Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μαρούσι, Αθήνα
Οκτ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Είναι η πολλοστή φορά που επισκέπτομαι το συγκεκριμένο εστιατόριο και πρέπει να ομολογήσω οτι ίσως ήταν αυτή που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις,

Επισκέφθηκα το ΑΝΕΤΟΝ μαζί με 2 ξένους συνεργάτες μου ενα βράδυ καθημερινής την προηγούμενη εβδομάδα, μόλις άνοιξε (20.00μμ). Στην αρχή το μαγαζί ήταν προφανώς άδειο αλλά μέχρι να φύγουμε, είχε σχεδόν γεμίσει και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά ευχάριστη χωρίς να επικρατεί βαβούρα.

Το σέρβις όπως πάντα πολύ πρόθυμο να βοηθήσει και πολύ φιλόξενο, κατευθυνόμενο απο τον πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό (αλλά και γνώστη) κ. Φωτόπουλο.

Παραγγείλαμε 1 σαλάτα και 3 πρώτα για τη μέση: 1 σαλάτα με πλιγούρι η οποία ήταν πολύ ευχάριστη και με ωραία βινεγκρετ), λουκουμάδες φουρνιστής ντομάτες (το πιο ωραίο απο τα ορεκτικά), και ενα μιλφέιγ μελιτζάνας το οποίο ηταν καλό χωρίς να ειναι κάτι ιδιαίτερο. Τέλος, και εκτός κάρτας, παραγγείλαμε μια χοιρινή τηγανιά με μους μασκαρπόνε. Ενα πιάτο το οποίο έχω δοκιμάσει και άλλες φορές και πραγματικά ειναι απο τις καλυτερες τηγανιές που μπορεί κάποιες να δοκιμάσει.

Για κυρίως επέλεγα το συκώτι (μέτρια ψημένο) και ήταν όντως πολυ τρυφερό και χωρίς βαριά μυρωδιά. Συνοδευόταν απο ψητά λαχανικά τα οποία αν και ωραία ψημένα, και φρέσκα, δεν θεωρώ οτι ταίριαζαν απόλυτα με το συκώτι. Παρόλα αυτά βοήθαγαν στο να κρατήσουν το πιάτο κάπως πιο "ελαφρύ".

Το κλου για άλλη μια φορά ήταν τα γλυκά όπου μοιραστήκαμε 3 διαφορετικά: την all time classic τους, γκανάζ πικρής σοκολάτας με φυστικοβουτυρο και αλμυρή καραμέλα (όποιος ειναι chocoholic πρέπει να το δοκιμάσει), μια βελουτέ πεπονιού με παγωτό καϊμάκι (το πιο αδύναμο πιάτο του γεύματος καθώς άφηνε μια αδιάφορη επίγευση ίσως λόγω του οτι τα πεπόνια δεν ήταν στην πιο καλή εποχή τους), και ενα μιλφέιγ με κρέμα μασκαρπόνε, συκα και σιρόπι κόκκινου κρασιού (το πιο δυνατό γλυκό τους).

Συνοδέψαμε το φαγητό με μπύρες οπότε και ο λογαριασμός έφτασε τα 125€ (42€ το άτομο).

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου εστιατόριο στην Αθήνα (δεν λέω το καλύτερο αλλά το αγαπημένο μου) και το θεωρώ ιδιαιτέρως value for money (σίγουρα οχι φθηνό αλλά αξίζει 100% για αυτό που σου προσφέρει σαν γευστική, και οχι μόνο, εμπειρία)

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Maritus.