Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Ν.Σμύρνη, Αθήνα
Οκτ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Είμαι σε μια φάση λοιπόν που ανακαλύπτω τα meat restaurants. Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι όσο χρήσιμο είναι να γνωρίζεις 2-3 καλές ψαροταβέρνες το καλοκαίρι, άλλο τόσο χρήσιμο είναι να έχεις υπόψη 2-3 εστιατόρια με καλό κρέας το χειμώνα.

Ασχέτως ότι είμαι πιο πολύ φίλος του ψαριού και των θαλασσινών και δεν δελεάζομαι ιδιαίτερα από ένα steak αμερικάνικου τύπου στις 10 το βράδυ (ούτε μπορώ να το καταφέρω μόνη μου... ), έχω προσέξει πως όποτε προτείνω εστιατόριο με καλό κρέας, όλοι τσιμπάνε και αμέσως οργανώνεται παρέα για έξοδο.

Οπότε, στο προκείμενο: Βar B Q Νέας Σμύρνης. Η δοκιμή έγινε μια Τρίτη βράδυ, 2 άτομα. Το εστιατόριο βρίσκεται πάνω στη Βενιζέλου, λίγο πιο κάτω από την πλατεία Νέας Σμύρνης. Κεντρικό σημείο με πρόσβαση σχετικά εύκολη- και με τραμ- και με παρκάρισμα λίγο δύσκολο. Εμείς βέβαια Τρίτη βράδυ, βρήκαμε σχεδόν απέξω. Είχα διαβάσει κάπως αντιφατικές κριτικές εδώ, αλλά θετικές ως προς το φαγητό, με πιο πρόσφατη αυτή του VAGELIS. Σε συνδυασμό με τις καλές συστάσεις ενός φίλου γέννημα-θρέμμα Νεοσμυρνιώτη (και καλοφαγά), είπα να το δοκιμάσουμε.

Έκανα κράτηση, όπως συνηθίζω παντού, αλλά φτάνοντας εκεί, διαπίστωσα ότι δεν χρειαζόταν. Το εστιατόριο είναι αρκετά μεγάλο, κι εκείνο το βράδυ σχεδόν άδειο. Καθίσαμε λοιπόν σχεδόν μόνοι μας στον εσωτερικό χώρο. Ο οποίος, πρέπει να πω, είναι καλόγουστος, σε τόνους που ταιριάζουν στο στιλ της κουζίνας του (λίγο ξύλο, λίγο μέταλλο, μια τεράστια κάβα στον πίσω τοίχο, σωστός φωτισμός κτλ). Η κουζίνα είναι σχεδόν ορατή στους πελάτες, πίσω από μια τζαμαρία. Η μουσική πολύ πετυχημένη, καινούρια τραγουδάκια μιξαρισμένα σε πιο ροκ τόνους.

Εν ολίγοις, ο εσωτερικός χώρος είναι πλήρως εναρμονισμένος με τον τύπο του meat restaurant, όχι εξεζητημένος, όχι παραφορτωμένος, νιώθεις άνετα. Μου άρεσε. Υπάρχει βεβαίως και ο "έξω χώρος", πάνω στη Βενιζέλου που κλείνει με τζαμαρία, για όσους θέλουν να έχουν επαφή με την κίνηση.

Ο κατάλογός του πλούσιος σε επιλογές, προσανατολισμένες στο κρέας. Μπορείς να φας gourmet comfort food (burger, μπριζολάκια, μπιφτέκια, σουβλάκι κτλ) με 10-15 ευρώ, ή πλήρες γεύμα με ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά κι επιλογή από ενδιαφέρουσες κοπές κρέατος, προέλευσης Αργεντινής, ΗΠΑ, Ισπανίας. Φαίνεται ότι έχει γίνει δουλειά στο μενού.

Οι σαλάτες προσφέρονται και σε ατομικό μέγεθος σε μικρότερη τιμή. Πιστέψτε με, η μικρή είναι υπεραρκετή για 2 άτομα. Εμείς πήραμε:

- την σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο σε κρούστα παρμεζάνας (περ. στα 8 ευρώ). Ήταν πολύ νόστιμη. Σχεδόν χόρτασα μόνο με αυτήν. 3/4

Στα ορεκτικά είχαμε διχογνωμία, γιατί στο συνοδό δεν αρέσουν οι ανάμεικτες γεύσεις. Οπότε υποχώρησα στα λουκάνικα, υποχώρησε στα πιτάκια με κιμά και φέτα.

- 3 είδη λουκάνικα με 3 είδη μουστάρδας: μου είπε ότι του άρεσαν και τα 3. Δε δοκίμασε καμία μουστάρδα. Εγώ, για να έχω άποψη βεβαίως-βεβαίως, δοκίμασα μια μπουκιά απ' όλα (μαζί με μουστάρδες). Οκ, λουκάνικα ήταν, δεν ξετρελάθηκα. 3/4

- τα πιτάκια ανατολίτικα με κιμά, φέτα και κουκουνάρι φαίνονταν πολλά υποσχόμενα. Στην πράξη όμως, δλδ στη γεύση, δεν μου άρεσαν. Έφερναν πιο πολύ σε πίτσα με αλμυρό τυρί, παρά σε κάτι ανατολίτικο. Το πιο αδύναμο πιάτο 1/4.

- από τα Steak specials μοιραστήκαμε μια "LIMOUSIN...... (450 gr) 17.90€

Μοσχαρίσια κόντρα μπριζόλα με κόκκαλο, με σως peppercorn, BAR. BQ και baby ψητές πατάτες" (αντιγράφω απ το μενού).
Ήταν μαλακή, νοστιμότατη, ζουμερή και βουτυράτη. Τα συνοδευτικά της νόστιμα και ταιριαστά. Την ευχαριστηθήκαμε. 4/4 χαλαρά.

Ως προς τις μερίδες ήταν πολύ ικανοποιητικές, μάλλον προσανατολισμένες σε παρέες, και πολύ καλά κάνουν. Όπως καταλαβαίνετε τα μισά πιτάκια έμειναν στο πιάτο, το ίδιο και η μισή φάβα που προσφέρεται ως καλωσόρισμα (ωραίο ντιπ για αρχή) και σίγουρα θα έμενε και το μισό όποιου άλλου ορεκτικού παραγγέλναμε, γιατί οι μερίδες ήταν μεγάλες και είχαμε σκάσει.

Η εξυπηρέτηση, από νεαρούς σερβιτόρους, μια χαρά. Ο νεαρός που πήρε παραγγελία, κάθισε και μας εξήγησε τι κομμάτι κρέας επιλέξαμε, μας πρότεινε τρόπο ψησίματος και έδειξε ενδιαφέρον για το αν μας άρεσε. Βάζω όμως στην εξυπηρέτηση 3/4 γιατί πήγα πρώτη φορά και κρατάω μια μικρή επιφύλαξη αν θα είναι το ίδιο εξυπηρετικοί όταν το εστιατόριο είναι γεμάτο.

Για τον ίδιο λόγο της πρώτης φοράς, βάζω 3/4 και στο φαγητό, με βάση τα όσα δοκιμάσαμε. Χωρίς να αμφιβάλλω ότι κι άλλα πιάτα του πρέπει να είναι πολύ επιτυχημένα. Άλλωστε οι επιλογές είναι τόσες πολλές!

Ως προς την τιμή, υπάρχει μεγάλη διακύμανση, που εξυπηρετεί μάλλον όλα τα βαλάντια. Μπορεί κανείς να μείνει στα 15-20 ευρώ με τις επιλογές comfort food που προανέφερα, να ανέβει στα 27-30 αν επιλέξει την μικρή μερίδα από ένα special steak ( η τιμή πάει ανάλογα με το κιλό ή τα γραμμάρια) ή να εκτοξευτεί σε τιμές μισελινάτου εστιατορίου αν προτιμήσει μία απ τις 2-3 ακριβότερες κοπές. Πραγματικά δεν γνωρίζω την σπανιότητα του black angus και του sirloin ΗΠΑ, αλλά νομίζω ότι η τιμή τους παραείναι υψηλή (40- 60 ευρώ/κιλό) για το μέσο πορτοφόλι στην παρούσα φάση.

Για το λόγο αυτό αποφεύγω να δώσω μ. ο. τιμής στη βαθμολογία μου.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να δοκιμάσετε το black angus και τα λοιπά εκλεκτά (να η ευκαιρία σας! ) και να σας έρθει πιο οικονομικά, μπορείτε πάντα να μοιραστείτε την μερίδα. Κρίνοντας απ τη δικιά μας, είναι αρκετά μεγάλες. Εμείς πληρώσαμε γύρω στα 60 ευρώ για όσα πήραμε, συνυπολογίζοντας 2 ποτήρια κρασί (3,5 ευρώ το ποτήρι, πολύ συμφέρον), το εμφιαλωμένο νερό και το τιπ.

Η όλη εμπειρία στο BAR B Q είναι θετική. Σίγουρα θα πέσει στο τραπέζι στην επόμενη εξόρμηση κρεατοφαγίας. Σημειώστε ότι είναι ανοιχτό και μεσημέρια και το μενού υπάρχει αναλυτικά στην ιστοσελίδα τους.

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν, θα ξαναπάω.