Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Οκτ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Γη, γη... Ήθελα τόσο πολύ να μου αρέσεις.
Ξεκινώ λέγοντας ότι η ωμοφαγική κουζίνα είναι ένα αριστούργημα, είναι πεντανόστιμη, πολύ υγιεινή κι όσο κι αν φας, πάντα νιώθεις ελαφρύς αλλά και χορτάτος. Ωμοφαγικά εστιατόρια δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Τί κρίμα που στο Γή δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο νόστιμη είναι αυτή η κουζίνα...

Ο χώρος είναι απλά εκπληκτικός. Η διακόσμηση και η επιλογή των υλικών και επίπλων είναι εξαιρετική. Πραγματικά από τους καλύτερους χώρους που έχω επισκεφτεί. Έχει πολύ ωραίο φυσικό φωτισμό και ειναι ευρύχωρο, άνετο και σύγχρονο. Πατητή τσιμεντοκονία, στιβαρά δρύινα τραπέζια, ξύλο στο ταβάνι και ωραια φωτιστικά, έτσι για να παρετε μια γεύση. Επίσης, η μουσική χαλαρωτική και τζαζίζει. Εξαιρετικό περιβάλλον για να δουλέψει κανείς παρέα με το λαπτοπάκι του.

Στις γεύσεις τώρα: έχουμε δοκιμάσει ένα μεγάλο μέρος από το μενού, όλα τα πιάτα καλύπτονται από υπερβολικό λεμόνι και κρεμμύδι, 2 υλικά που "σκεπάζουν" τα φίνα αρώματα των μυρωδικών και λαχανικών και τις "βουτυράτες" γεύσεις των ξηρών καρπών. Το καλύτερο πιάτο ειναι η βελουτέ μανιταριού (7,5€) με μεγάλη διαφορά. Καλή επιλογή (και συμφέρει οικονομικά) είναι και το μεξικάνικο μενού για 2 άτομα (18€). Τα γλυκά συμπαθητικά. Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ωμοφαγικά γλυκά, αξίζει να τα δοκιμάσετε για να πάρετε μια ιδέα, όμως να γνωρίζετε ότι μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα. Τα smoothies (4-6€) για κάποιο λόγο έχουν όλα την ίδια γεύση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η κουζίνα θέλει πολύ δουλειά ακόμα...

Έχω την εντύπωση ότι τα φαγητά δεν παρασκευάζονται με αγάπη και μεράκι (ειναι το πιο σημαντικό συστατικό) αλλά διεκπαιρεωτικά κι είναι κρίμα γιατί διακρίνεται τόσο έντονα στο αποτέλεσμα. Πίσω από τα πιο νόστιμα πιάτα και τα καλύτερα εστιατόρια κρύβεται πάντα ένας παθιασμένος σεφ, που προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο και δεν επαναπαύεται ποτέ.

Επίσης, σε έναν τόσο όμορφο και προσεγμένο χώρο, το προσωπικό θα έπρεπε να φοράει στολές ή έστω μια ποδιά (αποπνέει επαγγελματισμό και καθαριότητα) κι οχι να φαίνεται ότι μόλις ήρθε από το γυμναστήριο- πώς να το κάνουμε, το να σερβιρεις με φόρμα, σνίκερς και t-shirt δεν αρμόζει σε ένα τέτοιο χώρο (ακόμα και στο Γρηγόρη φορούν στολή). Επίσης, ειρωνικά σχόλια για ερωτήσεις πάνω στο μενου και στη διαδικασία παρασκευής των φαγητών είναι αγένεια και απλά απωθεί.

Όσον αφορά στις τιμές, είναι πολύ ψηλά γι αυτό που προσφέρει. Το εστιατόριο απευθύνεται σε μεσημεριανό μπρέικ κι όχι σε βραδυνό δείπνο. Καταλαβαίνουμε ότι τα υλικά είναι ακριβότερα σε σχέση με τη συμβατική κουζίνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρεπει να "βαράμε" τις τιμές και όποιον πάρει ο Χάρος. Αν μη τι άλλο, σε περίοδο κρίσης ζούμε, ή οι μερίδες πρέπει να μεγαλώσουν αισθητά ή οι τιμές να αρχίσουν να "κατηφορίζουν" σιγά σιγά. Απαράδεκτο για μια κρέπα της συγκεκριμενης ποσότητας να πληρώνεις 9€. Κάντε την ωμοφαγική κουζίνα πιο προσιτή σε περισσοτερο κόσμο, όχι απλα σε μια ελίτ.

Το Γη ειναι ένα all-day εστιατόριο, κυρίως ημέρας κι όχι για βράδυ. Το να πληρώσεις 20-25€ το άτομο χωρις κρασί για ένα μεσημεριανό γεύμα, πώς να το κάνουμε, ειναι too much...

Χίλια μπράβο για τη σύλληψη της ιδέας, επικροτούμε, όμως η κουζίνα θέλει δουλειά και οι τιμές να είναι πιο λογικές, γιατί στους καιρούς που ζούμε, με τόσο ανταγωνισμό, πρέπει να έχει κάποιος κίνητρο για να επιστρέψει ξανά και ξανά...