Loader

15 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το «Μένητες» το έμαθα από τις σελίδες του Ask4food. Αν δεν ήταν αυτό, μάλλον δεν θα γνώριζα ποτέ την ύπαρξή του παρ όλο που η περιοχή της Καλλιθέας είναι μία από αυτές που κυκλοφορώ. Ο λόγος είναι το ότι είναι καλά κρυμμένο, μακριά από τον δρόμο και τα κεντρικά σημεία. Μετά τις τόσες διθυραμβικές κριτικές που είχα διαβάσει γι αυτό και μάλιστα από χρήστες που εμπιστεύομαι τυφλά, ζαχάρωνα εδώ και πάρα πολύ καιρό μία επίσκεψη για να το δοκιμάσω. Οφείλω να ομολογήσω ότι πήγαινε με έναν κρυφό ενθουσιασμό και με προσμονή 5χρονου που θα το ξαμόλαγαν ελεύθερο στους διαδρόμους του Jumbo!

Πριν ξεκινήσω την κριτική μου, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις που ταλαιπώρησαν το μυαλό μου μετά από αυτή την επίσκεψη. Όπως και οι υπόλοιποι χρήστες αυτού του site έτσι κι εγώ, πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις στιγμές που έχουμε περάσει σε κάποιο μέρος και με δεδομένη πάντα την υποκειμενικότητα –την οποία είναι αδύνατο να αποφύγουμε- είμαστε πιο ενθουσιώδεις ή πιο αρνητικοί από όσο ίσως θα έπρεπε. Θα αφήσω στην άκρη τις κριτικές που γράφουμε μετά από μία άσχημη εμπειρία μας και θα ασχοληθώ με αυτές που συντάσσουμε μετά από μία επιτυχημένη έξοδό μας.

Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου –όπως πιστεύω αντίστοιχα και οι υπόλοιποι εδώ μέσα- να υπερβάλω εν γνώσει μου για κάποιο εστιατόριο. Είναι ενοχικά γλυκιά αυτή η αίσθηση! Αυτό συμβαίνει, θέλεις γιατί με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους, θέλεις γιατί είδα σε αυτούς μία καλή προσπάθεια και θεώρησα σωστό να την υποστηρίξω? Όμως τελικά, με αυτή την κίνησή μας τους κάνουμε σίγουρα καλό? Μήπως με το να υπερβάλουμε, τελικά βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη για όσους τους επισκεφτούν μετά από εμάς? Από την μία σκέφτομαι ότι μία καλή κριτική θα βοηθήσει το εστιατόριο από την στιγμή που ίσως του αποφέρει έναν ή και περισσότερους πελάτες και πλέον είναι στο χέρι του μαγαζάτορα να ικανοποιήσει και συντηρήσει αυτή την πελατεία. Από την άλλη, μήπως ένας εν δυνάμει πελάτης είναι πιο δύσκολο να κρατηθεί όταν από τις κριτικές περιμένει να βρεθεί αντιμέτωπος με κάτι διαφορετικό από ότι ένα εστιατόριο μπορεί να υποστηρίξει? Μπέρδεμα!

Πριν πάω εκεί, το είχα ψάξει αρκετά. Ίσως από τις λίγες φορές που κάνω κάτι τέτοιο. Μέχρι που googlαρα για να δω και φωτογραφίες του χώρου. Όλα έκλιναν στο ότι πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτώ!

Σε πρόσφατη βραδινή μας έξοδο, αποφασίσαμε να πάμε. Με την βοήθεια του χάρτη που υπάρχει στο Ask4food μας ήταν κάτι παραπάνω από εύκολο να το εντοπίσουμε. Έχει τόσο κοντινή απόσταση από την στάση ηλεκτρικού στην Καλλιθέα που δεν χρειάζεται να πάει κάποιος με αμάξι. Αυτό βολεύει ακόμα περισσότερο γιατί έτσι δεν χρειάζεται να μείνει κάποιος από την παρέα χωρίς να έχει πιει, ώστε να οδηγήσει αργότερα στην επιστροφή. Για να περνάμε και κανένα μήνυμα εδώ μέσα, ποτέ αλκοόλ και οδήγηση μαζί!

Εκεί ήταν η πρώτη μικρή απογοήτευσή μας. Ο χώρος. Δεν ξέρω γιατί, αλλά στο μυαλό μου είχα πλάσει μια διαφορετική εικόνα. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση κακός, αλλά εμένα μου είχε μπει η ιδέα ότι είναι μέσα σε κάτι σαν σε κήπο ή τουλάχιστον με πολλή πρασινάδα γύρω του. Δεν ξέρω πως μου προέκυψε αυτό.

Από τις φώτο που είχα δει? Από τα σχόλια που είχα διαβάσει? Σε αυτό φυσικά, πάνω από όλα φέρω την ευθύνη ο ίδιος. Μοναδικό μου ελαφρυντικό η πολύ υψηλή βαθμολόγια που έχει για τον χώρο του. Γενικά δεν έχω θέμα με τους απλούς χώρους και θεωρώ τον εαυτό μου κυνηγό κουτουκιών. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο τρόπος που ήταν κατανεμημένα τα τραπεζάκια τους δεν μου έβγαζαν τάξη. Αυτό όμως ήταν πταισματάκι. Πιο πολύ με χάλασε η ασχήμια των παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω στον πεζόδρομο, ελάχιστα μέτρα μακριά μας (κάτι που σαφώς δεν είναι ευθύνη του μαγαζάτορα) και τα σκουπίδια που υπήρχαν στην άκρη του πεζόδρομου (σε αυτό θεωρώ ότι φέρουν και οι ίδιοι μερική ευθύνη, αφού από την στιγμή που κάνουν χρήση του πεζόδρομου θα ήταν σωστό να τον καθαρίσουν πριν δεχτούν επισκέψεις από πελάτες). Αν και είχε κόσμο όταν πήγαμε, βρήκαμε το τραπέζι που θα μας φιλοξενούσε. Θα επιλέξω να βάλω 3 στον χώρο, αν και η πιο τίμια βαθμολογία θα ήταν λίγο κάτω από 3. Αν μας έδινε τη δυνατότητα μεγαλύτερης ακρίβειας το Ask4food θα έβαζα 2,7-2,75. Το 2 πάντως μάλλον θα το αδικούσε.

Έρχομαι τώρα στο service. Εκεί αν μπορούσα δεν θα έβαζα 4, αλλά 104. Το παιδί που μας εξυπηρέτησε ήταν εξαιρετικό! Θεωρώ ότι ήταν μάλλον και ο ιδιοκτήτης γιατί δύσκολο να βρεις τέτοιο μεράκι και υπευθυνότητα σε υπάλληλο. Μιλάμε ότι ήταν ταχύτατος! Νευρώδης αλλά πάντα χαμογελαστός. Αμεσότητα όσο χρειάζεται. Ούτε να ξεπεράσει τα όρια πελάτη- service, ούτε να είναι αποστασιοποιημένο. Η τέλεια ισορροπία. Παρόλο που είχαν πολύ δουλειά, μας αφιέρωσε όσο χρόνο χρειαζόμασταν για την παραγγελία και τις απορίες που του θέσαμε. Αν είναι όντως δικό του, είναι «φτασμένος» στο αντικείμενό του αφού δείχνει να γνωρίζει καλά (αν και μάλλον αυτό είναι κυρίως έμφυτο) το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί σε έναν πελάτη. Τον λάτρεψα τον τύπο (και είναι και ο λόγος που έχω φορτιστεί λίγο συναισθηματικά για το ότι η κριτική μου σε κάποια σημεία δεν είναι όσο θετική θα ήθελα να είναι).

Όταν πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, ευχάριστη έκπληξη ήταν οι χαμηλές τιμές τους. Αυτό βοήθησε πολύ γιατί αν και ήμασταν 2 άτομα, μας έδινε την ευχέρεια να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα τους.
Επειδή θα πίναμε ούζο, αποφύγαμε να παραγγείλουμε σαλάτα αλλά επικεντρωθήκαμε σε μεζέδες.

Από αλοιφές πήραμε μία μελιτζανοσαλάτα και μία τυροκαυτερή. Η κάθε μία τους κόστιζε στα 3 ευρώ. Και οι δύο αλοιφές έδειχναν να είναι σπιτικές. Ιδίως η μελιτζανοσαλάτα (που ήταν στυλ Αγιορείτικη ) ήταν από τα πιο νόστιμα πιάτα που δοκίμασα εκείνο το βράδυ. Μικρή αστοχία το ότι η μελιτζάνα ήθελε λίγο παραπάνω ψήσιμο. Η τυροκαυτερή επιβεβαίωνε όντως το όνομά της. Κάπου έχουν παρεξηγηθεί οι όροι «τυροκαυτερή» και «τυροσαλάτα». Η συγκεκριμένη ήταν όπως έπρεπε και όφειλε. Πικάντικη σαν την κόλαση (μάλλον έπιασαν τόπο τα σχόλια του φίλου Fratello που το είχε επισημάνει)! Μετά από αυτό το ξεκίνημα, ένοιωσα τον ενθουσιασμό και των υπολοίπων χρηστών κι έκανα ήδη σχέδια για τα θετικά σχόλια που θα έγραφα! Ακολούθησε η χοιρινή τηγανιά. Η σάλτσα τους ήταν δεμένη και νόστιμη αλλά θεωρήσαμε την ποσότητα του χοιρινού ως φτωχή. Δεν έμεινε ούτε δείγμα από την σάλτσα τους αφού γυαλίσαμε το σκεύος με το ψωμάκι που μας είχαν φέρει (νομίζω ότι στο θέμα «ψωμί» χωράει βελτίωση).

Επίσης τα Ανδριώτικα λουκάνικα ήταν απογοητευτικά σε μερίδα. Δύο πάρα πολύ μικρά λουκανικάκια, μία μπουκίτσα το καθένα. Νόστιμα μεν, ελάχιστα σε ποσότητα δε. Ήταν στο μέγεθος αυτών που σε κερνάνε στα σούπερ μάρκετς όταν κάνουν προωθητικές ενέργειες για διαφήμιση. Αν ήταν πιο μεγάλη η μερίδα θα τον θεωρούσα έναν καλό ουζομεζέ γιατί και η γεύση του και η σύνθεσή του ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από τα λουκάνικα του εμπορίου. Τα 5 ευρώ που κόστισαν τα θεωρήσαμε και είναι άκρως υπερβολικά. Δηλαδή αν είχε 4 τέτοια λουκανικάκια, η μερίδα θα κόστιζε 10 ευρώ? Όπου σε κάποιο άλλο εστιατόριο θα μπορούσες να έχεις σχεδόν ένα γεύμα? Αυτό μας χτύπησε πολύ άσχημα γιατί το θεωρήσαμε «κόντρα» στο ύφος και στυλ που πρεσβεύουν.

Τέλος δοκιμάσαμε τυροπιτάκια με μαρμελάδα ντομάτας. Τα βρήκαμε χαριτωμένα. Γενικά τον τελευταίο καιρό μου αρέσει ότι έχει σχέση με αλμυρό πιάτο που συνοδεύεται με μαρμελάδα (λατρεύω τα χοιρινά φιλετάκια με μαρμελάδα κρεμμυδιού και το ψημένο μαστέλο Χίου με συνοδεία από γλυκά του κουταλιού).
Και καταλήγω με το θέμα που «στοίχειωσε» αυτή την επίσκεψή μου και που τελικά συνέβαλε στην γενική εικόνα που αποκόμισα. Το ούζο που πήραμε μετά από καθαρά δική τους πρόταση και παρότρυνση, ήταν το χύμα που είχαν διαθέσιμο.

Στον κατάλογο αναφέρονταν μόνο το Μυτιλήνη και το Μπαμπατζιμόπουλος χωρίς να υπάρχει σήμανση για χύμα ή μη. Πάντως η τιμή που μας χρεώθηκε ήταν σα να παίρναμε εμφιαλωμένο, ήτοι στα 7,5 ευρώ. Ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δέχομαι να πάρω χύμα ούζο και ομολογώ ότι ήταν μία άκρως αδικαιολόγητη ενέργεια από μέρους μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου αλλά και κουβέντες φίλων μου, σύμφωνα με τις οποίες είναι καλύτερα να αποφεύγεις το χύμα ούζο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έφυγα από τους Μένητες πολύ ζαλισμένος και το επόμενο πρωί μου βγήκε ξινό. Πέρασα όλη την μέρα με δυνατό πονοκέφαλο και υπερβολική ατονία. Γενικά (και όπως φαίνεται και από τις κριτικές μου) είμαι μεγάλος φαν του ούζου και κάτι τέτοιο είχα να το περάσω πολλά πολλά χρόνια… Πραγματικά με στεναχώρησε και με απογοήτευσε αυτό το συμβάν. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, η βαθμολογία μου στο Value for money θα ήταν στο 3. Επειδή όμως αυτή η κατηγορία έχει να κάνει με την γενική αποτίμηση της βραδιάς, λυπάμαι (είναι αυτή η συναισθηματική φόρτιση που προανέφερα…) αλλά θα επιλέξω το 2.

Ως προς το φαγητό: Ό, τι φάγαμε ήταν αξιοπρεπέστατο, νόστιμο και προσεγμένο. Μια προχειρότητα στο στήσιμο των πιάτων, θεωρώ ότι μπορεί να διορθωθεί με μικρή τους προσπάθεια. Όμως επιστρατεύοντας την ειλικρίνειά μου, τώρα που τα ξαναφέρνω στο μυαλό μου, δεν υπήρξε κάποιο που να με ενθουσίασε τόσο ώστε να φάω «κόλλημα» με αυτό. Φυσικά, μετά από τόσα εστιατόρια και διαφορετικές κουζίνες που έχουμε επισκεφτεί, είναι δύσκολο πλέον να νοιώσουμε ότι ένα πιάτο είναι ικανό να μας «πάρει τα μυαλά». Στην παρούσα, τα πιάτα που έχουν κολλήσει σαν μέλι στο μυαλό μου είναι ένα κότσι κάπου στην Ηλιούπολή και ένα μοσχαράκι κοκκινιστό κάπου στο Χαϊδάρι.

Επίσης θεωρώ ότι θα πρέπει να προσέξουν το μέγεθος των μερίδων που σχετίζονται με κρέας. Δεν ξέρω τα υπόλοιπα πιάτα με κρέας που έχουν στον κατάλογό τους, αλλά αυτά που εμείς παραγγείλαμε (και κυρίως το λουκάνικό τους) τα χαρακτηρίσαμε ως μη ικανοποιητικά σε ποσότητα έστω κι αν κόστιζαν γύρω στα 5 ευρώ.

Για να κλείσω την κριτική μου. Ο κύριος που «τρέχει» το Μένητες δείχνει να έχει αγάπη σε αυτό που κάνει. Αυτό από μόνο του είναι το μεγαλύτερο και απαραίτητο συστατικό για να επιτύχει μία τέτοια προσπάθεια. Επειδή απ’ ότι βλέπω οι Μένητες εκπροσωπούνται, να προσθέσω ότι τα σχόλια τα θέτω καλοπροαίρετα και μόνο, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μας ενοχλεί ή τρομάζει όταν κάποιος μας επισημαίνει τυχόν αστοχίες ή αδυναμίες μας. Είναι και ο μόνος τρόπος αυτές να εντοπιστούν και διορθωθούν.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

15 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το «Μένητες» το έμαθα από τις σελίδες του Ask4food. Αν δεν ήταν αυτό, μάλλον δεν θα γνώριζα ποτέ την ύπαρξή του παρ όλο που η περιοχή της Καλλιθέας είναι μία από αυτές που κυκλοφορώ. Ο λόγος είναι το ότι είναι καλά κρυμμένο, μακριά από τον δρόμο και τα κεντρικά σημεία. Μετά τις τόσες διθυραμβικές κριτικές που είχα διαβάσει γι αυτό και μάλιστα από χρήστες που εμπιστεύομαι τυφλά, ζαχάρωνα εδώ και πάρα πολύ καιρό μία επίσκεψη για να το δοκιμάσω. Οφείλω να ομολογήσω ότι πήγαινε με έναν κρυφό ενθουσιασμό και με προσμονή 5χρονου που θα το ξαμόλαγαν ελεύθερο στους διαδρόμους του Jumbo!

Πριν ξεκινήσω την κριτική μου, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις που ταλαιπώρησαν το μυαλό μου μετά από αυτή την επίσκεψη. Όπως και οι υπόλοιποι χρήστες αυτού του site έτσι κι εγώ, πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις στιγμές που έχουμε περάσει σε κάποιο μέρος και με δεδομένη πάντα την υποκειμενικότητα –την οποία είναι αδύνατο να αποφύγουμε- είμαστε πιο ενθουσιώδεις ή πιο αρνητικοί από όσο ίσως θα έπρεπε. Θα αφήσω στην άκρη τις κριτικές που γράφουμε μετά από μία άσχημη εμπειρία μας και θα ασχοληθώ με αυτές που συντάσσουμε μετά από μία επιτυχημένη έξοδό μας.

Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου –όπως πιστεύω αντίστοιχα και οι υπόλοιποι εδώ μέσα- να υπερβάλω εν γνώσει μου για κάποιο εστιατόριο. Είναι ενοχικά γλυκιά αυτή η αίσθηση! Αυτό συμβαίνει, θέλεις γιατί με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους, θέλεις γιατί είδα σε αυτούς μία καλή προσπάθεια και θεώρησα σωστό να την υποστηρίξω? Όμως τελικά, με αυτή την κίνησή μας τους κάνουμε σίγουρα καλό? Μήπως με το να υπερβάλουμε, τελικά βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη για όσους τους επισκεφτούν μετά από εμάς? Από την μία σκέφτομαι ότι μία καλή κριτική θα βοηθήσει το εστιατόριο από την στιγμή που ίσως του αποφέρει έναν ή και περισσότερους πελάτες και πλέον είναι στο χέρι του μαγαζάτορα να ικανοποιήσει και συντηρήσει αυτή την πελατεία. Από την άλλη, μήπως ένας εν δυνάμει πελάτης είναι πιο δύσκολο να κρατηθεί όταν από τις κριτικές περιμένει να βρεθεί αντιμέτωπος με κάτι διαφορετικό από ότι ένα εστιατόριο μπορεί να υποστηρίξει? Μπέρδεμα!

Πριν πάω εκεί, το είχα ψάξει αρκετά. Ίσως από τις λίγες φορές που κάνω κάτι τέτοιο. Μέχρι που googlαρα για να δω και φωτογραφίες του χώρου. Όλα έκλιναν στο ότι πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτώ!

Σε πρόσφατη βραδινή μας έξοδο, αποφασίσαμε να πάμε. Με την βοήθεια του χάρτη που υπάρχει στο Ask4food μας ήταν κάτι παραπάνω από εύκολο να το εντοπίσουμε. Έχει τόσο κοντινή απόσταση από την στάση ηλεκτρικού στην Καλλιθέα που δεν χρειάζεται να πάει κάποιος με αμάξι. Αυτό βολεύει ακόμα περισσότερο γιατί έτσι δεν χρειάζεται να μείνει κάποιος από την παρέα χωρίς να έχει πιει, ώστε να οδηγήσει αργότερα στην επιστροφή. Για να περνάμε και κανένα μήνυμα εδώ μέσα, ποτέ αλκοόλ και οδήγηση μαζί!

Εκεί ήταν η πρώτη μικρή απογοήτευσή μας. Ο χώρος. Δεν ξέρω γιατί, αλλά στο μυαλό μου είχα πλάσει μια διαφορετική εικόνα. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση κακός, αλλά εμένα μου είχε μπει η ιδέα ότι είναι μέσα σε κάτι σαν σε κήπο ή τουλάχιστον με πολλή πρασινάδα γύρω του. Δεν ξέρω πως μου προέκυψε αυτό.

Από τις φώτο που είχα δει? Από τα σχόλια που είχα διαβάσει? Σε αυτό φυσικά, πάνω από όλα φέρω την ευθύνη ο ίδιος. Μοναδικό μου ελαφρυντικό η πολύ υψηλή βαθμολόγια που έχει για τον χώρο του. Γενικά δεν έχω θέμα με τους απλούς χώρους και θεωρώ τον εαυτό μου κυνηγό κουτουκιών. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο τρόπος που ήταν κατανεμημένα τα τραπεζάκια τους δεν μου έβγαζαν τάξη. Αυτό όμως ήταν πταισματάκι. Πιο πολύ με χάλασε η ασχήμια των παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω στον πεζόδρομο, ελάχιστα μέτρα μακριά μας (κάτι που σαφώς δεν είναι ευθύνη του μαγαζάτορα) και τα σκουπίδια που υπήρχαν στην άκρη του πεζόδρομου (σε αυτό θεωρώ ότι φέρουν και οι ίδιοι μερική ευθύνη, αφού από την στιγμή που κάνουν χρήση του πεζόδρομου θα ήταν σωστό να τον καθαρίσουν πριν δεχτούν επισκέψεις από πελάτες). Αν και είχε κόσμο όταν πήγαμε, βρήκαμε το τραπέζι που θα μας φιλοξενούσε. Θα επιλέξω να βάλω 3 στον χώρο, αν και η πιο τίμια βαθμολογία θα ήταν λίγο κάτω από 3. Αν μας έδινε τη δυνατότητα μεγαλύτερης ακρίβειας το Ask4food θα έβαζα 2,7-2,75. Το 2 πάντως μάλλον θα το αδικούσε.

Έρχομαι τώρα στο service. Εκεί αν μπορούσα δεν θα έβαζα 4, αλλά 104. Το παιδί που μας εξυπηρέτησε ήταν εξαιρετικό! Θεωρώ ότι ήταν μάλλον και ο ιδιοκτήτης γιατί δύσκολο να βρεις τέτοιο μεράκι και υπευθυνότητα σε υπάλληλο. Μιλάμε ότι ήταν ταχύτατος! Νευρώδης αλλά πάντα χαμογελαστός. Αμεσότητα όσο χρειάζεται. Ούτε να ξεπεράσει τα όρια πελάτη- service, ούτε να είναι αποστασιοποιημένο. Η τέλεια ισορροπία. Παρόλο που είχαν πολύ δουλειά, μας αφιέρωσε όσο χρόνο χρειαζόμασταν για την παραγγελία και τις απορίες που του θέσαμε. Αν είναι όντως δικό του, είναι «φτασμένος» στο αντικείμενό του αφού δείχνει να γνωρίζει καλά (αν και μάλλον αυτό είναι κυρίως έμφυτο) το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί σε έναν πελάτη. Τον λάτρεψα τον τύπο (και είναι και ο λόγος που έχω φορτιστεί λίγο συναισθηματικά για το ότι η κριτική μου σε κάποια σημεία δεν είναι όσο θετική θα ήθελα να είναι).

Όταν πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, ευχάριστη έκπληξη ήταν οι χαμηλές τιμές τους. Αυτό βοήθησε πολύ γιατί αν και ήμασταν 2 άτομα, μας έδινε την ευχέρεια να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα τους.
Επειδή θα πίναμε ούζο, αποφύγαμε να παραγγείλουμε σαλάτα αλλά επικεντρωθήκαμε σε μεζέδες.

Από αλοιφές πήραμε μία μελιτζανοσαλάτα και μία τυροκαυτερή. Η κάθε μία τους κόστιζε στα 3 ευρώ. Και οι δύο αλοιφές έδειχναν να είναι σπιτικές. Ιδίως η μελιτζανοσαλάτα (που ήταν στυλ Αγιορείτικη ) ήταν από τα πιο νόστιμα πιάτα που δοκίμασα εκείνο το βράδυ. Μικρή αστοχία το ότι η μελιτζάνα ήθελε λίγο παραπάνω ψήσιμο. Η τυροκαυτερή επιβεβαίωνε όντως το όνομά της. Κάπου έχουν παρεξηγηθεί οι όροι «τυροκαυτερή» και «τυροσαλάτα». Η συγκεκριμένη ήταν όπως έπρεπε και όφειλε. Πικάντικη σαν την κόλαση (μάλλον έπιασαν τόπο τα σχόλια του φίλου Fratello που το είχε επισημάνει)! Μετά από αυτό το ξεκίνημα, ένοιωσα τον ενθουσιασμό και των υπολοίπων χρηστών κι έκανα ήδη σχέδια για τα θετικά σχόλια που θα έγραφα! Ακολούθησε η χοιρινή τηγανιά. Η σάλτσα τους ήταν δεμένη και νόστιμη αλλά θεωρήσαμε την ποσότητα του χοιρινού ως φτωχή. Δεν έμεινε ούτε δείγμα από την σάλτσα τους αφού γυαλίσαμε το σκεύος με το ψωμάκι που μας είχαν φέρει (νομίζω ότι στο θέμα «ψωμί» χωράει βελτίωση).

Επίσης τα Ανδριώτικα λουκάνικα ήταν απογοητευτικά σε μερίδα. Δύο πάρα πολύ μικρά λουκανικάκια, μία μπουκίτσα το καθένα. Νόστιμα μεν, ελάχιστα σε ποσότητα δε. Ήταν στο μέγεθος αυτών που σε κερνάνε στα σούπερ μάρκετς όταν κάνουν προωθητικές ενέργειες για διαφήμιση. Αν ήταν πιο μεγάλη η μερίδα θα τον θεωρούσα έναν καλό ουζομεζέ γιατί και η γεύση του και η σύνθεσή του ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από τα λουκάνικα του εμπορίου. Τα 5 ευρώ που κόστισαν τα θεωρήσαμε και είναι άκρως υπερβολικά. Δηλαδή αν είχε 4 τέτοια λουκανικάκια, η μερίδα θα κόστιζε 10 ευρώ? Όπου σε κάποιο άλλο εστιατόριο θα μπορούσες να έχεις σχεδόν ένα γεύμα? Αυτό μας χτύπησε πολύ άσχημα γιατί το θεωρήσαμε «κόντρα» στο ύφος και στυλ που πρεσβεύουν.

Τέλος δοκιμάσαμε τυροπιτάκια με μαρμελάδα ντομάτας. Τα βρήκαμε χαριτωμένα. Γενικά τον τελευταίο καιρό μου αρέσει ότι έχει σχέση με αλμυρό πιάτο που συνοδεύεται με μαρμελάδα (λατρεύω τα χοιρινά φιλετάκια με μαρμελάδα κρεμμυδιού και το ψημένο μαστέλο Χίου με συνοδεία από γλυκά του κουταλιού).
Και καταλήγω με το θέμα που «στοίχειωσε» αυτή την επίσκεψή μου και που τελικά συνέβαλε στην γενική εικόνα που αποκόμισα. Το ούζο που πήραμε μετά από καθαρά δική τους πρόταση και παρότρυνση, ήταν το χύμα που είχαν διαθέσιμο.

Στον κατάλογο αναφέρονταν μόνο το Μυτιλήνη και το Μπαμπατζιμόπουλος χωρίς να υπάρχει σήμανση για χύμα ή μη. Πάντως η τιμή που μας χρεώθηκε ήταν σα να παίρναμε εμφιαλωμένο, ήτοι στα 7,5 ευρώ. Ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δέχομαι να πάρω χύμα ούζο και ομολογώ ότι ήταν μία άκρως αδικαιολόγητη ενέργεια από μέρους μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου αλλά και κουβέντες φίλων μου, σύμφωνα με τις οποίες είναι καλύτερα να αποφεύγεις το χύμα ούζο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έφυγα από τους Μένητες πολύ ζαλισμένος και το επόμενο πρωί μου βγήκε ξινό. Πέρασα όλη την μέρα με δυνατό πονοκέφαλο και υπερβολική ατονία. Γενικά (και όπως φαίνεται και από τις κριτικές μου) είμαι μεγάλος φαν του ούζου και κάτι τέτοιο είχα να το περάσω πολλά πολλά χρόνια… Πραγματικά με στεναχώρησε και με απογοήτευσε αυτό το συμβάν. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, η βαθμολογία μου στο Value for money θα ήταν στο 3. Επειδή όμως αυτή η κατηγορία έχει να κάνει με την γενική αποτίμηση της βραδιάς, λυπάμαι (είναι αυτή η συναισθηματική φόρτιση που προανέφερα…) αλλά θα επιλέξω το 2.

Ως προς το φαγητό: Ό, τι φάγαμε ήταν αξιοπρεπέστατο, νόστιμο και προσεγμένο. Μια προχειρότητα στο στήσιμο των πιάτων, θεωρώ ότι μπορεί να διορθωθεί με μικρή τους προσπάθεια. Όμως επιστρατεύοντας την ειλικρίνειά μου, τώρα που τα ξαναφέρνω στο μυαλό μου, δεν υπήρξε κάποιο που να με ενθουσίασε τόσο ώστε να φάω «κόλλημα» με αυτό. Φυσικά, μετά από τόσα εστιατόρια και διαφορετικές κουζίνες που έχουμε επισκεφτεί, είναι δύσκολο πλέον να νοιώσουμε ότι ένα πιάτο είναι ικανό να μας «πάρει τα μυαλά». Στην παρούσα, τα πιάτα που έχουν κολλήσει σαν μέλι στο μυαλό μου είναι ένα κότσι κάπου στην Ηλιούπολή και ένα μοσχαράκι κοκκινιστό κάπου στο Χαϊδάρι.

Επίσης θεωρώ ότι θα πρέπει να προσέξουν το μέγεθος των μερίδων που σχετίζονται με κρέας. Δεν ξέρω τα υπόλοιπα πιάτα με κρέας που έχουν στον κατάλογό τους, αλλά αυτά που εμείς παραγγείλαμε (και κυρίως το λουκάνικό τους) τα χαρακτηρίσαμε ως μη ικανοποιητικά σε ποσότητα έστω κι αν κόστιζαν γύρω στα 5 ευρώ.

Για να κλείσω την κριτική μου. Ο κύριος που «τρέχει» το Μένητες δείχνει να έχει αγάπη σε αυτό που κάνει. Αυτό από μόνο του είναι το μεγαλύτερο και απαραίτητο συστατικό για να επιτύχει μία τέτοια προσπάθεια. Επειδή απ’ ότι βλέπω οι Μένητες εκπροσωπούνται, να προσθέσω ότι τα σχόλια τα θέτω καλοπροαίρετα και μόνο, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μας ενοχλεί ή τρομάζει όταν κάποιος μας επισημαίνει τυχόν αστοχίες ή αδυναμίες μας. Είναι και ο μόνος τρόπος αυτές να εντοπιστούν και διορθωθούν.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 23 Απριλίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το «Μένητες» το έμαθα από τις σελίδες του Ask4food. Αν δεν ήταν αυτό, μάλλον δεν θα γνώριζα ποτέ την ύπαρξή του παρ όλο που η περιοχή της Καλλιθέας είναι μία από αυτές που κυκλοφορώ. Ο λόγος είναι το ότι είναι καλά κρυμμένο, μακριά από τον δρόμο και τα κεντρικά σημεία. Μετά τις τόσες διθυραμβικές κριτικές που είχα διαβάσει γι αυτό και μάλιστα από χρήστες που εμπιστεύομαι τυφλά, ζαχάρωνα εδώ και πάρα πολύ καιρό μία επίσκεψη για να το δοκιμάσω. Οφείλω να ομολογήσω ότι πήγαινε με έναν κρυφό ενθουσιασμό και με προσμονή 5χρονου που θα το ξαμόλαγαν ελεύθερο στους διαδρόμους του Jumbo!

Πριν ξεκινήσω την κριτική μου, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις που ταλαιπώρησαν το μυαλό μου μετά από αυτή την επίσκεψη. Όπως και οι υπόλοιποι χρήστες αυτού του site έτσι κι εγώ, πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις στιγμές που έχουμε περάσει σε κάποιο μέρος και με δεδομένη πάντα την υποκειμενικότητα –την οποία είναι αδύνατο να αποφύγουμε- είμαστε πιο ενθουσιώδεις ή πιο αρνητικοί από όσο ίσως θα έπρεπε. Θα αφήσω στην άκρη τις κριτικές που γράφουμε μετά από μία άσχημη εμπειρία μας και θα ασχοληθώ με αυτές που συντάσσουμε μετά από μία επιτυχημένη έξοδό μας.

Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου –όπως πιστεύω αντίστοιχα και οι υπόλοιποι εδώ μέσα- να υπερβάλω εν γνώσει μου για κάποιο εστιατόριο. Είναι ενοχικά γλυκιά αυτή η αίσθηση! Αυτό συμβαίνει, θέλεις γιατί με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους, θέλεις γιατί είδα σε αυτούς μία καλή προσπάθεια και θεώρησα σωστό να την υποστηρίξω? Όμως τελικά, με αυτή την κίνησή μας τους κάνουμε σίγουρα καλό? Μήπως με το να υπερβάλουμε, τελικά βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη για όσους τους επισκεφτούν μετά από εμάς? Από την μία σκέφτομαι ότι μία καλή κριτική θα βοηθήσει το εστιατόριο από την στιγμή που ίσως του αποφέρει έναν ή και περισσότερους πελάτες και πλέον είναι στο χέρι του μαγαζάτορα να ικανοποιήσει και συντηρήσει αυτή την πελατεία. Από την άλλη, μήπως ένας εν δυνάμει πελάτης είναι πιο δύσκολο να κρατηθεί όταν από τις κριτικές περιμένει να βρεθεί αντιμέτωπος με κάτι διαφορετικό από ότι ένα εστιατόριο μπορεί να υποστηρίξει? Μπέρδεμα!

Πριν πάω εκεί, το είχα ψάξει αρκετά. Ίσως από τις λίγες φορές που κάνω κάτι τέτοιο. Μέχρι που googlαρα για να δω και φωτογραφίες του χώρου. Όλα έκλιναν στο ότι πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτώ!

Σε πρόσφατη βραδινή μας έξοδο, αποφασίσαμε να πάμε. Με την βοήθεια του χάρτη που υπάρχει στο Ask4food μας ήταν κάτι παραπάνω από εύκολο να το εντοπίσουμε. Έχει τόσο κοντινή απόσταση από την στάση ηλεκτρικού στην Καλλιθέα που δεν χρειάζεται να πάει κάποιος με αμάξι. Αυτό βολεύει ακόμα περισσότερο γιατί έτσι δεν χρειάζεται να μείνει κάποιος από την παρέα χωρίς να έχει πιει, ώστε να οδηγήσει αργότερα στην επιστροφή. Για να περνάμε και κανένα μήνυμα εδώ μέσα, ποτέ αλκοόλ και οδήγηση μαζί!

Εκεί ήταν η πρώτη μικρή απογοήτευσή μας. Ο χώρος. Δεν ξέρω γιατί, αλλά στο μυαλό μου είχα πλάσει μια διαφορετική εικόνα. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση κακός, αλλά εμένα μου είχε μπει η ιδέα ότι είναι μέσα σε κάτι σαν σε κήπο ή τουλάχιστον με πολλή πρασινάδα γύρω του. Δεν ξέρω πως μου προέκυψε αυτό.

Από τις φώτο που είχα δει? Από τα σχόλια που είχα διαβάσει? Σε αυτό φυσικά, πάνω από όλα φέρω την ευθύνη ο ίδιος. Μοναδικό μου ελαφρυντικό η πολύ υψηλή βαθμολόγια που έχει για τον χώρο του. Γενικά δεν έχω θέμα με τους απλούς χώρους και θεωρώ τον εαυτό μου κυνηγό κουτουκιών. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο τρόπος που ήταν κατανεμημένα τα τραπεζάκια τους δεν μου έβγαζαν τάξη. Αυτό όμως ήταν πταισματάκι. Πιο πολύ με χάλασε η ασχήμια των παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω στον πεζόδρομο, ελάχιστα μέτρα μακριά μας (κάτι που σαφώς δεν είναι ευθύνη του μαγαζάτορα) και τα σκουπίδια που υπήρχαν στην άκρη του πεζόδρομου (σε αυτό θεωρώ ότι φέρουν και οι ίδιοι μερική ευθύνη, αφού από την στιγμή που κάνουν χρήση του πεζόδρομου θα ήταν σωστό να τον καθαρίσουν πριν δεχτούν επισκέψεις από πελάτες). Αν και είχε κόσμο όταν πήγαμε, βρήκαμε το τραπέζι που θα μας φιλοξενούσε. Θα επιλέξω να βάλω 3 στον χώρο, αν και η πιο τίμια βαθμολογία θα ήταν λίγο κάτω από 3. Αν μας έδινε τη δυνατότητα μεγαλύτερης ακρίβειας το Ask4food θα έβαζα 2,7-2,75. Το 2 πάντως μάλλον θα το αδικούσε.

Έρχομαι τώρα στο service. Εκεί αν μπορούσα δεν θα έβαζα 4, αλλά 104. Το παιδί που μας εξυπηρέτησε ήταν εξαιρετικό! Θεωρώ ότι ήταν μάλλον και ο ιδιοκτήτης γιατί δύσκολο να βρεις τέτοιο μεράκι και υπευθυνότητα σε υπάλληλο. Μιλάμε ότι ήταν ταχύτατος! Νευρώδης αλλά πάντα χαμογελαστός. Αμεσότητα όσο χρειάζεται. Ούτε να ξεπεράσει τα όρια πελάτη- service, ούτε να είναι αποστασιοποιημένο. Η τέλεια ισορροπία. Παρόλο που είχαν πολύ δουλειά, μας αφιέρωσε όσο χρόνο χρειαζόμασταν για την παραγγελία και τις απορίες που του θέσαμε. Αν είναι όντως δικό του, είναι «φτασμένος» στο αντικείμενό του αφού δείχνει να γνωρίζει καλά (αν και μάλλον αυτό είναι κυρίως έμφυτο) το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί σε έναν πελάτη. Τον λάτρεψα τον τύπο (και είναι και ο λόγος που έχω φορτιστεί λίγο συναισθηματικά για το ότι η κριτική μου σε κάποια σημεία δεν είναι όσο θετική θα ήθελα να είναι).

Όταν πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, ευχάριστη έκπληξη ήταν οι χαμηλές τιμές τους. Αυτό βοήθησε πολύ γιατί αν και ήμασταν 2 άτομα, μας έδινε την ευχέρεια να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα τους.
Επειδή θα πίναμε ούζο, αποφύγαμε να παραγγείλουμε σαλάτα αλλά επικεντρωθήκαμε σε μεζέδες.

Από αλοιφές πήραμε μία μελιτζανοσαλάτα και μία τυροκαυτερή. Η κάθε μία τους κόστιζε στα 3 ευρώ. Και οι δύο αλοιφές έδειχναν να είναι σπιτικές. Ιδίως η μελιτζανοσαλάτα (που ήταν στυλ Αγιορείτικη ) ήταν από τα πιο νόστιμα πιάτα που δοκίμασα εκείνο το βράδυ. Μικρή αστοχία το ότι η μελιτζάνα ήθελε λίγο παραπάνω ψήσιμο. Η τυροκαυτερή επιβεβαίωνε όντως το όνομά της. Κάπου έχουν παρεξηγηθεί οι όροι «τυροκαυτερή» και «τυροσαλάτα». Η συγκεκριμένη ήταν όπως έπρεπε και όφειλε. Πικάντικη σαν την κόλαση (μάλλον έπιασαν τόπο τα σχόλια του φίλου Fratello που το είχε επισημάνει)! Μετά από αυτό το ξεκίνημα, ένοιωσα τον ενθουσιασμό και των υπολοίπων χρηστών κι έκανα ήδη σχέδια για τα θετικά σχόλια που θα έγραφα! Ακολούθησε η χοιρινή τηγανιά. Η σάλτσα τους ήταν δεμένη και νόστιμη αλλά θεωρήσαμε την ποσότητα του χοιρινού ως φτωχή. Δεν έμεινε ούτε δείγμα από την σάλτσα τους αφού γυαλίσαμε το σκεύος με το ψωμάκι που μας είχαν φέρει (νομίζω ότι στο θέμα «ψωμί» χωράει βελτίωση).

Επίσης τα Ανδριώτικα λουκάνικα ήταν απογοητευτικά σε μερίδα. Δύο πάρα πολύ μικρά λουκανικάκια, μία μπουκίτσα το καθένα. Νόστιμα μεν, ελάχιστα σε ποσότητα δε. Ήταν στο μέγεθος αυτών που σε κερνάνε στα σούπερ μάρκετς όταν κάνουν προωθητικές ενέργειες για διαφήμιση. Αν ήταν πιο μεγάλη η μερίδα θα τον θεωρούσα έναν καλό ουζομεζέ γιατί και η γεύση του και η σύνθεσή του ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από τα λουκάνικα του εμπορίου. Τα 5 ευρώ που κόστισαν τα θεωρήσαμε και είναι άκρως υπερβολικά. Δηλαδή αν είχε 4 τέτοια λουκανικάκια, η μερίδα θα κόστιζε 10 ευρώ? Όπου σε κάποιο άλλο εστιατόριο θα μπορούσες να έχεις σχεδόν ένα γεύμα? Αυτό μας χτύπησε πολύ άσχημα γιατί το θεωρήσαμε «κόντρα» στο ύφος και στυλ που πρεσβεύουν.

Τέλος δοκιμάσαμε τυροπιτάκια με μαρμελάδα ντομάτας. Τα βρήκαμε χαριτωμένα. Γενικά τον τελευταίο καιρό μου αρέσει ότι έχει σχέση με αλμυρό πιάτο που συνοδεύεται με μαρμελάδα (λατρεύω τα χοιρινά φιλετάκια με μαρμελάδα κρεμμυδιού και το ψημένο μαστέλο Χίου με συνοδεία από γλυκά του κουταλιού).
Και καταλήγω με το θέμα που «στοίχειωσε» αυτή την επίσκεψή μου και που τελικά συνέβαλε στην γενική εικόνα που αποκόμισα. Το ούζο που πήραμε μετά από καθαρά δική τους πρόταση και παρότρυνση, ήταν το χύμα που είχαν διαθέσιμο.

Στον κατάλογο αναφέρονταν μόνο το Μυτιλήνη και το Μπαμπατζιμόπουλος χωρίς να υπάρχει σήμανση για χύμα ή μη. Πάντως η τιμή που μας χρεώθηκε ήταν σα να παίρναμε εμφιαλωμένο, ήτοι στα 7,5 ευρώ. Ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δέχομαι να πάρω χύμα ούζο και ομολογώ ότι ήταν μία άκρως αδικαιολόγητη ενέργεια από μέρους μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου αλλά και κουβέντες φίλων μου, σύμφωνα με τις οποίες είναι καλύτερα να αποφεύγεις το χύμα ούζο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έφυγα από τους Μένητες πολύ ζαλισμένος και το επόμενο πρωί μου βγήκε ξινό. Πέρασα όλη την μέρα με δυνατό πονοκέφαλο και υπερβολική ατονία. Γενικά (και όπως φαίνεται και από τις κριτικές μου) είμαι μεγάλος φαν του ούζου και κάτι τέτοιο είχα να το περάσω πολλά πολλά χρόνια… Πραγματικά με στεναχώρησε και με απογοήτευσε αυτό το συμβάν. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, η βαθμολογία μου στο Value for money θα ήταν στο 3. Επειδή όμως αυτή η κατηγορία έχει να κάνει με την γενική αποτίμηση της βραδιάς, λυπάμαι (είναι αυτή η συναισθηματική φόρτιση που προανέφερα…) αλλά θα επιλέξω το 2.

Ως προς το φαγητό: Ό, τι φάγαμε ήταν αξιοπρεπέστατο, νόστιμο και προσεγμένο. Μια προχειρότητα στο στήσιμο των πιάτων, θεωρώ ότι μπορεί να διορθωθεί με μικρή τους προσπάθεια. Όμως επιστρατεύοντας την ειλικρίνειά μου, τώρα που τα ξαναφέρνω στο μυαλό μου, δεν υπήρξε κάποιο που να με ενθουσίασε τόσο ώστε να φάω «κόλλημα» με αυτό. Φυσικά, μετά από τόσα εστιατόρια και διαφορετικές κουζίνες που έχουμε επισκεφτεί, είναι δύσκολο πλέον να νοιώσουμε ότι ένα πιάτο είναι ικανό να μας «πάρει τα μυαλά». Στην παρούσα, τα πιάτα που έχουν κολλήσει σαν μέλι στο μυαλό μου είναι ένα κότσι κάπου στην Ηλιούπολή και ένα μοσχαράκι κοκκινιστό κάπου στο Χαϊδάρι.

Επίσης θεωρώ ότι θα πρέπει να προσέξουν το μέγεθος των μερίδων που σχετίζονται με κρέας. Δεν ξέρω τα υπόλοιπα πιάτα με κρέας που έχουν στον κατάλογό τους, αλλά αυτά που εμείς παραγγείλαμε (και κυρίως το λουκάνικό τους) τα χαρακτηρίσαμε ως μη ικανοποιητικά σε ποσότητα έστω κι αν κόστιζαν γύρω στα 5 ευρώ.

Για να κλείσω την κριτική μου. Ο κύριος που «τρέχει» το Μένητες δείχνει να έχει αγάπη σε αυτό που κάνει. Αυτό από μόνο του είναι το μεγαλύτερο και απαραίτητο συστατικό για να επιτύχει μία τέτοια προσπάθεια. Επειδή απ’ ότι βλέπω οι Μένητες εκπροσωπούνται, να προσθέσω ότι τα σχόλια τα θέτω καλοπροαίρετα και μόνο, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μας ενοχλεί ή τρομάζει όταν κάποιος μας επισημαίνει τυχόν αστοχίες ή αδυναμίες μας. Είναι και ο μόνος τρόπος αυτές να εντοπιστούν και διορθωθούν.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.