Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Οκτ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Πάντα μου κάνουν εντύπωση οι σύντομες κριτικές εδώ, που είναι φουλ στα 4άρια και που όλα είναι τέλεια και υπέροχα και να πάτε οπωσδήποτε, αλλά ξεχάστηκαν να αναφερθούν οι τιμές, ούτε για τα πιάτα ξεχωριστά ούτε για το σύνολο του λογαριασμού.

Σχεδόν πάντα, αμέσως μετά, ακολουθεί η μικρή μου έρευνα για τη σελίδα του τάδε εστιατορίου στο facebook για να δω το μενού και τις τιμές και στο foursquare για να χαζέψω φωτο όσων έχουν πάει.

Για το MEAT LOVE η εικόνα ήταν θολή από την αρχή. Ελάχιστες έως καθόλου οι καταχωρήσεις, μια μόνο κριτική στο ask4food, φαντασμαγορικές φωτογραφίες στο fb με διθυράμβους για τις πολύ καλές τιμές του και το υπέροχο φαγητό, μόνο μια αρνητική κριτική, που με έβαλε σε σκέψεις και... ολόκληρο το μενού αναρτημένο αλλά χωρίς τις τιμές πουθενά. Οκ, το έψαξα πολύ το παραδέχομαι.

Η πολύ κοντινή απόσταση από το προάστιο που μένω και η έντονη περιέργεια που είχα να εξακριβώσω τί παίζει με ¨το burger που έλειπε από τα Βόρεια Προάστια με έκαναν να το επισκεφθώ μαζί με μια φίλη την Πέμπτη το απόγευμα γύρω στις 19.30.

Η Βύρωνος είναι προσεγγίσιμη και από τη Λεωφόρο Κύμης πολύ εύκολα, κάνοντας δεξιά στην έξοδο που δίνει προς Μαρούσι αλλά και από τη Λεωφόρο Κηφισίας κάνοντας αριστερά στα φανάρια προς το Αίθριο, καθώς η Βύρωνος είναι η φυσική προέκταση της Αγίου Κωνσταντίνου. Πάντως βρίσκεται σε δύσκολη από άποψη κόσμου γειτονιά.

Ο δρόμος είναι πολύ κεντρικός, οπότε το parking θα ήταν ένα θέμα αν δεν υπήρχε το ελεύθερο ανοιχτό πάρκινγκ, ίσως δικό τους, ακριβώς απέναντι από το μαγαζί, που λύνει εύκολα το πρόβλημα.

Οι μεγάλες τζαμαρίες περιμετρικά και ο εξαιρετικός του χώρος φαίνονται οπτικά απέξω αλλά όταν δεις το εσωτερικό είναι σαφώς πολύ εντυπωσιακό σε κάθε του λεπτομέρεια.

Στην είσοδο υπάρχει μια μεγάλη φωτεινή μαρκίζα με το λογότυπο του μαγαζιού και ένα έπιπλο σαν τις παλιές ξύλινες κομότες, μαζί με ένα παλιό ξύλινο ραδιόφωνο, σαν αυτά που είχαν οι γιαγιάδες μας και αποτελούν πλέον είδη υπό εξαφάνιση, δίνοντας μια βαριά ρουστίκ πινελιά που μου άρεσε πολύ.

Ο πεντακάθαρος χώρος του αξίζει το 4άρι μου αβίαστα. Είναι μια μεγάλη μακρόστενη αίθουσα, που χωρίζεται στα δύο με κατακόρυφους μεταλλικούς στύλους, το ένα μέρος που καθίσαμε εμείς βλέπει προς την πλευρά του δρόμου και το άλλο επικοινωνεί οπτικά και ουσιαστικά με το πάσο της ανοιχτής κουζίνας και με το πολύ καλόγουστο μπαρ.

Κυριαρχεί το κόκκινο και το γκρι, το ξύλο, το ύφασμα και το μέταλλο και η αίσθηση που σου δίνεται είναι αυτή της ζεστασιάς ακόμα κι όταν το μαγαζί είναι σχεδόν άδειο.

