Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Νέα Ιωνία, Αθήνα
Οκτ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

- Και πώς πέρασες στις Βαρκούλες χωρίς την παρουσία μου; Ρώτησε η γυναίκα μου, μια βδομάδα μετά.

- Κοίτα είχα πολύ καλή παρέα και πέρασα υπέροχα.

- Το ότι είχες καλή παρέα το ξέρω, ρωτάω όμως άλλα πράγματα όπως καταλαβαίνεις.

- Να σου πω για τον υπέροχο μέσα χώρο που θυμίζει μοντέρνα ψαροταβέρνα, με την ταπετσαρία με τα βότσαλα, τα καραβάκια και τους γλάρους στον τοίχο, τον ανισόπεδο χώρο, τις εσοχές στον τοίχο που θυμίζουν κομμάτι βυθού, γενικά βγάζει θαλασσινή αύρα, αυτά θες να σου πω;

- Έτσι μπράβο, ωραίο ακούγεται.

- Και είναι ωραίο αλλά μην ξεχνάς ότι είναι ζεστός ο καιρός ακόμα και εμείς καθίσαμε έξω. Όπου έξω υπάρχει ένα ανύπαρκτο πεζοδρόμιο. Θυμάσαι το Μαύρο πρόβατο στο Παγκράτι; Καμία σχέση, εκείνο είναι τεράστιο σε σχέση με αυτό που καθίσαμε. Αλλά παράπονο κανένα. Η περιοχή αν και είναι πολύ κοντά στη πολύβουη Λ. Ηρακλείου, εν τούτοις με το που προχωράς αριστερά στην 28ης Οκτωβρίου αλλάζει το τοπίο. Στοιχεία παλιάς Αθήνας. Μπήκες στα προσφυγικά της Ν. Ιωνίας. Χαμηλά σπιτάκια, στενά δρομάκια, λαμαρίνες, κεραμίδια, ξύλινα πατζούρια, αυλές και πεζοδρόμια με κόσμο. Θα σ’ άρεσε. Δεν θα σ’ άρεσε όμως ο τύπος στο απέναντι σπίτι, που με ανοικτά παράθυρα και τέρμα τη μουσική θεωρούσε ότι είναι ανερχόμενος singer και τραγουδούσε βαριά λαϊκά!!!!!!! Ευτυχώς το μαρτύριο δεν κράτησε πολύ. Η μουσική που πάλι δεν θα σ’ άρεσε, θεωρώ όμως ότι ταίριαζε στο στυλ του μαγαζιού, ήταν παλιά λαϊκά. Έδενε και με το μέρος και με την περιοχή.

- Θα πάω με τις συναδέρφους μου, σε λίγο που θα κρυώσει ο καιρός για να καθίσουμε μέσα. Από εξυπηρέτηση τι λέει;

- Έχει κάποια θεματάκια αλλά όπως γνωρίζεις όλα διορθώνονται. Στη αρχή η σερβιτόρα, συμπαθής κατά τα άλλα, έφερε λιγότερα ψωμιά και καλωσόρισμα απ’ όσοι ήμασταν. Όχι ότι μας πείραξε, γιατί ήταν αρκετά γλυκό για τα γούστα μας. Είχε πλιγούρι με ψιλοκομμένη τομάτα, κρεμμύδι και κρέμα μπαλσάμικο με αποτέλεσμα να γλυκίζει υπερβολικά. Το ψωμί καλό, αλλά τι το θες!!! Έφερε βαριά 5 - 6 φέτες αλλά χρεώθηκε σαν αυτό που έπιανε ο Μίδας και γινόταν χρυσό, 1.2 ευρώ το κεφάλι. Και ήμασταν αρκετά κεφάλια. Κάποια λαθάκια επίσης στην παραγγελία. Κέρασμα στο τέλος γλυκάκια δεν ήρθαν ποτέ. Μάλλον φταίει ο ‘’έρωτας’’. Την πατήσαμε όπως η tzia.

- Ποια είναι η tzia;

- Αααα πολλά ρωτάς. Άνοιξε το ask4food να μάθεις.

