Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Πετράλωνα, Αθήνα
Οκτ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Για το Chez Lucien είχα ακούσει χρόνια και ζαμάνια αλλά ποτέ δεν με είχε φέρει η ζωή στην πόρτα του μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι ότι παλιά είχα ακούσει πολύ καλά λόγια, ενώ τα τελευταία χρόνια όχι και τόσο καλά και είχα τους ενδοιασμούς μου. Διαβάζοντας και τις κριτικές εδώ, είχα μια υπόνοια ότι μπορεί να είχε χαλάσει...

Παρόλα αυτά, ένα βράδυ Πέμπτης, πηγαίνοντας στο Blue Bamboo, δεν βρήκαμε τραπέζι και είπαμε να το δοκιμάσουμε.

Όταν φθάσαμε μας καλωσόρισε η ευγενική κυρία με τη γαλλική της προφορά. Η εξυπηρέτηση και από εκείνη αλλά και από μια άλλη κυρία που ήρθε κάποια στιγμή στο τραπέζι μας ήταν πολύ καλή. Στην αρχή κάτσαμε μέσα και μετά όταν άδειασε τραπέζι μας έβγαλαν έξω.

Μέσα ο χώρος δεν σε εμπνέει να κάτσεις να χαλαρώσεις. Κάτι ο δυνατός φωτισμός, κάτι οι κάπως φθαρμένοι πάγκοι... δεν το λες και το μέρος που σε κάνει να νιώθεις άνετα.
Έξω είσαι στον πεζόδρομο της Τρώων... Υπάρχουν δύο μακριά τραπέζια που κάθεσαι και μαζί με άλλους. Τίποτα το αξιοσημείωτο.

Στο φαγητό τώρα. Υπάρχει ένα μενού δύο ατόμων με 33 ευρώ που το λέει "ελαφρύ γεύμα". Μιας και εμείς πεινάγαμε και δεν ήμασταν για ελαφρύ γεύμα πήγαμε στον κανονικό κατάλογο. Και εκεί είχε κάτι σαν πακέτο. Με 26 ευρώ το άτομο έπαιρνε ο καθένας ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και ένα γλυκό. Σαν ποσότητα ήταν χορταστικό. Τώρα συγκεκριμένα στα πιάτα, πήραμε:

-Μία σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί chevre και σως με ξύδι και μέλι. Ωραία ήταν, απλά η φετούλα τυρί ήταν πολύ μικρή...

-Μία γαλλική κρεμμυδόσουπα. Έρχεται σε ένα μικρούλι πήλινο σκεύος. Γευστική ήταν αλλά όχι κάτι φοβερό. Έχω φάει πολύ καλύτερη. Ήταν λίγο σαν να ήταν ετοιματζίδικη.

-Ένα φιλέτο πάπιας με σως και πιπέρι που συνοδευόταν με πατάτες ογρατέν. Το πιο νόστιμο πιάτο από όλα όσα φάγαμε. Φετούλες πάπιες με τη σως από πάνω. Πραγματικά ωραίο.

-Ένα entrecote με δύο σάλτσες και συνοδεία πατάτες ογκρατέν πάλι. Το πήρα medium-well. Καλό ήταν αλλά όχι και φοβερό. Το κρέας ήταν αρκετά σκληρό και οι σάλτσες άνοστες και οι δύο.

-Μία creme brullee. Πάλι καλή αλλά όχι φοβερή. Από άλλες κριτικές που είχα διαβάσει την περίμενα πολύ καλύτερη.

-Ένα σουφλέ σοκολάτας. Καλούτσικο αλλά δεν ήταν σουφλέ σοκολάτας. Πιο πολύ κεκάκι θα το έλεγα. Δεν ήταν καθόλου υγρό στη μέση.

-Ένα μπουκάλι λευκό κρασί.

Η γενικότερη εντύπωση που έμεινε στο τέλος, ήταν ότι φάγαμε χορταστικά και σχετικά καλά, αλλά χωρίς κάτι να μας έχει ενθουσιάσει.
Πληρώσαμε 64 ευρώ για δύο άτομα, που στις μέρες μας δεν τα λες και λίγα. Ναι, οκ πρόκειται για γαλλική κουζίνα αλλά δεν είναι ότι φάγαμε και τίποτα σούπερ ιδιαίτερο ή πανάκριβο από πλευράς πρώτων υλών.