Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Οκτ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Οι περισσότεροι κάνουν τον απολογισμό τους στο τέλος του έτους, μετράνε τις επιτυχίες και τις παραλείψεις τους και θέτουν νέους στόχους. Γι αυτό άλλωστε λέγεται και new year's resolution. Εγώ πάλι προτιμώ να κάνω τον ισολογισμό μου στο τέλος του καλοκαιριού, μετά τις διακοπές και εν αναμονή του χειμώνα και της νέας σεζόν, κατά την εμπορική έννοια.

Ένα από τα πράγματα λοιπόν που έβαλα στη λίστα μου φέτος είναι να σταματήσω να είμαι απλός θεατής- αναγνώστης του site και να συμμετέχω πιο ενεργά σε αυτό. Αρκετά "εκμεταλλεύτηκα" τις πληροφορίες των φίλων χρηστών, οι οποίοι ομολογώ αρκετές φορές με ξελάσπωσαν, με έσωσαν από πιθανές αποτυχημένες εξόδους και μου έδωσαν ιδέες για ενδιαφέρουσες βραδιές!

Θα ξεκινήσω από το Vezene, καταρχήν επειδή είναι ένα εστιατόριο που θα μπορούσε να είναι ένα άξιος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό με την έμπνευση των πιάτων του και την ποιότητα των υλικών και των υπηρεσιών του, αλλά και με αφορμή την πρόσφατη ενθουσιώδη κριτική της tzia, με την οποία θα συμφωνήσω απόλυτα γιατί μου θύμισε την δική μου γαστριμαργική εμπειρία.

Ήταν στα μέσα αυτού του περίεργου καλοκαιριού, τις πρώτες μέρες των capital controls, τότε που όλοι μιλούσαν για τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας και την κατάρρευση της χώρας! Η φήμη του εστιατορίου γνωστή και η επίσκεψη του μας φάνηκε ένας πολύ καλός τρόπος να απολαύσουμε, να ξεχαστούμε και να αντιδράσουμε στο κλίμα των ημερών.
Και ανταμειφθήκαμε πλουσιοπάροχα!

Το Vezené είναι ένα σύγχρονο μπιστρό που "παντρεύει γη και θάλασσα", με βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο αλλά και με στοιχεία από όλο τον πλανήτη.

Η διακόσμηση απλή αλλά με αίσθηση πολυτέλειας και κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο. Οι τεράστιες τζαμαρίες και το φωταγωγημένο Χίλτον να δεσπόζει απέναντι θυμίζουν νεοϋορκέζικο σκηνικό, με παλμό και ενέργεια. Ξεχώρισα το γυάλινο δάπεδο στο χώρο της βεράντας, που αποτελεί τη βιτρίνα ενός υπόγειου μυστικού κήπου!

Το menu περιλαμβάνει από θαλασσινά, ψάρι ημέρας, μέχρι κρέας αλλά και μια σειρά από ορεκτικά. Κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας σε διάφορες κοπές οι οποίες παρουσιάζονται από τον σερβιτόρο πριν την παραγγελία.

Το δείπνο μας περιελάμβανε

Χειροποίητα ψωμάκια με αρωματικό βούτυρο.

Μοσχαρίσιο ταρτάρ από κόντρα φιλέτο wagyu, με ελαιόλαδο, ρίγανη και κάπαρη. Τόσο λιτό αλλά η γεύση του θεϊκή, δεν εκφράζεται με λόγια.

Πίτα-πίτσα με μελιτζάνα, καπνιστό μετσοβόνε, ανθότυρο και καραμελωμένο κρεμμύδι. Υπέροχο ζυμάρι και περιεχόμενο τόσο λαχταριστό όσο περιγράφεται.

Πάστα χειροποίητο fettucce, μαγειρεμένο σε ζωμό καπνιστού χοιρινού και δεμένο με αχινό Χίου, μαλαισιανό πιπέρι (sarawak) και νοτιοαμερικάνικο aji amarillo chilli. Και ιδού το πάντρεμα τριών ηπείρων και το αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό πιάτο ζυμαρικών, όπου τα μπαχαρικά αναδεικνύονται χωρίς να καλύπτουν το θαλασσινό άρωμα του αχινού.

Μοσχάρι κοπής onglet. Ήρθε σερβιρισμένο σε μαντεμένιο σκεύος, κομμένο ταλιάτα, συνοδευόμενο από baby potatoes, ψημένο medium, ζουμερό, γευστικό μέσα στην απλότητα του χωρίς να χρειάζεται απολύτως τίποτα.

Ήπιαμε ένα Κτήμα Avantis πολυποικιλιακό.

Για επιδόρπιο πήραμε από ένα scoop gelato ημέρας, δροσερό sorbet mango.

Δύο άτομα πληρώσαμε 117€
Οι τιμές σίγουρα δεν είναι ευκαταφρόνητες, όμως η γαστριμαργική εμπειρία είναι μοναδική και αξίζει!

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στο εστιατόριο, από την άφιξη ως την αναχώρηση μας και φυσικά κατά τη διάρκεια του γεύματος, το προσωπικό, αποτελούμενο από νέα αλλά εμφανώς καλά εκπαιδευμένα παιδιά, ήταν λειτουργικό, αποτελεσματικό, αλλά και διακριτικό, όπως αρμόζει σε ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου.

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ τον chef και την ομάδα του και να του ευχηθώ να έχει πάντα καλές εμπνεύσεις, υλικά, & συνεργάτες για να τις πραγματοποιεί και φυσικά κοινό για να τις απολαμβάνει!

V for Vezene λοιπόν!

2015-10-20 13:25:05

Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας και για τα καλά σας λόγια. Η ομάδα μας νιώθει ιδιαίτερα περήφανη όταν οι πελάτες μας κατορθώνουν να αντιληφθούν το μέγεθος της προσπάθειάς που καταβάλει ώστε κάθε δείπνο τους να μην είναι απλώς άμεμπτο από άποψη ποιότητας, γεύσης, σέρβις, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα θυμούνται...
Ευχόμαστε να σας δούμε ξανά σύντομα,
Με εκτίμηση
Vezené



  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.