Μακρόστενα βαριά ξύλινα τραπέζια τύπου μοναστηριακά, υφασμάτινες μαλακές πολύ άνετες πολυθρόνες- ναι πολυθρόνες- διαφορετικές σε κάθε τραπέζι, άνετη διάταξη για να μπορείς να αναπνέεις και να χαλαρώνεις. Απαλή μουσική, ξύλινα φωτιστικά οροφής και δαπέδου αλλά και λάμπες σαν αυτές που έχουν πάνω τα γαλλικά σεκρετέρ, θαύμαζα και θαύμαζα το χώρο για πολλή ώρα......

Μαζί με εμάς ήταν άλλη μια παρέα και μέχρι τις 21.30 που φύγαμε, το μαγαζί είχε μόνο 3 ζευγάρια, δηλαδή ήταν άδειο. Ο νεαρός σερβιτόρος που μας υποδέχτηκε ήταν ευγενικός αλλά ίσως καινούργιος στη δουλειά, γιατί φάνηκε κάπως η απειρία του όταν τον ρωτήσαμε για τα burger με τί συνοδεύονται και μας είπε ευγενικά να ρωτήσει την κουζίνα και να μας πει.

Νεράκι φιλτραρισμένο σε μπουκάλι με το λογότυπό τους κατέφθασε αμέσως και ο νεαρός μας γέμισε τα ομολογουμένως ιδιαίτερα ποτήρια, καθώς και ένα πιατάκι με πολύσπορα κριτσινοπαξιμαδάκια συνοδεία ενός ροζέ λεμονάτου ντιπ που μου θύμισε ταραμοσαλάτα χωρίς να είναι.

Ένα μικρό φάουλ θεωρώ το ότι μετά από ελάχιστα λεπτά και καθώς ακόμα μελετούσαμε τον κατάλογο, μας έφεραν κι ένα υφασμάτινο πανέρι με αρκετά στρογγυλά ψωμάκια τα οποία με τη σειρά μου ζήτησα ευγενικά να μην τα αφήσει, καθώς θα τρώγαμε burger και μας ήταν περιττά. Πιστεύω ότι η ερώτηση για το ψωμί πρέπει να γίνεται τη στιγμή που δίνεται η παραγγελία και εφόσον αυτή δικαιολογεί την ύπαρξή του ψωμιού π. χ. σαλάτα ή ορεκτικό. Πάντως πρόβλημα δεν υπήρξε.

Στο μενού λοιπόν και στις τιμές. Είναι ένα αρκετά έως πολύ ακριβό μαγαζί. Κι έτσι αρχίζουν να μου λύνονται οι απορίες. Έχει ένα πολύ μεγάλο μενού που εστιάζει στο κρέας και στα μπέργκερς, με τιμές τσιμπημένες. Απορία μου προκάλεσε η ύπαρξη γαριδομακαρονάδας σε ένα τέτοιο μενού.

Οι περίπου 6-7 σαλάτες του στα 9-10 ευρώ. Τα ορεκτικά επίσης πολλά με τιμές από 7 ευρώ και πάνω αν θυμάμαι καλά. Η φάβα 7 ευρώ. Αλγεινή εντύπωση. 7 ευρώ η φάβα; Το κρέας, μπριζόλες, πικάνια, t-bone, rib eye, απλησίαστο.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω για το περίφημο μπριζολίδι Tomahawk, που είναι ένα τεράστιο rib-eye βάρους κοντά στα 2 kg και μοιάζει με ινδιάνικο τσεκούρι, το καμάρι τους, όπως το θαύμασα στη φωτό στο fb. Λοιπόν κρατηθείτε τώρα γιατί το συγκεκριμένο κοστίζει 25 ευρώ το κιλό στον κατάλογο. Πήγε να μου φύγει το σαγόνι με τσεκούρι όταν είδα την τιμή.

Πιο ακριβό κι από την Chakalaka του KOZI΄S μετά την 156η αύξηση των τιμών του, που βιώσαμε προ εβδομάδας, όχι που θα απορροφούσε το φπα με τις ουρές του κόσμου να είναι πλέον κανόνας...

