Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μαρούσι, Αθήνα
Σεπ
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Το Άνετον είναι το ένα από τα δύο αγαπημένα μου εστιατόρια στην Αθήνα. Και αυτό γιατί, κάθε, μα κάθε φορά, είναι μία καινούρια γευστική επίσκεψη που ανοίγει στη γεύση και στην όσφρησή μου νέους ορίζοντες!

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 2015. Κράτηση για 4 άτομα στις 21:00.

Ο χώρος όπως πάντα άνετος - άλλωστε δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς - το λέει και το ίδιο του το όνομα. Τα τραπέζια με ιδανική απόσταση το ένα από το άλλο, χαμηλός φωτισμός, απαλή μουσική, ευγενέστατο προσωπικό. Όλα στην πένα.

Ορεκτικά:

Επιλέξαμε:

Τις κλασικές πια - τηγανιτές πατάτες με αυγό τηγανητό ελευθέρας βοσκής. Σερβίρονται και με φέτα αλλά δυστυχώς δεν την προτιμούσε όλη η παρέα, οπότε επιλέξαμε μόνο με αυγό. Η μόνη μου παρατήρηση σχετικά με αυτό το πιάτο που πάντοτε υπάρχει στο μενού του Άνετον - και παντοτε το επιλέγουμε - είναι ότι μου κακοφαίνεται να είναι 4 άτομα παρέα και τα αυγά στο ορεκτικό να είναι μόνο 2. Έχει τύχει να πάμε 6 άτομα και τα αυγά να είναι και πάλι μόνο 2. Θα προτιμούσα όσα τα άτομα τόσα και τα αυγά.

Ρολάκια γεμιστά με γαρίδες, πέστο μυρωδικών με αμύγδαλα και τσάντνεη με σταφύλια και σαφράν. ΥΠΕΡΟΧΕΣ. 10/10. Μακάρι να υπάρχουν και σε κάποιο μενού επόμενου μήνα.

Σαλάτες:

Πήραμε μία πράσινη σαλάτα με baby σπανάκι και άγρια ρόκα, τυροκροκέτες με πασατέμπο και βινεγκρέτ με μέλι και πορτοκάλι. Υπέροχη και πολύ χορταστική. 10/10.

Κυρίως πιάτα:

Δε θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι η καρμπονάρα λιγκουίνι με πορτομπέλο μανιτάρια, ψιλοκομμένο πράσο, χειροποίητο λουκάνικο και κρέμα λιωμένης παρμεζάνας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Είμασταν 4 και παραγγείλαμε οι 2 από τους 4 αυτό το υπέροχο πιάτο, το οποίο φυσικά επιλέγουμε ξανά και ξανά όποτε πηγαίνουμε. Δεν έχω φάει ποτέ και πουθενά ωραιότερη εκδοχή καρμπονάρας. Είναι λίγο βαριά για βράδυ, αλλά αξίζει και την τελευταία μπουκιά. Βελούδινη και υπεργευστική. Σταθερή αξία. 10/10.

Λαβράκι φιλέτο ψητό με αχνιστά φασόλια, κολοκυθάκια και λαδολέμονο με αβοκάντο και μυρωδικά. Για τη φίλη μας, που είναι λάτρης του ψαριού, ήταν καταπληκτικό. Εγώ το βρήκα πολύ ελαφρύ, έως και λίγο αδιάφορο.

Τέλος, πήραμε ένα πιάτο ημέρας που δεν υπήρχε στο μενού Σεπτεμβρίου, ψαρονέφρι γεμιστό με βασιλικά σύκα συνοδεύομενο από αρωματικό ρύζι. Είχε μία υπέροχη σος, το βρήκα πάρα μα πάρα πολύ καλό. Απλώς, δεν είμαι μεγάλη fan του σύκου.

Γλυκά:

Γκανάς πικρής σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, καραμέλα γάλακτος και τριμμένα σοκολατένια μπισκότα. Ήταν τεράστιο, υπερσοκολατένιο και πάρα πολύ χορταστικό. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. 10/10

Πολίτικο παγωτό καϊμάκι με σάμαλι, σπιτικό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεβάντα. Ήταν πραγματικά σα σπιτικό, σαν να το έφτιαξε η γιαγιά. Πάρα πολύ ωραίο, θα το ξαναδοκίμαζα και ας μου ξίνιζε λίγο το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι. Μας το κέρασε ο ευγενέστατος host του μαγαζιού. Υπέροχος στη δουλειά του, χαμογελαστός και όπως πάντοτε πάρα πολύ εξυπηρετικός.

Το καλύτερο για το τέλος:
Παγωμένη βελουτέ από πεπόνι με παγωτο καϊμάκι και πούδρα από μπισκότα πτι μπερ. Δεν έχω λόγια, συγκλονιστικό γλυκό. Άφησε άφωνη όλη την παρέα. 10/10.

Για όλα αυτά, μαζί με 4 ποτήρια λευκό κρασάκι, 3 ατομικά Μοσχάτο Dasti και 2 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, πληρώσαμε 35€ το άτομο. Άλλες φορές χωρίς κρασί το budget το άτομο δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 30€. Άξιζε και το τελευταίο μας ευρώ αυτή η βραδιά.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, γιατί κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά και βγαίνει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.