- Φάγατε τουλάχιστον καλά;

- Ναι δεν έχω παράπονο. Από σαλάτες πήραμε την Νάξου με ντομάτα ρόκα, και ξυνομυζήθρα, δροσερή με φρέσκα υλικά και την ξυνομυζήθρα σε επαρκέστατη ποσότητα και την σαλάτα του ‘’Γιώργου’’ με ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Φυσικά αν και η ντομάτα ήταν δροσιστική, την κάψα της πιπεριάς την καταλάβαινες σε υπερθετικό βαθμό. Επίσης μια φοβερή φάβα με κρεμμυδάκι από πάνω και το απαραίτητο λαδάκι. Μάστορας ο chef για να πετύχει τέλεια γεύση και υφή. Κολοκυθάκια τηγανιτά κομμένα σε sticks με δροσερή sauce γιαουρτιού με άνηθο, εκπληκτικά. Και εδώ τα εύσημα στον chef, διότι αν δεν κατέχεις την τέχνη του τηγανίσματος ή θα τα κάψεις ή θα τα κάνεις πολύ μαλακά. Όπως εκπληκτικοί ήταν και οι χταποδοκεφτέδες που αν δεν σου έλεγαν θα νόμιζες ότι ήταν κιμαδίσιοι. Σωστό και ανάλαφρο τηγάνι, βασικό σε κάθε μαγαζί που σέβεται τον κόσμο του. Γενικά η κουζίνα του έχει πολλές δεξιότητες.

- Έχεις πολλά ακόμη να μου πεις;

- Φυσικά ούτε στη μέση δεν φτάσαμε. Συνεχίζω με υπέροχο χταπόδι στη σχάρα σωστά καψαλισμένο, λεμονάτο, μικρό το πλοκάμι όμως. Από τα ελάχιστα είδη του μαγαζιού που δεν ήταν φρέσκο. Συμιακό γαριδάκι – δεν περιγράφω άλλο - έφυγε με την μια. Αν τα συνδύαζες με τα sticks κολοκυθιού ένα μόνιμο χαμόγελο έμενε στο πρόσωπο σου. Βέβαια θα μου πεις που το κατάλαβα ότι ήταν από Σύμη. Τι να σου πω, δεν το κατάλαβα αλλά εδώ είναι που εμπιστεύεσαι το μαγαζί.
Ριζότο και κριθαρότο με γαρίδες, το ένα καλύτερο από το άλλο. Σωστά μελωμένα, χυλωμένα και ομογενοποιημένα και τα 2, αρωματισμένα, δεμένα με παρμεζάνα, φρέσκια ντοματούλα και γαρίδες τεράστιες 4 τον αριθμό. Τα καλύτερα πιάτα του μαγαζιού να τα πάρετε οπωσδήποτε.

Τώρα τα υπόλοιπα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Καλά μεν αλλά έχω φάει και καλύτερα, τουτέστιν πάνε σε 2η κατανομή όταν θα πάτε. Και αναφέρομαι σε πλευρώτους σχάρας, καλαμάρι γόνο, σαρδέλες κλασσικά παντρεμένες και μύδια αχνιστά σκορδάτα. Αλλά έτσι κι αλλιώς τόσα σου είπα, έχεις να διαλέξεις.
Και μιας και θα με ρωτήσεις, να πιείς λευκό κρασί χύμα, ήταν πολύ καλό λίγο που δοκίμασα. Η τσικουδιά που έπινα εγώ δεν μπορώ να πω ότι με τρέλανε, αντιθέτως είχα και ένα light πονοκέφαλο την άλλη μέρα. Έχει πολλές ετικέτες σε τσίπουρα και ούζα να δοκιμάσετε, όπως και κάποια κρασιά.

- Από τιμές ήταν νορμάλ ή θα με κράξουν οι συνάδελφοι;

- Χμμμμ!!!! Εδώ χωράει αρκετή συζήτηση. Φθηνό δεν το λες. Γέρνει προς το ακριβό. Το χταπόδι στα 10 ευρώ κατεψυγμένο είναι ψηλή τιμή. Τα κριθαροτο – ριζότο στα 16 ευρώ, ναι μεν μεγάλη μερίδα που μπορούν άνετα να την φάνε 2 άτομα αν βολευτούν με 2 γαρίδες ο καθένας αλλά η κολλητή σου η Χριστίνα την καταφέρνει μόνη της. Και αν βάλεις και τον άνδρα της, θέλουν μόνο 32 ευρώ για τα 2 πιάτα. Γενικά να υπολογίσετε 25 με 35 με ποτό χωρίς φυσικά μεγάλο ψάρι.

- Θα τους πάω μιας και είμαστε κοντά και απότι κατάλαβα αξίζει. Βέβαια η Ντόρα δεν νομίζω να έρθει που μένει Νότια Προάστια. Έχει παρόμοια μαγαζιά στην περιοχή της που βλέπουν και θάλασσα.
Εσένα όμως στο κρατάω. Παλιά με έβγαζες πιο συχνά έξω. Τώρα ούτε Βαρκούλες δεν με πας.

Υ. Γ. Special thanks to pass1 διότι το concept του γραψίματος ήταν δικό του. Ελπίζω μόνο να μην μου ζητήσει πνευματικά δικαιώματα!!!!!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια