Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Γκάζι, Αθήνα
Οκτ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Λοιπόν ναι, είχα χρόνια να πατήσω στο Γκάζι, δεν είναι του γούστου μου γενικά σαν πιάτσα οπότε το απέφευγα. Βρέθηκα όμως εκεί μετά από παραίνεση φίλων. Καλή επιλογή τελικά.

1. Ο χώρος:

Το μαγαζί ως τέτοιο δε λέει πολλά. Οινομαγειρείο είναι, ένα τραπέζι θες για να φας. Ε, έχει. Άμα θέλετε ατμόσφαιρα, έχει άλλα μαγαζιά πιο κει.
Έχει όμως υπέροχες λεπτομέρειες, τα σερβίτσιά του ας πούμε που είναι μαγικά (άμα σε ενδιαφέρουν αυτού του είδους τα πράγματα)

2. Η εξυπηρέτηση:

Σωστή ροή χωρίς να ενοχλεί. Πάντα εκεί όταν χρειαστήκαμε κάτι. Ευγενικοί.

3. Τα πιάτα:

Εννοείται πως δοκιμάσαμε όλοι από όλους. Και έχω να πω τα εξής:

- Μπιφτέκια (ένας τα ζήτησε με μακαρόνια ο άλλος με ταμπουλέ, που ήταν χατήρι όμως): χοντρικά, το νοστιμότερο μπιφτέκι που έχω δοκιμάσει ποτέ οπουδήποτε.

- Κόκορας κοκκινιστός με πένες. ΤΕΡΑΣΤΙΑ μερίδα, τρυφερό το κρέας, μοσχοβολούσε κόκορα όλο το πιάτο.

- Σπανάκι με κιμά πάνω σε γιαούρτι. Σκοπός του γιαουρτιού είναι να δροσίσει το πιάτο, συνεπώς, ναι, ταιριάζει. Είναι χαρακτηριστικό της μαγείρισσας, κ. Λίτσας. Εκπληκτικό πιάτο.

- Μπουτάκι κοτόπουλο με σάλτσα πετιμέζι και αρωματικό πουρέ πατάτας: ο πουρές απλούστατος, αλλά πεντανόστιμος, η σάλτσα του κοτόπουλου γλυκιά και στιβαρή, υπέροχο πιάτο, υπέροχο.

- Παντζάρια με μους ανθότυρο, πέστο μαιντανού και καρύδια: απλή σαλάτα, 4 υλικά, όμως συνδιάζονται τέλεια μεταξύ τους.

- Πϊτα με τυριά και φύλλο καταίφι: μοσχοβολούσε βούτυρο, προερχόμενο από τα τυριά βέβαια. Πεντανόστιμο αν και λίγο βαρύ.

- Φάβα: καλομαγειρεμένη, υπόψη η φάβα είναι δείκτης για ένα μαγαζί γιατί είναι τόσο απλό να παρασκευαστεί, αλλά θέλει μαεστρία για να γίνει ΣΟΥΠΕΡ.

- Χαλούμι ψητό: εντάξει, το χαλούμι όπως και να το κάνεις, καλό είναι, αλλά συνοδεύτηκε από πίτα για σουβλάκια σε κομμάτια, σαν λουκουμάς

- Μελιτζανοσαλάτα: σπιτική φυσικά, αγιορίτικη, και επιτέλους μια μελιτζανοσαλάτα που δεν λιώνει στο σκόρδο.

Για μετά το γεύμα ήρθαν κέρασμα:

- Χαλβάς με γάλα και καβουρδισμένο αμύγδαλο: μεριδάρα, όχι παράφορα γλυκό, πεντανόστιμο

- Καρυδόπιτα: καλή, όχι ιδιαίτερη

- Μωσαικό: υπέροχο!

Αλλά, κρατάμε οπωσδήποτε ότι το κατάστημα διαθέτει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ελαιόλαδο. Φανταστικό απλά. Το έτρωγα σκέτο, πάνω στο χωριάτικο ψωμί που δίνει.

4. Το δια ταύτα:

Θα ξαναπήγαινα; Ναι. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήδη το σχεδιάζουμε.