Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Οκτ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Η επίσκεψη στο μαγαζί πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και τώρα βρήκα την ευκαιρία να καταγράψω τις εμπειρίες μου από αυτή. Η αλήθεια είναι ότι η γνώμη μου είναι λίγο συγκεχυμένη για το συγκεκριμένο μαγαζί. Σχεδόν σε όλους του τομείς υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις. Πιστεύω ότι θέλουν αρκετή δουλειά και βελτίωση, αλλά δείχνουν ότι έχουν την όρεξη (και σίγουρα τις δυνατότητες) να το κάνουν.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ας ξεκινήσουμε από το χώρο. Το χώρο το βαθμολόγησα με 4/4. Ο εξωτερικός χώρος είναι πολύ όμορφος και θυμίζει παλιά αυλή και προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης και απομάκρυνσης από το έντονα αστικό περιβάλλον. Επίσης στα θετικά ότι δεν είναι πολύ στριμωγμένα τα τραπέζια και έχεις το χώρο και την άνεση να συνομιλήσεις ιδιωτικά και να απλωθείς λίγο. Την ίδια στιγμή όμως η βαθμολογία μου θα ήταν πολύ χαμηλότερη αν συμπεριλάβω τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος προς στιγμήν είναι τελείως άχρωμος και άοσμος. Πάντως υπάρχει ορατότητα στην κουζίνα και οι χώροι δείχνουν πολύ καθαροί.

Η εξυπηρέτηση: Εδώ είναι η πιο αντιθετικοί βαθμολογία. Βάζω 3/4 αλλά για την καθ αυτού εξυπηρέτηση είναι χαριστικός βαθμός. Πραγματικά υπήρξαν περιπτώσεις αγανάκτησης με το σέρβις. Έκαναν ένα τέταρτο σχεδόν να μας φέρουν τους καταλόγους και λίγο νερό, και άλλα είκοσι λεπτά να έρθουν να παραγγείλουμε. (τους φωνάξαμε δυο φορές). Επίσης μας έφεραν λάθος αριθμό στα σερβίτσια, και χρειάστηκε να ζητήσουμε πιάτα ποτήρια και μαχαιροπίρουνα 4-5 φορές, Είχαν σερβιριστεί τα πρώτα πιάτα, και ακόμα δεν είχα πιάτο, ενώ υπήρξε και μεγάλη χρονική απόκληση ανάμεσα σε κάποια πιάτα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι από εκεί και πέρα η εξυπηρέτηση υπήρξε σωστή, με γρήγορη ανταπόκριση σε ότι ζητήσαμε. Το παραπάνω βαθμό τον βάζω γιατί υπήρξε αυθόρμητο κέρασμα στα ποτά που πήραμε και κάτι σαν καλωσόρισμα και κυρίως για τη διαδραστικότητα που υπήρξε με τα παιδιά που μαγειρεύαν. Μετά το κλείσιμο της κουζίνας, επισκέφτηκαν τα τραπέζια ένα ένα προσωπικά, συζήτησαν μαζί μας για αρκετή ώρα, μας εξήγησαν το κάθε πιάτο και άκουσαν τις παρατηρήσεις μας τις οποίες τις συζήτησαν μαζί μας και φάνηκε ότι η γνώμη μας μέτρησε γι αυτούς. (3/4) λοιπόν

Γεύση: (3/4) Τα πιάτα φάνηκε ότι ήταν παρασκευές ατόμων με μεράκι και γνώσεις πάνω στην μαγειρική. Δεν ήταν πιάτα τυχαίου μάγειρα, και οι παρασκευές και τα συνοδευτικά ήθελαν όλα αρκετή διαδικασία και τεχνική. Μπράβο σε αυτό, τους βρίσκω αρκετά δημιουργικούς και υποθέτω ότι υπάρχει και αρκετή ποικιλία στα πιάτα τους γιατί από ότι κατάλαβα και διαβάζω υπάρχουν αρκετά διαφορετικά πιάτα.

Σε αυτά που πήραμε τώρα.

Από Ορεκτικά πήραμε ένα ντάκο, πολύ γευστικός δροσερός καλά διαλεγμένα υλικά με έντονη γευστικά τη χρήση βαλσάμικου και τη προσθήκη κάπαρης(4/4)

Πατάτες με σκόρδο χ2 (4/4) Πολύ νόστιμες αρωματικές.

Τηγανιά μανιτάρια με λάδι τρούφας χ2 (3/4) Πολύ νόστιμα ήταν στην παρέα άρεσαν πολύ και τα ξαναπαραγγείλαμε απλά για εμένα κάτι παραπάνω έλειπε σε επίπεδο δημουργείας. Δεδομένου και της τιμής τους.

Μαστέλο Χίου με δημητριακά και μέλι (2/4) Λίγο αδιάφορο (μπορεί να φταίει και το τυρί, δεν έχω ξαναδοκιμάσει μαστέλο)

Καβουρμάς (2/4) επίσης αδιάφορο κάπως πιάτο, καλοεκτελεσμένο και έλιωνε το κρέας, αλλά για τόση διαδικασία (10 ώρες αργοψησίματος νομίζω) η γεύση ήταν αρκετά ουδέτερη, Δεν θα το παρήγγειλα ξανά.

Τυροκαυτερή (3/4) ωραία καταναλώθηκε άμεσα

Θράψαλα με πιπερόμελο: (4/4) Πολύ νόστιμα, γλυκά μεν να ξέρετε, αλλά ιδιαίτερος συνδιασμός λίγο διαφορετικός για τα θράψαλα. Εμένα ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα.

