Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Οκτ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
50-64

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε, αγαπητοί φίλοι, να σας πάρω μαζί μου σε ένα νοερό ταξίδι στην άλλη πλευρά της γαστρονομίας, την πλευρά εκείνη όπου το φαγητό δεν είναι, μόνο, απόλαυση αλλά γίνεται τέχνη και εμπειρία.

Όσοι παρακολουθείτε το site συχνά θα έχετε ίσως καταλάβει από τις κριτικές μου ότι τα μαγαζιά που με κερδίζουν είναι αυτά που μου βγάζουν ένα ζεστό συναίσθημα, μου ανακαλούν μνήμες και με αφήνουν με μια γλυκειά αίσθηση. Το φαγητό αυτό καθεαυτό παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο αλλά αν το γενικό πρόσημο της βραδιάς είναι θετικό λάθη και αστοχίες σε διάφορους τομείς, θα συγχωρεθούν. Η βραδιά που περάσαμε στο VEZENE μου απέδειξε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να μην υπάρχει τίποτα προς παράβλεψη και συγχώρεση.

Ο χώρος μου θύμισε έντονα bistrot της Νέας Υόρκης. Ζεστός, στους τόνους του καφέ, με το ξύλο να κυριαρχεί. Φωτισμός ατμοσφαιρικός αλλά επαρκής. Τραπέζια και καρέκλες άνετα αν και κοντά τοποθετημένα. Η art de la table διακριτικά πολυτελής μέσα στην απλότητά της. Η σφαιρική εικόνα που αποκόμισα είναι ενός ζωντανού και παλλόμενου χώρου. Καμία αίσθηση fake καθωσπρεπισμού και αποστειρωμένου. Κόσμος που απολάμβανε το φαγητό, τη συζήτηση και την παρέα, χαλαρός και κεφάτος.

Το service υποδειγματικό, για σεμινάριο. Νέα παιδιά, ευγενή, χαμογελαστά, άμεσα, διακριτικά και όμως πανταχού παρόντα, με άριστη γνώση όλων των πιάτων και του τρόπου σερβιρίσματος, τόσο του φαγητού όσο και του κρασιού, μου έδιναν την εντύπωση ότι ασχολούνταν αποκλειστικά με το τραπέζι μας, με κύριο μέλημά τους, τη δική μας ικανοποίηση.

Το φαγητό υπήρξε, ανεπιφύλακτα, μεγαλειώδες. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, πρωτότυπη σύλληψη, αψεγάδιαστη εκτέλεση.
Ενώ το κάθε πιάτο αποτελούσε μια αυτόνομη γευστική εμπειρία, εντούτοις, η διαδοχή τους οδηγούσε σε μια κλιμακούμενη γευστική ευφορία, αφήνοντας μας, στο τέλος, να αναρωτιόμαστε ποιο πιάτο μας εντυπωσίασε περισσότερο. Λυπάμαι, αλλά την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δεν την βρήκα ακόμα.

Για την ιστορία αλλά και του λόγου το αληθές, θα σας παραθέσω τα πιάτα που δοκιμάσαμε εκείνο το βράδυ. Αντίθετα με τη συνήθεια μου δε θα τα αναλύσω ένα-ένα ξεχωριστά, γιατί πιστεύω ότι αυτά τα πιάτα δεν πρέπει να τα περιγράφεις, αλλά.... να τα γεύεσαι.

- Ψωμάκια με βούτυρο της αρχής.
- Χτένια caposante με σχοινόπρασο, guanciale iberico, chili, λάδι φουντουκιού.
- Γαρίδα fritta με chili flakes, κρέμα wasabi, μέλι, πεκάν.
- Truffle fries με λάδι τρούφας και parmigiano reggiano.
- Baby lamb pie με καπνιστό αρνάκι, raita, κρεμμύδι τουρσί, γραβιέρα.
- Αρνάκι Μεγανησίου με ξυνό τραχανά, καπνιστό ζωμό, φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Γιουβέτσι με νιόκο Λευκάδος με βοδινή ουρά, γραβιέρα, ματζουράνα.
- Onglet, ήτοι, χονδρό διάφραγμα μόσχου.
- Bottom sirloin μαριναρισμένο σε καφέ, κάρδαμο, μελάσα.
- Τρία sorbet μάνγκο
- Τάρτα λεμονιού με μαρέγκα θυμάρι και sauce φρούτων του δάσους.
- Δύο μπουκάλια Κτήμα Αβαντίς.

