Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Οκτ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το πλείστον των τραγουδιών, μυθιστορημάτων, ποιημάτων κλπ αναφέρονται σε χωρισμούς ανάμεσα στα 2 φύλα, θέμα που θεωρείται πιασάρικο, πουλάει ασυζητητί. Εξίσου δύσκολο όμως είναι να αποχωρίζεσαι συνεργάτη από την δουλειά, άνθρωπο με τον οποίο έχεις περάσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας, έχεις συμφωνήσει, έχεις διαφωνήσει, έχεις ριψοκινδυνέψει…. Γενικά γνωρίζεις τα χούγια του, τις συνήθειες του.

Μια τέτοια στιγμή αποχωρισμού αποφασίσαμε να πάμε στο Κουκουνάρι.
Ήταν βαρύ το κλίμα, διαλέξαμε και λάθος τραπέζι που ήταν φουλ στη ζέστη, οπότε η αλλαγή τραπεζιού αναγκαστική σε άλλο ευάερο και όχι ευήλιο με το air condition να δροσίζει αρκετά την ήδη βαριά ατμόσφαιρα.
To μαγαζί βρίσκεται σε παράδρομο της Μεσογείων ανάμεσα στα μετρό Χολαργού και Νομισματοκοπείου, μπροστά από το ΙΑΣΩ. Το parking είναι σχετικά εύκολο στους γύρω δρόμους, αλλά αν υπάρξει δυσκολία υπάρχει και το ΙΑΣΩ.

Χώρος άνετος, μοντέρνος, όπου κυριαρχεί το γυαλί το ξύλο και το σίδερο πέριξ του μαγαζιού με άτακτα τοποθετημένες πολλές γλάστρες είτε κρεμάμενες από την οροφή είτε στην περιφέρεια του.

Ένα κομμάτι της οροφής ανοίγει και τα κάνει πιο αέρινο ειδικά το βράδυ με υπέροχη αστεράτη θέα. Τα τραπεζοκαθίσματα σε αποχρώσεις του άσπρου και του μαύρου χωρισμένα νοητά σε 2 μέρη.

Εξυπηρέτηση διεκπεραιωτική, επεξηγηματική, από έναν νεαρό χαμογελαστό σερβιτόρο. Γενικά αισθανθήκαμε αρκετά οικεία με τον χώρο και το προσωπικό που μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης προς τιμή του, έλαβε σοβαρά τις κριτικές των προηγούμενων χρηστών του site.

Ξεκινήσαμε με γλυκόπιοτη ρακή και με αυτή τελειώσαμε χωρίς να έχουμε δυσάρεστες παρενέργειες στο τέλος του γεύματος. Μαζί ήρθε και το ζεστό ψωμί με μια γευστική sauce.

Πιάτα στη μέση εν είδει μεζέδων. Τσιπς πατάτας με αυγά μάτια και τριμμένη γραβιέρα. Εδώ θα συμφωνήσω με τον έμπιστο mavtaso. Δύσκολο να σπάσεις τα αυγά και να τα απλώσεις στα τσιπς. Το πετύχαμε με την 3η φορά χωρίς να φύγουν τα τσιπς εκτός πιάτου. Το κόψιμο της πατάτας είναι πολύ ψιλό (θυμίζει χωρίς να είναι, πατατάκια έτοιμα) και δυσκολεύει τόσο το ανακάτεμα με τα αυγά, όσο και το πιάσιμο με το πιρούνι. Θα προτιμούσα να είχαν κοπεί χοντρότερα. Η γραβιέρα αρκετή πάνω στα τσιπς (άλλο ένα σημείο ότι διαβάζονται οι κριτικές), ανομοιόμορφα λιωμένη έδινε υπέροχη γεύση στο πιάτο.

Ταλαγάνι σουφλέ, σε φύλλο από κανταΐφι, σάλτσα μελιού, φιλέ αμύγδαλο και πάπρικα. Υπέροχος μεζές, πρωτότυπα παρουσιασμένος, μεγάλη μερίδα με όλες τις γεύσεις να δένουν μεταξύ τους και να ‘’ακούγονται’’.