Επανέρχομαι. Τα μπέργκερ, που διαφημίζονται ως xxxl και όντως είναι, είναι τριώροφα, ευφάνταστα, πρωτότυπα αλλά... το φθηνότερο και πιο απλό σε υλικά 9,50 ευρώ και το πιο ακριβό αν δεν κάνω λάθος στα 19 ευρώ!!

Τα ίδια έχω να πω και για το κρασί, μόνο ποτήρι ή μπουκάλι, όχι χύμα, και για τις πολύ περιορισμένες και ακριβές επιλογές για μπύρα, εδώ δεν παίζουν μπουκάλια fix, βεργίνα, heineken κτλ μόνο βαρελίσια και κάποιες λίγες ξένες ετικέτες - ενδεικτικά 4 ευρώ το μικρό ποτήρι βαρέλι - και τα αναψυκτικά των 250 ml στα 2,50 ευρώ!!! Τί λέτε ρε παιδιά...

Τί φάγαμε λοιπόν και τί ήπιαμε τελικά ;

Για μένα, double bacon & πάριζα burger, με φρέσκο χειροποίητο ψωμάκι που ζυμώνεται καθημερινά από τους ίδιους με κύβους μπέικον, μπιφτέκι από κιμά black angus, oμελέτα, iceberg, cheddar, σάλτσα meat love, καραμελωμένα κρεμμύδια, barbeque σως, νιφάδες από πάριζα (!!! ) και πλούσια ποσότητα μπέικον, στα 10,50 ευρώ.

Τεράστιο μπέργκερ, δεν μπόρεσα να το πιάσω με τα χέρια, τα υλικά ξεχείλιζαν από παντού και αναγκάστηκα να μοιράσω τα υλικά στα 2 και να το φάω σαν ανοιχτό σάντουιτς με το μαχαιροπήρουνο! Έτσι έχω μπερδεμένη άποψη για το αν δένουν όλα μαζί τα υλικά, καθώς το έφαγα σε τεύχη και όχι όλο μαζί.

Από γεύση ήταν καλούτσικο, το μπιφτέκι δεν ήταν στα γούστα μου, γιατί ήταν καθαρό κρέας και ήταν αρκετά σκληρό, μου θύμισε το Barrow στη Νέα Σμύρνη. Οπωσδήποτε το ακαταμάχητο για μένα μπιφτέκι του Kozi's δεν το πλησιάζει καθόλου. Σαν σύνολο ήταν συμπαθητικό, αλλά όχι να τρελαθώ κιόλας.

Για τη φίλη μου, ceasar's burger, δηλαδή τα υλικά της αντίστοιχης σαλάτας αλλά σε μπέργκερ, φρέσκο χειροποίητο ψωμάκι, με παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλο με παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο, μιξ σαλάτας λόλα και iceberg, ceasar σως, μπέικον και τραγανά μπισκότα παρμεζάνας, στα 10 ευρώ.

Εδώ το κοτόπουλο ήταν κάπως στεγνό και ψημένο παραπάνω από όσο χρειαζόταν, όταν δε κρύωσε λίγο ήταν δύσκολο λίγο να το μασήσεις. Για το ψωμάκι οφείλω να πω ότι όντως είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα που είναι μερικές φορές τόσο αφράτα που μοιάζουν με ψεύτικα. Αυτό εδώ έχει υφή, πυκνότητα και είναι κρουστό και γεμάτο. Ίσως γι'αυτό τώρα που γράφω την κριτική έχω τόσο έντονο το αίσθημα του κορεσμού, 4 ώρες μετά.

Τα υλικά τους είναι φρεσκότατα και αυτό φαίνεται. Οι φρέσκιες τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους που ήταν συνοδεία στα μπέργκερ ήταν πολλές σε ποσότητα και χοντροκομμένες, σαν της μαμάς, αλλά στεγνές και στη γεύση κάτι έλειπε, ίσως λίγη πάπρικα ή ρίγανη για να νοστιμίσουν. Δεν μπορέσαμε να τις φάμε όλες, αν και είμαστε πατατούδες και οι δύο. Οπότε συνολικά στη γεύση θα αρκεστώ στο 2, αν και θα ήθελα κάπως επιεικώς να βάλω 2,50 στα 4, το οποίο όμως δεν υπάρχει ως επιλογή.

