Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κηφισιά, Αθήνα
Οκτ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Ψάχνοντας για Ιταλικό αποφάσισα να δοκιμάσω το Cibo Matto. Παρασκευή βράδυ με κράτηση μέσω internet από το site του εστιατορίου. Η περιοχή γνωστή, για τα πολλά «επώνυμα» εστιατόρια της και το πρόβλημα του parking. Στη Δεληγιάννη υπάρχει βέβαια και υπόγειο parking (νομίζω με κόστος 7€) για όσους δεν νιώθουν τυχεροί ή δε θέλουν να κάνουν βόλτες μέχρι να βρουν θέση.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε όροφο με την είσοδό του να είναι μέσα στο σύμπλεγμα του κτιρίου που στεγάζει και άλλα καταστήματα. Αναβαίνοντας τις σκάλες με τους πίνακες στους τοίχους μπαίνεις στο χώρο του εστιατορίου ο οποίος δημιουργεί (τουλάχιστον σε εμένα) την αίσθηση ότι είναι μικρός και ίσως λίγο στενάχωρος.

Τα τραπέζια στον εσωτερικό χώρο δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δώδεκα ενώ υπάρχει και βεράντα που θεωρώ πως το καλοκαίρι θα κάνει τη διαφορά. Το στυλ minimal και βιομηχανικό με το τσιμέντο να κυριαρχεί στους τοίχους και την οροφή. Σύγχρονο design και στα έπιπλα (κάποιες καρέκλες θυμίζουν σχολικές) όπως επίσης και στα μεταλλικά στοιχεία των φωτιστικών επάνω από το μπαρ.

Υπάρχουν βέβαια και οι κόκκινοι δερμάτινοι καναπέδες που κάνουν αντίθεση με το ψυχρό τσιμέντο και δίνουν περισσότερο χρώμα στο χώρο. Οι μεγάλοι καθρέπτες στους τοίχους βοηθούν, αλλά όχι πολύ, στο να μεγαλώσει τεχνητά η αίθουσα.

Δυστυχώς όταν τα τραπέζια είναι γεμάτα η φασαρία είναι πολύ έντονη, ως ενοχλητική, με τη μουσική να μην καταφέρνει να την καλύψει.

Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος αλλά δεν μπορείς να τον πεις και μικρό. Καλύπτει και αυτούς που θέλουν μία αύρα θαλασσινή αλλά και αυτούς που προτιμούν το κρέας. Τα ζυμαρικά βέβαια κυριαρχούν ενώ τα γλυκά θέλουν μάλλον ενδυνάμωση.

Η λίστα των κρασιών, χωρίς υπερβολές σε ετικέτες και τιμές, θεωρώ ότι θα καλύψει τις απαιτήσεις των περισσοτέρων.

Το service είναι ικανοποιητικό χωρίς υπερβολές.

Δοκιμάσαμε:
• Mimosa με σπανάκι, μανιτάρια πλευρώτους, flakes παρμεζάνας, κρουτόν (δε θυμάμαι να υπήρχαν) και σως βαλσάμικου. Δεν εντυπωσιάζει και δεν πρωτοπορεί αλλά ήταν καλοφτιαγμένη.

• Μελιτζάνα Παρμεζάνα Γκραντινέ. Η μεγάλη ποσότητα της παρμεζάνας έκανε πολύ έντονη τη γεύση σε συνδυασμό με τη σάλτσα ντομάτας. Ωραίο πιάτο.

• Ριζότο με σπανάκι καπνιστό τυρί provola, τυρί taleggio, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Πολύ ωραίο πιάτο (ίσως το καλύτερο της βραδιάς) με γεμάτη γεύση και άρωμα από το καπνιστό τυρί. Χυλωμένο όσο έπρεπε και το σπανάκι διακριτικό χωρίς να υστερεί.

• Μοσχαρίσια φιλετίνια με φουαγκρά συνοδευμένο από πουρέ γλυκιάς πατάτας και τρούφα. Επίσης πολύ ωραίο πιάτο με τα φιλετάκια ψημένα όπως ακριβώς πρέπει, καλοψημένα και συνάμα ζουμερά. Ο πουρές ήταν επίσης νοστιμότατος και τόσο γλυκός.

• Χοιρινά φιλετίνια μαριναρισμένα με βαλσάμικο, ρόκα και παρμεζάνα. Χωρίς να έχει κάποιο λάθος το συγκεκριμένο πιάτο μάλλον με απογοήτευσε. Χωρίς ένταση στη γεύση πέρασε για κάποιο λόγο, που δεν έχω ακόμη αποσαφηνίσει, σχεδόν απαρατήρητο.

• Για γλυκό πήραμε το κέικ σοκολάτας με παγωτό. Η πινελιά των φύλλων τριαντάφυλλου έκανε τη διαφορά.

Σαν γενική εικόνα θεωρώ ότι ο χώρος (εξαιρώ τη βεράντα) είναι το μειονέκτημα του εστιατορίου το οποίο προσφέρει αρκετά πιάτα που θα ήθελα να δοκιμάσω.

Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι όταν δώσαμε την παραγγελία για τα φιλετίνια και την tagliata δε μας ρώτησαν πως τα θέλουμε ψημένα!