Εξαιρετική εντύπωση μου έκαναν τα γαλαντόμα κεράσματα, τα οποία, για κάποιο λόγο δεν περίμενα. Μας προσφέρθηκε, λοιπόν, εκτός της παραγγελίας μας, το αρνάκι με τον τραχανά, για να το δοκιμάσουμε και τα digestif του κλεισίματος, ήτοi, δύο γκράπες και δύο limoncello.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κύριο Βεζενέ. Απέχοντας από οποιοδήποτε τηλεμαϊντανιλίκι, ασκώντας σεμνά και σχετικά αθόρυβα την τέχνη του κατορθώνει να μας προσφέρει the full package, δημιουργώντας πιάτα που ξεχειλίζουν από umami γεύση.

Χάρηκα πολύ που τον είδα να βρίσκεται, όσο συχνά, μπορούσε, στη σάλα, ελέγχοντας διακριτικότατα την υποδοχή της οποίας τύγχαναν τα πιάτα του και λυπήθηκα γιατί την ώρα που φεύγαμε, λόγω αυξημένου φόρτου, δεν ήταν έξω για τον γνωρίσω, να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ προσωπικά.
Ονειρεύομαι την επόμενη φορά που θα ξαναγυρίσω στο εστιατόριό του να αφεθώ στα χέρια του και να μας σερβίρει τα πιάτα που νομίζει ο ίδιος ότι τον αντιπροσωπεύουν καλύτερα.

Όσον αφορά στις τιμές θα συμφωνήσω ότι είναι υψηλές και σαφώς δεν είναι μαγαζί για κάθε μέρα. Παρόλα αυτά θα σας πρότεινα να το βάλετε στη λίστα σας και να το επισκεφθείτε ευκαιρίας δοθείσης. Δε νομίζω να μετανοιώσετε ούτε για ένα ευρώ, από αυτά που θα πληρώσετε. Για να σας δώσω μια εικόνα το παραπάνω πλουσιότατο, όμως, τραπέζι κόστισε 240 ευρώ για τέσσερα άτομα.

Θα ήθελα, εδώ, όπως κάνουν και στην απονομή των Oscar, να μου επιτραπεί να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό και έμπιστο Mavtaso, του οποίου τα θερμά λόγια στην τελευταία σύναξη των μελών του ask αλλά και η ενθουσιώδης κριτική μας ώθησαν να επισκεφθούμε το εστιατόριο. Τάσο, πραγματικά, νόμιζα ότι τρώγαμε παρέα εκείνο το βράδυ. Mille merci!

2015-10-12 10:31:26

Πραγματικά σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και για το χρόνο που διαθέσατε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με την κοινότητα του Ask4Food. Mας δίνει μεγάλη χαρά να κατορθώνουμε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις σας αλλά και κίνητρο να προσπαθούμε να έχουμε πάντα "παλμό" και φρεσκάδα στις επιλογές, το σέρβις, τις προτάσεις μας.
Σας ευχαριστεί όλη η ομάδα μας και ελπίζουμε να σας έχουμε ξανά κοντά μας σύντομα.


2015-10-12 11:13:33

Η ευχαρίστηση, πιστέψτε με, ήταν όλη δική μας!
Έχουμε υποσχεθεί στη μικρή μας ότι επ'ευκαιρία εορτασμού κάποιας σημαντικής μέρας θα τη φέρουμε.
Ανυπομονεί να δοκιμάσει τις truffle fries σας.
Ειδική μνεία και θερμά συγχαρητήρια στη μπριγάδα σας!


2016-12-05 08:05:54
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την tzia.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.