Έφυγε άμεσα, όπως και η γιαννιώτικη κοτόπιτα ανάμεικτη με πιπεριά και κρεμμύδια. Φοβερή η κρούστα με το λιωμένο τυρί που ξεχείλιζε από το σκεύος, γευστικό και must be σε κάθε επίσκεψη.

2 χειμωνιάτικα ορεκτικά που τρώγονται όμως άνετα και Καλοκαίρι.
Σαλάτα κουκουνάρι αποτελούμενη από διάφορα λαχανικά, ωραίο κοτόπουλο στη σχάρα, πολύχρωμες πιπεριές, κατίκι αρκετή ποσότητα, περιχυμένο από sauce μπαλσάμικο με μουστάρδα. Χορταστική και δροσερή, μας ικανοποίησε.
Χοιρινό ρολό πανσέτας με πέστο διάφορων αρωματικών, σάλτσα σόγιας, δαμάσκηνα και καραμέλα, συνοδεία από πατάτες χεράτες. Πολύ καλό πιάτο, μαλάκες και χωρίς λίπος οι πανσέτες, ωραία παρουσίαση. Πολύ καλή η ισορροπία του γλυκού με τα μυρωδικά.

Τέλος η υπερπαραγωγή που λέγεται κότσι. Ψήνεται για αρκετές ώρες στη γάστρα και εμφανίζεται σε μια ξύλινη βάση με μαχαίρι κοπής καρφωμένο στην κορυφή του, συνοδεία από πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και μια sauce σε μπωλ που αν δεν ήταν, θύμιζε barbeque. Το όλο ντεκόρ συμπληρώνεται από ντοματίνια cherry. Εδώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός της έννοιας κότσι.

Κατ’ εμέ άλλο κότσι προσφέρεται σε μπυραρίες και άλλο σε μεζεδοπωλεία. Στο Germany το κότσι που βρίσκεται σε όλες τις μπυραρίες – εστιατόρια διότι θεωρείται ένα από τα εθνικά φαγητά, προσφέρεται με την τραγανή πέτσα του και το λίπος του, άσχετο αν οι Γερμανοί που δεν ξέρουν να φάνε τα βγάζουν στην άκρη. Στα μεζεδοπωλεία που ο τρόπος μαγειρέματος είναι διαφορετικός θα πρέπει να προσφέρεται μόνο κόκκαλο και κρέας. Το συγκεκριμένο έμοιαζε με Γερμανικό κότσι, άριστα ψημένο, με τραγανή πέτσα, όχι πολύ λίπος και αρκετό μαλακό κρέας. Το κρέας δεν χρειαζόταν μαχαίρι να ξεκοκαλιστεί, με λίγα λόγια λουκούμι.

Στο τέλος, αφού το δείπνο τελείωνε και τα συναισθήματα της αποχώρησης του συναδέρφου μας είχαν συνεπάρει αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε για να γλυκάνουμε τον πόνο μας τα επιδόρπια του μαγαζιού.

Τα πήραμε όλα. Μους σοκολάτας με κρεμ μπριλέ απίθανο, έφυγε με την μία, τάρτα λεμόνι με κρέμα αμυγδάλου πολύ καλό, πανακότα με μασκαρπόνε και βανίλια ενδιαφέρουσα η παραλλαγή της και cheesecake με καραμέλα αδιάφορο.
Μαζί με αρκετό ρακή και το tip δώσαμε 19 ευρώ το άτομο (5 άτομα) και είχαμε φουσκώσει. Η χωνευτική μαστίχα στο τέλος δεν απάλυνε το φούσκωμα αλλά ούτε και τη στεναχώρια μας που όσο και να προσπαθούσαμε να την κρύψουμε δεν το καταφέραμε.

Με αυτά και με αυτά η ‘’σεμνή τελετή’’ έφτασε στο τέλος. Συναισθηματικά φορτισμένοι, αποχαιρετήσαμε ένα πολύ καλό φίλο, συνεργάτη και συμπολεμιστή.
Νάσαι καλά Κυριαζή, επιτυχίες στα νέα σου καθήκοντα και με το καλό να μας ξανάρθεις.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια