Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Ψάχνεις έναν trendy χώρο για να φιλοξενήσει το εταιρικό σου event, πλαισιωμένος από ''upper class'' θαμώνες, που θα πας για να τους δεις και να σε δούνε και να μην ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις; Η Μενεγάκη μπροστά σου, η Μακρυπούλια δίπλα σου, ο Σπαλιάρας πίσω σου (εδώ οι κυρίες παρακαλώ προσέξτε διότι ο τύπος είναι killer) και ο Λάκης Γαβαλάς ως guest of honor, μπορεί να συνθέτουν ένα κομμάτι του κάδρου. Αν δε είσαι single και λίγο τυχερός, λέω αν, μπορείς να ελπίζεις ότι θα φύγεις με νέο amore.

Ψάχνεις για καταστάσεις lounge, chic, ρομαντικές με φεγγάρι, κρασί από το φημισμένο Domaine ''Kyria Katina'' της Άνω Βελανιδιάς, vintage διακοσμήσεις, μοριακή ή δημιουργική κουζίνα ντελικάτων γεύσεων, από τον ''πολυδιαφημισμένο'' chef που κάποτε (στα όνειρά του) συνεργάστηκε με τον Ferran Adria; Θέλεις πριν ξεκινήσεις να τρως, να ''ποστάρεις'' το πιάτο σου ως ένα νέο ''έργο τέχνης'' στο Instagram και το φατσοβιβλίο;

Ψάχνεις για καταστάσεις τύπου νεοταβέρνας, με μπόλικη δηθενιά, εξυπηρέτηση με ύφος 29 καρδιναλίων, τζατζίκι χωρίς σκόρδο, σαλάτα με ελαφριά vinaigrette που είναι καμουφλαρισμένο προϊόν πυρηνικής σύντηξης, γύρο χωρίς κρεμμύδι, burger από ''black mongolius'' (new entry), καλαμάκι από άσπρη μπεκάτσα (επίσης new entry), φιλέτο από αλιγάτορα (αυτό είναι old time classic) και λογαριασμό που δεν θα ξέρεις ''από που σου ήρθε η κεραμίδα στο κεφάλι σου''; Μήπως έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στα Vouvalakia kai Gourounakia;

Enough με τις υποθετικές ερωτήσεις. Αγαπητέ μου αναγνώστη, αν η απάντηση σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι ναι, τότε μην χάνεις τον χρόνο σου, σε καλώ να περάσεις στην επόμενη κριτική. Όμως σε προτρέπω να προβληματιστείς λίγο, διότι στις προηγούμενες παραγράφους, προσπάθησα με τον δικό μου τρόπο, να περιγράψω πολύ συνοπτικά το ''δήθεν'', το ''υπερτιμημένο'' και το ''hype'', που εξακολουθούν να ανθούν σε κάθε κατηγορία-υποκατηγορία της Ελληνικής εστίασης, ακόμη και στις ταβέρνες.

Αν όμως ψάχνεις για ένα απλό, τίμιο, οικογενειακό ταβερνάκι με προϊστορία, που πρώτα και πάνω απ' όλα σέβεται τους πελάτες του, τότε ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ είναι το σωστό μέρος.

Πεινασμένοι μαντράχαλοι (βλέπε εργασιακοί συνάδελφοι) part 2.

Τους είχα στο μυαλό μου για Οκτώβριο και μετά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την φορά ήμουν 100% έτοιμος και τους ''περίμενα'' με την πρόταση ανά χείρας. Μια εκδήλωση στην οποία μάλλον κατά λάθος συμμετείχαμε, έδωσε την αφορμή για διαδικασίες συνάντησης, όχι με την μορφή του κατεπείγοντος όπως την προηγούμενη φορά, αλλά περισσότερο της νοσταλγίας για τον εορτασμό μιας κοινής και σημαντικής ''εργασιακής επετείου''. Οι (υπερ)θετικές κριτικές φίλων του site, πολλούς από τους οποίους γνώρισα στα events του Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ και OROSCOPO, φυσικά και δεν πέρασαν απαρατήρητες από το ''ραντάρ'' μου.

Μην κάνετε το λάθος και πάτε με το αυτοκίνητό σας διότι θα αρχίσετε τα ''γαλλικά'', η κατάσταση στην περιοχή είναι απλά τραγική. Πάτε με το μετρό όπως εγώ, δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά περπάτημα από τον Ευαγγελισμό.

