Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Αργυρούπολη, Αθήνα
Οκτ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Καταρχας, επισκεπτομαστε το μαγαζι τα τελευταια χρονια αρκετα τακτικα, οποτε η κριτικη θα αφορα μια γενικοτερη εικονα και οχι μια μεμονωμενη επισκεψη, αλλα λιγο πιο αναλυτικα απο την προηγουμενη κριτικη μου, που διαβαζοντας την τωρα, μου φαινεται καπως περιεργη και παραταιρη στην λογικη του γαστρονομικου ιστοτοπου μας, αρχες τοτε εδω περα βλεπετε...

Ξεκινωντας απο τον χωρο, απλος κι ευχαριστος σε λευκους τονους με πολυ φυσικο φως την ημερα, αλλα δυστυχως οταν ειναι γεματο ειναι εντονη η βαβουρα.

Για το σερβις δεν εχω κανενα παραπονο μεχρι τωρα, παντα αντιμετωπισα ευγενεια και σωστους χρονους, ισως παιζει ρολο πως πλεον με γνωριζουν στο μαγαζι.

Στο φαγητο τωρα, που ειναι το βασικο. Οποτε πηγαινουμε, παντα προτιμουμε θαλασσινα, ειναι ελαχιστες οι φορες που εχει καταληξει πιατο με κρεας στο τραπεζι μας, κυριως λογω καποιου φιλου που δεν τρωει ψαρικα. Μετα απο τοσες επισκεψεις εχω πειστει πως τα προσφερομενα πιατα, αν οχι απαραιτητα ημερας, ειναι φρεσκα, και αναφερομαι κυριως στα ψαρια που μπορει να δει κανεις στην μικρη βιτρινα του μαγαζιου, καθως και στα πιατα ημερας που βρισκονται σε αλλη βιτρινα. Μην φανταστειτε δηλαδη, το ψαρι στην βιτρινα Σαββατο μεσημερι αντε να ειναι της Παρασκευης.

Μπορει κανεις να επιλεξει και εχουμε δοκιμασει, απο τα εξης (και ποσα αλλα ακομα που δεν θυμαμαι):

-ορεκτικα οπως μελιτζανα με μαστελο με σως γιαουρτιου κι οχι μαγιονεζα οπως διαβασα καπου εδω (να γνωριζετε οτι ειναι κρυο πιατο), ντοματοκεφτεδες, φαβα (αυτη μου αρεσε πολυ), ταραμοσκορδαλια (επισης πολυ ωραια), κολοκυθοκεφτεδες και αλλα ορεκτικα τετοιυ τυπου, που εμενα ετσι κι αλλιως δεν με ενθουσιαζουν, αλλα δεν εχω ακουσει παραπονο απο τις παρεες μου για αυτα, αντιθετως

-γαυρο μαρινατο, πολυ καλος χωρις ομως να ενθουσιαζει, υπο την εννοια οτι δεν διαφοροποιειται με καποιο δημιουργικο τροπο απο τον κλασσικο τροπο που σερβιρεται σχεδον παντου

-αχινο σφηνακι ή αχινοσαλατα, πολυ νοστιμα

-οστρακα φρεσκα, κυδωνια και γυαλιστερες οποτε υπαρχουν- παντα κουνιουνται οταν τους ριχνεις λεμονακι, δεν μας εχει τυχει ποτε τιποτα περιεργο, πολυ νοστιμα
καθως και μυδια κρασατα και πετροσωληνες, επισης νοστιμα και με ωραιο ζουμακι για βουτες

-μικρο ψαρακι, γαυρο και μαριδακι τηγανητο και σαρδελες ψητες, επισης ωραια, καθως και γαριδακι τηγανητο

-καλαμαρι και θραψαλο ψητο, καλαμαρι και θραψαλακι μικρο τηγανητο, χταποδι ψητο

-σαλατες φρεσκες και πολυ νοστιμες κατα τη γνωμη μου, ξεχωριζω αυτη με ντοματα, ξινομυζηθρα και φυλλαρακια καππαρης

-καβουροσαλατα (σουριμι ειναι και χρεωνεται αναλογα)

-σουπια μαγειρεμενη με σπανακι και κριθαρωτο θαλασσινων, ειδικα το δευτερο απιστευτο.

