Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Οκτ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Το Rock & Balls, εδώ και περίπου δέκα μέρες, γύρισε σελίδα με το ν έ ο και άκρως ενδιαφέρον μενού του το οποίο, όπως διάβασα στο διαδίκτυο, επιμελείται ο διεθνής σεφ Δήμος Σαμουράκης.

Θα έλεγα, ότι πρόκειται για μία γκουρμέ στροφή, ψαγμένης σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με κάποιες έθνικ επιρροές παρά για το γνωστό σε όλους έως τώρα casual γαστρονομικό ύφος.

Οι νέες γεύσεις που προτείνει το έστιατόριο σερβίρονται πλέον ως αυτόνομες μερίδες, χωρίς να υπάρχει η συνδυαστική επιλογή κυρίως πιάτου, γαρνιτούρας ή σος κατ ' επιλογή. Όσοι επισκεφθήκαμε παλιότερα το μέρος, και δεν είμαστε λίγοι, θυμόμαστε τον παιχνιδιάρικο κατάλογο που μας έδινε πολλές επιλογές σχετικά με το πως θα συνδυάσουμε το κυρίως πιάτο, και κυρίως τα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ μας, με τα υπόλοιπα υλικά. Τώρα, παίρνεις π. χ κεφτεδάκια κοτόπουλου και αυτό είναι, όλα τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου έχουν " προεπιλεγεί " από τον σέφ. Το προηγούμενο concept ταίριαζε περισσότερο στην all - day φυσιογνωμία του χώρου ενώ τώρα μιλάμε για ένα κανονικό εστιατόριο..

Προσωπικά, μου άρεσε η προηγούμενη διαδικασία γιατί αφενός ένιωθα ότι δημιουργώ και εξαντλούσα - όσο δεν παίρνει - τα γαστρονομικά μου ένστικτα και αφετέρου έβγαζα, τόσο αυθόρμητα, το παιδί μέσα μου, εν ολίγοις χαλάρωνα..... Αφήστε που η αγαπημένη μου θέση, στους πάγκους που βλέπουν αβίαστα στην Αγ. Ειρήνης, έδινε τόσα ερεθίσματα για τον χειρότερο ή τον καλύτερο συνδυασμό φαγητού.....!

Έχοντας, μπροστά μας τα σουπλά, με το νέο ανανεωτικό μενού, παραγγείλαμε τα εξής πιάτα:

Spring Rolls με τυροκάβουρο. Μέσα σε μία στενόμακρη πιατελίτσα, σερβιρίστηκαν πέντε στρουμπουλές μπαλίτσες από αυτό το έδεσμα, με λίγη γαρνιτούρα σαλάτας και περίτεχνα απλωμένες λεπτομέρειες τσίλι που νοστίμευαν τις ήδη εξαιρετικές αυτές " μπουκίτσες ". Το όλο ντεκόρ συμπληρωνόταν από πολύ μικρά κομμάτια κόκκινης πιπεριάς, μέρος της γλυκοπικάντικης σάλτσας του πιάτου. Προτείνεται ανεπιφύλαχτα!! ΕΥΡΩ 8,00

Κεφτεδάκια Σολωμού με ρύζι jasmine, αρωματισμένο με γαρύφαλλο, κανέλα και κάρδαμο, σάλτσα teriyaki που έλουζε τα κεφτεδάκια μας, ώσπου κοκκίνισαν από το κακό τους, και επάνω στα κεφτεδάκια (5 τεμ. ) μία ευπαρουσίαστη, μικρή, ποσότητα από μαριναρισμένα φύκια. Το όλο αποτέλεσμα, τόσο σκηνικά όσο και γευστικά, τέλειο!! ΕΥΡΩ 11,00

Κεφτεδάκια Μπακαλιάρου ( 5 τεμ. ), παρουσιασμένα με άψογη δημιουργική διάθεση πάνω σε μία φαρδιά μαύρη πιατέλα. Μικρά κομματάκια παντζαριού, σε αφθονία, και σαλάτα με μαϊντανο έκαναν το πιάτο μας SUPER!! ΕΥΡΩ 8,50

Κλείσαμε το γεύμα μας με αλλαγή γεύσης και έτσι δοκιμάσαμε:
Noodles ρυζιού ( από τις σαλάτες ), με μικρά κομμάτια τατάκι μόσχου, κρεμμυδάκι, κόκκους μαύρου πιπεριού, βινεγκρέτ πορτοκάλι και σησαμέλαιο. Πρόκειται για μία χορταστική ποσότητα λευκών και κρύων νουντλς όπου η κορυφή τους στολίζεται από μικρά κομματάκια κρέατος συν λίγη πρασινάδα, σερβιρισμένα σε βαθύ πιάτο. Παράξενη γεύση... μας ξένισε αλλά μας άρεσε...!!
ΕΥΡΩ 8,00

Ο κατάλογος είναι πλούσιος και περιλαμβάνει και πολλά άλλα πιάτα όπως μπέργκερ μόσχου ( 11,00 ), κεφτεδάκια κοτόπουλου ( 8,50 ), κεφτεδάκια ρυζιού ( 6,00 ) ή, από ορεκτικά, καρπάτσιο μοσχαριού ( 8,00 ), ταρτάρ μανιταριών(7,00) ή, άλλα κυρίως, πανσέτα αρνίσια (16,00 ), ριζότο μανιταριών ( 10,00 ), γαρίδες με μάνγκο ( 15,00 ) ή νούντλς με μοσχάρι και λαχανικά (12,00). Από γλυκά υπάρχουν τάρτα, cheesecake, πουτίγκα κ. ά, τα περισσότερα στα ΕΥΡΩ 8,00!!

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υπάρχουν και πιάτα με σούσι, όπου με μια πρώτη ματιά που ρίξαμε στον κατάλογο, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Οι τιμές για τα 8 τεμ., η μερίδα, κυμαίνονται από ΕΥΡΩ 8,00 έως 12,00.

Το ασιατικό μέρος της κουζίνας του Rock & Balls, γενικότερα, θα κατευθύνει ο φημισμένος σεφ Χρόνης Δαμαλάς.

Το σαβουάρ φερ του τραπεζιού είναι εκλεπτυσμένο. Τα σερβίτσια π. χ άλλαζαν κάθε φορά με την αλλαγή των πιάτων καθώς και οι πετσέτες (χάρτινες ).

Ο κύριος που επιμελήθηκε της παραγγελίας μας ήτανε χαμογελαστός και πρόθυμος.

Το μόνο φάουλ, το ζεστό νερό κανάτας και τα παγάκια που ζητούσαμε και ερχόντουσαν δυo - δυo...

Οι τιμές του νέου καταλόγου, κατά τη γνώμη μου, είναι αρκετά υψηλές για τα σημερινά δεδομένα και - κυρίως - για ό, τι είχαμε συνηθίσει να πληρώνουμε στον χώρο αυτό πριν αλλάξει το μενού.

Στον βαθμό που ο παλιός κατάλογος έχει καταργηθεί, θα πρότεινα μαζί με το σούσι να προστεθεί και ένας μικρός κατάλογος finger food, ως συνοδευτικό των ποτών που σερβίρονται κατά κόρον. Αυτή η απαίτηση γίνεται ακόμα πιό έντονη αν σκεφθεί κανείς την κεντρική θέση του καταστήματος!!
Συγχρόνως, αντιμετωπίζω με σκωπτική διάθεση την απόλυτη στροφή προς το καθιστό φαγητό, ενώ επικροτώ την προσθήκη της φιούζον κουζίνας.

Από ποτά, δοκιμάσαμε ποτήρι λευκού κρασιού Εύβοιας, Μεθέα Βρυνιώτη, ήπιο, δροσερό και κάπως αρωματικό. ΕΥΡΩ 4,00

Για το αισθητικό στυλ του χώρου, δεν κάνω μνεία γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τις προηγούμενες κριτικές μας, προς το παρόν τουλάχιστον (?)

Συμπέρασμα:
Οι νέες γεύσεις αποκαλυπτικές, το σέρβις με τακτ, οι τιμές, όμως, μας "χτύπησαν" ουκ ολίγον.......

'Ισως, θα έπρεπε να επανεξετάσουν την τιμολογιακή πολιτική τους, τώρα που βρίσκεται στα σπάργανα το νέο αυτό γευστικό εγχείρημα, στοχεύοντας περισσότερο μακροπρόθεσμα!!

Εντούτοις,
Γευστικά και μόνο, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το καινούργιο, και άκρως δημιουργικό, μενού του χώρου αυτού, του..... Rock n' balls

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PP_TINA.