Πανσέτα με πουρέ σελινόριζας. (4/4) Πεντανόστιμη και καλά ψημένη πανσέτα με εξαιρετικό (το καλύτερο που έχω φάει σε γεύση και υφή) πουρέ σελινόριζας. Ήθελα να γλίψω το πιάτο.

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος Καραμελωμένος με μπύρα(αν θυμάμαι καλα) (3/4) Νόστιμος αρκετά, αλλά η γαρνιτούρα που ήταν ένα πραγματικά άνοστο λάχανο με φέτα χάλαγε το πιάτο. Δεν κατάλαβα γιατί το έβαλαν καν, Ας βάζαν δυο πατάτες τηγανητές για γαρνιτούρα αν το είχα πάρει για κυρίως πιάτο και όχι για τη μέση θα έπρεπε να πάρω και κάτι άλλο για να το συνοδεύσω.

Και για τέλος άφησα την απογοήτευση, αρνάκι με σάλσα πικρολέμονο, και σάλσα ξινόγαλου. (0/4) Το μόνο πιάτο που δεν καταβροχθήθηκε. Για τη δική μου γεύση όλο το πιάτο ήταν απογοήτευση. Η σάλσα πικρολέμονου ήταν τόσο πικρή που δεν τρωγόταν με τίποτα και σου άφηνε απαίσια επίγευση. (ο σεφ μας είπε ότι είναι για άτομα που τους αρέσουν οι πικρές γεύσεις αλλά πραγματικά δεν την εκτίμησε κανείς μας) Η δεύτερη σάλτσα με το ξινόγαλο αδιάφορη και αυτή άφηνε περίεργη επίγευση. Το αρνί επίσης με απογοήτευσε. Όταν παραγγειλαμε το πιάτο σκεφτήκαμε ωραίο ξεροψημένο αρνί με τη τραγανή του πέτσα καραμελωμένη. Αντίθετα το αρνί που ήρθε ήταν πολύ μαλακό μεν αλλά η όλη γεύση πολύ φλατ, σαν βραστό, πιθανώς και καθόλου θωρακισμένο, με μια πέτσα που έλιωνε κι αυτή αλλά απογοητευτική. (Ο σεφ μας είπε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική το ότι κατάφερε να φτιάξει το αρνί τόσο μαλακό και με τέτοιο ψήσιμο), αλλά προσωπικά γευστικά θα εμείνω ότι το βρήκα τελείως φλατ. Σαν να πήρα ένα βραστό κοτόπουλο.

Και στη γεύση λοιπόν υπήρχαν ενδιαφέροντες γευστικοί συνδιασμοί, δεν τους βρήκα όλους επιτυχημένους, αλλά το καλό είναι ότι υπάρχει αναμφισβήτητη δημιουργικότητα, ωραίες ιδέες, και κυρίως μεγάλες δυνατότητες. Θεωρώ ότι οι κάποιες γευστικές αστοχίες είναι αποτέλεσμα του μη σταθερού καταλόγου με πιάτα τα οποία δεν είναι σταθερά και δοκιμάζονται ακόμα στο πως φαίνονται στον καταναλωτή και με ένα σταθερό μενού θα μπορούσαν να αγγίξουν το (4/4) γιατί υπάρχουν πιάτα πραγματικά ενδιαφέροντα και νόστιμα. Αλλά αυτή η "ποικιλία" και εναλλαγή στον κατάλογο για εμένα αποτελούν κίνητρο να ξαναεπισκεφτώ αρκετές φορές το μαγαζί.

VFM: (3/4) Δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβό γι αυτό που προσφέρει γιατί έχεις την ευκαιρία σε χαμηλές τιμές να δοκιμάσεις πρωτότυπους συνδιασμούς και πολλές διαφορετικές γεύσεις. Τα παραπάνω χωρίς τα ποτά έχουν κοστολόγιο κοντά στα 80 ευρώ (ήμασταν έξι άτομα ), Με τα περισσότερα ορεκτικά και σαλάτες στα 5-7 ευρώ και κυρίως πιάτα στα 8,5- 12 ευρώ. Οσον αφορά το φαγητό το άτομο το κοστολογώ στα 12-13 ευρώ για να χορτάσει. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι στα ποτά χρειάζεται μια μικρή αναπροσαρμολόγιση προς τα κάτω. Είναι λίγο πιο ακριβά από αντίστοιχα μαγαζιά, από κάτω ένας φίλος έχει δώσει που κυμμαίνονται οι τιμές. Επίσης το κρασί τους το χύμα χωρίς να είναι κακό, πιστεύω ότι θέλει μια αναβάθμιση στη ποιότητα ή κάποια λίγο πιο ιδιαίτερη ποικιλία, γιατί στο επίπεδο που είναι τώρα δεν μπορεί να συνοδεύσει επάξια τα πιάτα. (Δοκιμάσαμε λευκό και ροζέ). Όπως είπα δεν ήταν κακό, αλλά του έλειπαν κάποια αρώματα και κάποια ταυτότητα, ήταν και λίγο τσιμπημένο

Το μαγαζί πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλες προοπτικής βελτίωσης, υπάρχει γνώση, όρεξη, δυνατότητες, κόσμο έχει από νωρίς. Θέλει καλύτερη και πιο έγγερη εξυπηρέτηση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί νομίζω σε κάποιο μαγαζί και θα το πετύχουν καθώς άνοιξαν μόλις το καλοκαίρι, θέλει μια καλύτερη διαμόρφωση στον εσωτερικό χώρο, για να συντηρήσει τη πελατεία και το χειμώνα που ο υπέροχος κήπος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, και πιστεύω ότι με τις γεύσεις θα το βρουν σύντομα έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και δεξιότητες. Θα ξαναπάω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια