλλον ελαφρά καπνιστού, ντυμένου με μπαχαρικά από τα οποία ξεχώριζε το τσιμένι. Επειδή όταν παραγγέλναμε ζητήσαμε πληροφορίες για το πιάτο από το σερβιτόρο μας, το έφερε ως κέρασμα. Μου άρεσε πολύ ως κίνηση.

- Ντολμαδάκια. Αποτελούν την καινούργια εμμονή της μικρής μας. Σαφώς σπιτικά, ικανοποιητική μερίδα, αλλά το ρυζάκι ήθελε λίγο περισσότερο βράσιμο και τα μυρωδικά να ακούγονται λίγο παραπάνω. Απλά συμπαθητικά.

- Σαρδέλες ψητές. Ωραία ψημένες, φιλεταρισμένες, φρέσκες, αρκετές με ωραία πινελιά την ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό στο κέντρο. Τις καταευχαριστηθήκαμε.

- Καλαμάρι φρέσκο ψητό. Ωραιότατο, μαστιχωτό, με μυρωδιά κάρβουνου. Ούτε σκληρό, ούτε μαλακό αλλά ψημένο όπως, ακριβώς, έπρεπε.

- Κριθαρότο γαρίδας. Ένα από τα πολυδιαφημισμένα πιάτα της Ψιψίνας και δικαίως, μπορώ να πω. Πολύ, πολύ νόστιμο, με αρκετές, ζουμερές γαρίδες, χυλωμένο και ευωδιαστό. Μερίδα τεράστια έχετε υπόψη σας. Προτείνεται ασυζητητί. Άλλο ένα πιάτο που η μαμά μου δοκίμασε για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκε.

Ήπιαμε ουζάκι, καζανιστό Στουπάκη, οι κυρίες, μπύρα ο καλός μου και αναψυκτικό η μικρά. Μαζί με την νομιμότατη απόδειξη, η οποία έγραφε το απόλυτα λογικό και τρελό vmf ποσό των 85 ευρώ, κεράστηκαν φρούτα και μαστίχα. Για περαιτέρω γλυκό, δυστυχώς, δεν υπήρχε χώρος, μιας και είχαμε σκάσει.

Η εξυπηρέτηση παρόλο τον κόσμο ήταν εξαιρετικά γρήγορη, ευγενική, έμπειρη, αν και κάπως αποστασιοποιημένη. Λογικό, βέβαια, με τέτοιο χαμό.

Τελειώνοντας, θα πω ότι θεωρώ την Ψιψίνα ένα από τα καλύτερα μαγαζιά, στο είδος του, πάντα. Τίμια και προσιτή ψαροφαγία με αρκετές δημιουργικές πινελιές. Ένα μαγαζί στο οποίο σίγουρα θα επιστρέψουμε.
Αν λοιπόν και η δική σας μανούλα ή αγαπημένα σας πρόσωπα αγαπούν τα θαλασσινά και θέλετε να τους ευχαριστήσετε, να τους πάτε. Νομίζω ότι στο τέλος της βραδιάς θα έχουν μια ευτυχισμένη φατσούλα και θα σας δώσουν χίλιες ευχές όπως έκανε κι η μαμά μου!