Τελος υπαρχουν τα ψαρια της βιτρινας, τα οποιο λογικα εξαιτιας της θεσης του μαγαζιου και εποχης δεν ξεπερνουν συνηθως το 1,5 κιλο το πολυ.
Μπαρμπουνακια και μπακαλιαρος πολυ συχνα, μαγιατικο, σκορπινες εννιοτε, και αλλα που δεν θυμαμαι τωρα, καθως και καποια απο τα μαλάκια που αναφερω παραπανω (θραψαλακι μικρο) βρισκονται στην βιτρινα, μα εχουν τυχει και καραβιδακια μικρα που τα πηραμε αχνιστα, νομιζω τοσο μικρα δεν αναδεικνυετει η γευση τους, με δυσκολεψαν και να τα φαω, τα ψαρια πολυ καλα.

Παντως μπορειτε μετα απο συνεννοηση να παραγγειλετε μεγαλυτερο ψαρι για μερα που θα κανετε κρατηση.

Το μονο που δεν εχω φαει ειναι οι φημισμενες καβουροδαγκανες τους, και το αποφευγω επιμελως λογω της τιμης, μιας και δεν μπορω να υπολογισω ποσο θα παει.

Μικρη αλλα ευχαριστη ποικιλια απο ουζα και τσιπουρα, ελαχιστες μπυρες της σειρας και κρασι ευκολοπιοτο.

Θα προτεινα σε ολους οσοι επισκεφτουν το μαγαζι να ριξουν μια ματια στον μαυροπινακα με τα πιατα ημερας και να επιλεξουν απο εκει τα βασικα πιατα και να αποφυγουν τον μακροσκελη καταλογο, εκτος αν δεν βρουν τιποτα εκει που να τους αρεσει.

Υπαρχει εμφανης διακριση αναμεσα στα κατεψυγμενα και φρεσκα πιατα, οπως πχ. με το καλαμαρακι που προσφερεται τηγανητο τοσο φρεσκο οσο και κατεψυγμενο με την αναλογη χρεωση για το καθενα φυσικα, το οποιο βρισκω τιμιο και δινει την δυνατοτητα ας πουμε σε ενα ζευγαρι με πιτσιρικια να εστιασουν στα πιατα "χορτασης" (οχι οτι ειναι κι ασχημα τα κατεψυγμενα) για τα παιδια και "απολαυσης" για τους μεγαλους.

Κερασμα παντα σφηνακι μαστιχα στο τελος, και ο, τι αλλο αναλογα μετο ατομο που σερβιρει και την διαθεση.

Οι φορες που εχουμε φυγει οχι τοσο ικανοποιημενοι, ειναι ελαχιστες, και αφορουν κυριως αστοχιες της κουζινας και οχι την ποιοτητα, κι αυτο ειναι το μονο μου παραπονο.

Αφορα κυριως το τηγανι, το οποιο για καποιο λογο μερικες φορες ξεφευγει. Δεν γινεται να σου ερχεται γαυρος τηγανητος αερινος και χωρις ιχνος λαδιλας, και την ιδια μερα, με τον ιδιο μαγειρα και την ιδια ωρα να σου φτανει στο τραπεζι μικρο θραψαλακι τηγανητο που να σταζει λαδι, ενω ας πουμε οτι ειναι ψητο (που εμενα μου φαινεται πιο δυσκολο) να ειναι παντα σωστο. Θελω να δωσουν λιγη προσοχη παραπανω σε αυτο τον τομεα.

Γουνα που εχουμε παρει μια φορα, μας φανηκε πολυ αλμυρη.
Επισης, εχει ενα πιατο το οποιο σε αντιθεση με ολα τα αλλα, ειναι αθλιο. Μην παρετε ψαρι γλωσσα με τιποτα.

Κλεινοντας αυτο το σεντονι, επισκεπτομαστε το μαγαζι συχνα και θα συνεχισουμε να το κανουμε. Πληρωνουμε (χωρις ποτα παντα) απο 17ευρω το ατομο (το ελαχιστο), και εχουμε φτασει και πολυ παραπανω βεβαιως, αναλογα με την παραγγελια.

Κατα την γνωμη μου ειναι το καλυτερο μαγαζι στην Αργυρουπολη και στα περιξ αυτη την στιγμη -ακομα δεν εχω παει στα φουρνομαγειρεματα που τοσοι εκθιαζουν, σιγουρα καλυτερο απο τo "τσιπουραδικο by rif" παντως, δεν θα προτρεψω κανεναν να ερθει απο την αλλη ακρη της Αθηνας για να φαει εδω μιας και φανταζομαι οτι σε καθε περιοχη θα υπαρχει ενα καλο ψαραδικο, αλλα αν βρεθειτε εκει κοντα, μην διστασετε.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Kostas7.