Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Σεπ
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Το MIRCH είναι από τα δημοφιλή εστιατόρια της Ερμού καΙ των γύρω περιοχών (Μοναστηράκι-Θησείο), αφότου άνοιξε εδώ και τρία σχεδόν χρόνια (τον Ιανουάριο του 2013). Το Σάββατο 19/9, το επισκέφθηκα πάλι, αφού είχαν προηγηθεί 2-3 επισκέψεις μου, με take away, αλλά & delivery σε γειτονικό μαγαζί μιας φίλης.

Το γνωστό ταχυφαγείο μού έχει δημιουργήσει κάπως αντιφατικές εντυπώσεις, με σκαμπανεβάσματα στο φαγητό του. Ίσως πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε κάποια φαγητά του, με ενδεχόμενες μικροτροποιήσεις στο μενού όσων εδεσμάτων δεν τραβάνε, όσο π. χ. τα ινδικά σουβλάκια του, που είναι και το μεγάλο ατού του μαγαζιού. Ο καλύτερος τρόπος για μερική αναθεώρηση της γαστρονομικής πολιτικής είναι φυσικά οι παρατηρήσεις των πελατών και ειδικά των τακτικών και έμπειρων θαμώνων. Όπως έχει ήδη επισημανθεί στο site από διάφορους χρήστες προέχει η π ο ι ό τ η τ α έναντι της π ο σ ό τ η τ α ς. Εξηγούμαι: δεν αναφέρομαι στην ποιότητα των πρώτων υλών, που δεν τις αμφισβητώ, αλλά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα - τη νοστιμιά του πιάτου!!

Το MIRCH στεγάζεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού κτιρίου. Στον κάτω χώρο εντυπωσιάζει το μεγάλο ψυγείο με άπειρες ετικέτες από μπύρες, το μπαρ με τα 7-8 ψηλά σκαμπό μπροστά απ' τη μπάρα, καθώς και η ανοιχτή κουζίνα. Ο μικρός χώρος επιτρέπει μόνο 3 τραπεζάκια για 10 άτομα το πολύ. Όλοι οι άλλοι θαμώνες του, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες αιχμής και τα Σ/Κ, πάνε υποχρεωτικά στον πρώτο όροφο, με τα μεγάλα παράθυρα επί της Ερμού, τους σοκολατί βαμμένους τοίχους και τα 20 τραπέζια, που εξυπηρετούν περί τα 50 άτομα, τα οποία θα περιμένουν υπομονετικά την εκτέλεση της παραγγελίας τους, αφού το μαγαζί είναι self-service.

To MIRCH -που στα ινδικά σημαίνει καυτερό και πιπεράτο- κάνει delivery στα πέριξ και φυσικά έχει take away για όποιον το επιθυμεί. Λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 τη νύχτα, ενώ απ' το προσωπικό του (περί τα 5-6 άτομα ανά βάρδια) ξεχωρίζει η πρόθυμη κοπέλα που είναι επί του μπαρ. Επαναλαμβάνω πάντως ότι όταν επικρατεί το αδιαχώρητο χρειάζεται κατανόηση και υπομονή.

Καθώς πήγα νωρίς το μεσημέρι, στάθηκα τυχερός γιατί βρήκα τραπεζάκι κάτω και ενώ περίμενα τα φαγητά παρακολουθούσα το δραστήριο μάγειρα, θαρρώ απ' το Μπαγκλαντές (άλλωστε, οι 2 χώρες συνορεύουν και οι κουζίνες προσομοιάζουν).

Ήρθε κανάτα με παγωμένο νερό αλλά όχι κέρασμα! Είμαι της γνώμης ότι ακόμα κι ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να σου προσφέρει τουλάχιστον ένα στοιχειώδες κατιτί, π. χ. μια μικρή πιτούλα nan ή roti ή κάτι παρεμφερές. Ίσως και να είμαι υπέρ το δέον ονειροπόλος...

Δοκίμασα τα εξής πιάτα, που ετοιμάστηκαν σε 5-10 λεπτά:

-Απ' τα ορεκτικά πήρα κοτόπουλο Pakora (μαριναρισμένα κομμάτια με κάρυ και μπολάκι με sauce γιαουρτιού και μπαχαρικών), τιμή 6 €. Στη γεύση του ήταν ουδέτερο, αλλά σε ποσότητα γ ι γ α ν τ ι α ι ο (πάνω από 30 κομμάτια, ικανά να χορτάσουν όχι 2 άτομα, αλλά ολόκληρο λόχο!! ).

-Απ' τα κυρίως πιάτα έφαγα τη Dall Mash -αδυναμία μου- δηλ. τις ινδικές φακές με μπαχαρικά. Τιμή 6.80 €. Κι εδώ ισχύουν τα ίδια, για τεράστια ποσότητα και ουδέτερη ποιότητα, ειδικά αν το έδεσμα συγκριθεί με αυτό του AVOCADO ή του BABA JI, που σας είχα παρουσιάσει στο παρελθόν.

- Απ' τη μεγάλη ποικιλία με τις μπύρες (33 υπάρχουν ενδεικτικά στο σχετικό κατάλογό τους, με τιμές 3-6 €), επέλεξα τη βραβευμένη ελληνική της ευβοϊκής Septem, Mary Rose Red, 330 ml., ιδιαίτερα γευστική και φρουτώδη (3 €).

Ο λογαριασμός έφτασε τα 16 €, βεβαίως με κανονική απόδειξη.

Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει το δημοφιλές ινδικό σουβλάκι τους (2 τεμ. χορταστικής πίτας nan με λαχανικά και κοτόπουλο Τikka (4 €). Ίσως το must του MIRCH!! Επίσης, τα Chana masala (ινδ. ρεβύθια με σάλτσα, στα 6.90 €), και το κοτόπουλο Βiryani, με τηγανιτό ρύζι μπασμάτι, επίσης ενδιαφέρον (7 €).

Υπάρχει μια ποικιλία από πίτες, λαχανικά & ρύζια (μέχρι 7 €), και διάφορα κοτόπουλα (7-9 €), όπου ξεχωρίζει το γνωστό Kοrma (με κρέμα, κάσιους και καρύδα (στα 8.50 €) και το Tikka -του φούρνου ταντούρι, με γιαούρτι, μπαχαρικά και sauce μέντας, (9 €).

Συμπερασματικά, το κάπως αυστηρό 2 στη βαθμολογία της γεύσης (ουσιαστικά πρόκειται μάλλον για 2.50 στα 4) αποσκοπεί στην ανάγκη περαιτέρω ψαξίματός τους, εφόσον 'ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ' εν τω ευ το πολύ'!!

Αν βρεθείτε στην περιοχή, βολτάροντας ή ψωνίζοντας, αν συμπέσει να πεινάτε πολύ και να μην είναι ώρα αιχμής, μπορείτε φυσικά να το επισκεφθείτε.
Εγώ, πάντως, χορτάτος κυριολεκτικά, σκοπεύω να πάω γι' άλλα...