Ήπιαμε 2 ποτήρια κρασί, λευκό ροδίτης Αργυρίου, στα 3 ευρώ το καθένα, εξαιρετικό κρασί έντονο και φρουτώδες, το απόλαυσα πραγματικά.

Σύνολο με απόδειξη 26,50 ευρώ, χωρίς κρυφές χρεώσεις στο νερό ή στο αρχικό καλωσόρισμα, τα οποία δεν χρεώθηκαν. Κέρασμα γλυκάκι δεν υπήρξε, ερωτηθήκαμε αν θα θέλαμε κάποιο γλυκό αλλά πραγματικά δεν υπήρχε χώρος για τίποτε άλλο.

Η εξυπηρέτηση αν και δεν ήταν η πιο άρτια, δεν προβλημάτισε, καθώς σε ό, τι χρειαστήκαμε υπήρξε ευγένεια και προθυμία, το κυριότερο για μένα είναι ότι η παρουσία του σέρβις δεν δημιούργησε αγχώδη νευρικότητα - έλα φάε φύγε γιατί περιμένει έξω ουρά - κι έτσι χαλαρώσαμε μια χαρά.

Αυτό που προβληματίζει είναι οι τιμές. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον κόπο, την αγωνία και τα κεφάλαια που ρίχνει κάποιος για να στήσει ένα τέτοιο μαγαζί και τα αισθήματά του όταν το βλέπει είτε άδειο είτε γεμάτο, και μιλώ εκ πείρας γιατί έχω υπάρξει και εγώ στο χώρο της εστίασης στο παρελθόν.

Όμως πώς φτάσαμε πια να κοστίζει ένα μπέργκερ αρκετά ακριβότερα από μια μπριζόλα ; Να το θέσω και λίγο διαφορετικά. Με 5 ευρώ μπορώ να πιω καφέ σε κυριλάτο μαγαζί ή να πιω κοκτέιλ στη Σμίλη κάθε Πέμπτη βράδυ ή να φάω μπριζόλα στον Αντίποδα στο Ηράκλειο Κρήτης. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Θεωρώ ότι η ανηφόρα στις τιμές αλλά και οι παράλογοι φόροι έχουν δυστυχώς άμεσο αντίκτυπο πάντα στον πελάτη, που ψάχνει εναγωνίως να βρει το value for money στις σπάνιες ή πιο συχνές εξόδους του, αλλά η εικόνα μοιάζει να είναι παντού η ίδια. Το MEAT LOVE δεν θα το απορρίψω λόγω αυτού, γιατί βρήκα πράγματα που μου άρεσαν, όμως δύσκολα θα μπει στα μαγαζιά που θα επισκεφτώ ξανά πολύ σύντομα.

Και μιας και οι κριτικές μου δεν είναι απλές κριτικές, δεν ήταν ποτέ, είναι εκμυστηρεύσεις σε ημερολόγιο, όπως πιστεύω ισχύει και για πολλούς φίλους εδώ, είναι σαν μικρές ιστορίες - εμπειρίες, ας κάνω κι ένα πιο προσωπικό σχόλιο εδώ και ας ευχαριστήσω θερμά τον φίλο VAGELIS για την πολύ ευγενική αναφορά του σε μένα, στο υστερόγραφο της προτελευταίας του κριτικής για το 'Α.. ΤΙΜΩΝ", φίλε VAGELI θα ήθελα να γράφω συχνότερα κριτικές, όμως ανήκω στην ευπαθή ομάδα των ανέργων.

Επίσης οφείλω και ένα ευχαριστώ στο φίλο George G. που επίσης αναφέρθηκε στην κριτική μου για το PEPPERS και συμφώνησε με τις παρατηρήσεις μου. Είναι μια πρωτόγνωρη χαρά για μένα αυτή και σας ευχαριστώ.

Για το MEAT LOVE, επιφυλάσσομαι και σε δεύτερη επίσκεψη στο απώτερο μέλλον, budget επιτρέποντος, και θα ήθελα να δω και άλλες γνώμες από φίλους που κινούνται σε αυτή την περιοχή και τυχόν θα το επισκεφθούν.