Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Οκτ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Μοναδικός χώρος, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού ο κήπος του είναι μοναδικός. Ενδείκνυται η ώρα που δύει ο ήλιος και αρχίζει να νυχτώνει οπότε η ατμόσφαιρα γίνεται αθεράπευτα ρομαντική και πανέμορφη. Τα τραπέζια βαλμένα με άπλα, κάποια αρκετά μεγάλα για μεγαλύτερες παρέες, κάποια μικρότερα. Ο χώρος ούτως ή άλλως είναι αρκετά μεγάλος και εκτείνεται σε 2 επίπεδα πέρα από τον εσωτερικό του χώρο.

Ο κήπος του μουσείου είναι ανοιχτός από το πρωί και σερβίρει καφέδες, χυμούς, ροφήματα αλλά και brunch menu. Ο κατάλογος του φαγητού είτε πρόκειται για γεύμα είτε για δείπνο είναι ενδιαφέρων με λίγα πιάτα αλλά ιδιαίτερα και αρκετά δημιουργικά και gourme. Έχει αντιπροσωπευτικές επιλογές και σε κρεατικά αλλά και σε ψάρια και ικανοποιητική ποικιλία σε σαλάτες. Επίσης προσφέρει κάποια πιάτα ή δημιουργίες (όπως τις αναφέρει) ημέρας (την ημέρα που το επισκέφθηκα είχε κόκορα με τραχανότο και φέτα και πέννες με κάτι άλλο που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή), pasta και ριζότο.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά προτιμήσαμε μια τάρτα με χωριάτικο φύλλο, μελιτζάνα, κολοκύθι, μαστέλο Χίου και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ από κυρίως επιλέξαμε:
-κόντρα χοιρινό γάλακτος με πουρέ αρακά, καρότα και σάλτσα από αγιωργίτικο κρασί αρωματισμένο με αρμπαρόριζα. Το χοιρινό έλιωνε στο στόμα ενώ ο συνδυασμός των υπόλοιπων υλικών άφηνε μια γλυκιά γεύση. Η παρουσίαση του πιάτου ήταν επίσης εξαιρετική
- κοτόπουλο φιλέτο σχάρας με ψητά λαχανικά, πατάτες και σάλτσα παρμεζάνας, επίσης απολαυστικό, χορταστικό και πολύ ιδιαίτερο
Από γλυκό δοκιμάσαμε μους πορτοκάλι με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό λουκούμι, αρκετά μεγάλη μερίδα, ικανή για 2 άτομα. Το γλυκό ήταν φρεσκότατο, ελαφρύ, χωρίς να λιγώνει, ό, τι έπρεπε για ένα ωραίο κλείσιμο του δείπνου που προηγήθηκε.

Στα συν:
-το νερό που έρχεται σε κανάτα και ανανεώνεται συνέχεια
-το πανεράκι με την ποικιλία ψωμιού και τα 2 ντιπ για καλωσόρισμα

Ως προς την εξυπηρέτηση ήταν επαγγελματική, άψογη, αυτή που ταιριάζει σε τέτοιου είδους χώρους.

Συνοψίζοντας το συγκεκριμένο εστιατόριο αξίζει τα λεφτά του τόσο για το περιβάλλον το οποίο είναι μοναδικό όσο και για το φαγητό του. Σίγουρα δεν είναι για κάθε μέρα. Είναι ακριβό. Τα 2 άτομα πληρώσαμε περίπου 60 ευρώ χωρίς αλκοόλ. Ωστόσο είναι εμπειρία να πάει κάποιος σε μια ιδιαίτερη περίσταση.