Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Οκτ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
65-80

Επισκέφθηκα με παρέα το Αθήρι στην εσωτερική του αίθουσα την περασμένη βδομάδα. Ωραίος χώρος, ευγενικό σέρβις, καλή γνώση των πιάτων και της λίστας κρασιών. Μου άρεσε που ερωτηθήκαμε για την προτίμησή μας σε νερό (βρύσης ή εμφιαλωμένο), καθώς και για το ψωμί. Το θεωρώ πολύ καλό δείγμα επαγγελματισμού, τη στιγμή μάλιστα που πολλά εστιατόρια επιδεικτικά το αγνοούν.

Στα πρώτα δοκιμάσαμε το μαριναρισμένο λαβράκι σε λεμόνι με λευκή ταραμοσαλάτα. Πολύ καλή εκτέλεση, ιδίως η αφράτη ταραμοσαλάτα. Το λαβράκι μου άρεσε επίσης, αν και προτιμώ την εκδοχή του με κόλιανδρο σε πιάτο που δοκίμασα παλιότερα. Δοκιμάσαμε επίσης σαγανάκι 3 τυριών με σάλτσα πορτοκάλι, ελαφρά παρασκευασμένο, αλλά χωρίς να αποτυπώνεται στη γεύση. Ωραιότατες οι πέτουλες (είδος χυλοπιτών φαντάζομαι) με βετούλι κοκκινιστό (νεαρός τράγος), γραβιέρα Νάουσας και γιαούρτι πασκιτάν. Νόστιμο το κρέας και πολύ καλής ποιότητας κρίνοντας από τη βαθιά ζουμερή γεύση του. Εξίσου νόστιμη η βάση, στην ουσία μια μικρή χειροποίητη πιτούλα γεμιστή με τη γραβιέρα πάνω στην οποία τοποθετείται το κρέας. Ωραία η ισορροπία του κοκκινιστού κρέατος με το ξινούτσικο γιαούρτι.

Στα κυρίως δοκιμάσαμε τον κόκκορα με σαλάτα παντζάρι-καρύδι και σάλτσα μήλου, καθώς και χοιρινή πανσέτα μαγειρεμένη σε κενό αέρος με πουρέ πατάτας και κρύα σάλτσα γιαουρτιού. Ο κόκκορας δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Ίσως ο τρόπος παρασκευής στερεί από το κρέας του κόκκορα την ένταση, και τη σκληρότητα φυσικά, που το ξεχωρίζει από εκείνο της πουλάδας. Ίσως δεν μου ταίριαζε ο συνδυασμός με το μήλο και το παντζάρι, υλικά που κατά τη γνώμη μου δένουν καλύτερα με άλλα πουλερικά με πιο λιπαρή γεύση, όπως η πάπια. Η πανσέτα έδενε πολύ καλά με την ελαφριά σάλτσα μουστάρδας και συνοδευόταν από απολύτως πετυχημένο, βελούδινο και βουτυράτο πουρέ. Παρασκευασμένο φυσικά στο μύλο του πουρέ, όπως μου επιβεβαίωσε ο σερβιτόρος. Εύγε.

Ολοκληρώσαμε το δείπνο με την επίσης εξαιρετική σε σύλληψη και εκτέλεση τριλογία της crème brulée. Μου αρέσει η προσαρμογή άλλης κουζίνας στα εγχώρια δεδομένα και βρήκα πολύ πετυχημένο το συνδυασμό πορτοκαλιού με κάρδαμο.

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με ένα ωραίο ροζέ Θυμιόπουλου. Ο λογαριασμός δεν ξεπέρασε τα 100 ευρώ/30 ανά άτομο. Καλή σχέση ποιότητας-τιμής για εστιατόριο του είδους του. Στα συν προσθέτω επίσης το αναρτημένο στο διαδίκτυο μενού και την ενημέρωση για την προέλευση των προϊόντων.