Ο χώρος είναι όντως ''παλιομοδίτικος'', απλός, περιποιημένος και καθαρός και θυμίζει έντονα τα μεγάλα εστιατόρια τύπου 60's και 70's που βλέπαμε στις αντίστοιχες ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινίες και φιλοξενούσαν (κατά βάση) εργένηδες και συνταξιούχους. Μπαίνεις σε έναν μικρό προθάλαμο και μετά το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις πριν μπεις στην ευρύχωρη αίθουσα, είναι το ψυγείο με τα κρέατα, όμορφα, περιποιημένα και τακτοποιημένα. Πίσω από το ψυγείο είναι και ο χώρος της κουζίνας.

Η εξυπηρέτηση γίνεται γρήγορα αντιληπτό, ότι είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Πρόσχαρη, ευγενική, διακριτική, αποτελεσματική, γρήγορη, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό μου. Η ροή των πιάτων εξαιρετική, με μέτρο, ήταν εμφανές ότι υπήρχε σωστή συνεργασία μεταξύ κουζίνας και σερβιτόρων.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να αναλύσω διεξοδικά την κάρτα του menu, διότι είναι διαθέσιμη (μαζί με τις τιμές παρακαλώ) στο προφίλ της επιχείρησης εδώ στο ask4food.

Στην παραγγελία μας, ίσως σας απογοητεύσω, δεν ήταν τόσο μεγαλοπρεπής όσο στην προηγούμενη συνάντηση μας στις ΛΕΥΚΕΣ. Είχαμε 4 απόντες (φαίνεται δεν πήραν ''άδεια εξόδου'' από τις γυναίκες τους), είχαμε και τα τεσταρισμένα πιάτα από τους προλαλήσαντες καλοφαγάδες που προηγήθηκαν, οπότε παραγγείλαμε σχεδόν με ''κλειστά μάτια''. Δοκιμάσαμε:

Από ορεκτικά:
-Μια μερίδα χόρτα και μια χωριάτικη σαλάτα.

-Βασιλοτύρι, τοπικό προϊόν Ζαγορίου, μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντίπ.

-Σπιτική τυροκαυτερή με το spicy στον σωστό τόνο.

-Κολοκυθοκεφτέδες μπαμπάτζικους και ψωμωμένους.

-Ανάμικτες μελιτζάνες και κολοκυθάκια τηγανητά.

-Τζατζίκι ισορροπημένα σκορδάτο.

-Παραδοσιακή Ηπειρώτικη πίτα.

-Χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, στην ''σωστή δόση'' hardcore γεύσης.

-Πατάτες τηγανητές.

-Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, σαν της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου.

Από κυρίως:
-2 πιατέλες με αρνίσια παϊδάκια, συκώτι, μπιφτέκι και ψαρονέφρι, ψημένα μαεστρικά και ζουμερά, σερβιρισμένα ζεστά-καυτά.

Από ποτά τα αναμενόμενα, χύμα κρασάκι και τσίπουρο, μπύρες, αναψυκτικά και σόδες βεβαίως, βεβαίως.

Κέρασμα στο τέλος πολύ παραπάνω σε σχέση με την τυπική ταβέρνα. Γιαούρτι με κομπόστα ροδάκινο, χαλβάς σιμιγδαλένιος και γλυκό του κουταλιού.

Πληρώσαμε σκάρτα 15€ το άτομο. Πως το κρίνω; Όπως και σε παλαιότερη κριτική μου, για μια άλλη αγαπημένη ταβερνούλα.

It's a ''steal'' man!! Έτσι απλά!!

Κατέληξα ότι:

Διαθέτει όλο το ''πακέτο'' μιας καλής οικογενειακής ταβέρνας παλαιάς κοπής. Δεν θα σας προσφέρει ''εξεζητημένες'' γεύσεις και ''καλαίσθητο'' χώρο, αλλά διαθέτει σε αφθονία μεράκι, φιλότιμο και σεβασμό στον πελάτη, τον οποίο δεν βλέπει στυγνά ως χαρτονόμισμα του €.

Υ. Γ ''Το νου σας ρεμάλια'', όπως θα έλεγε με τον μοναδικό του τρόπο ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας, τώρα που μπαίνει ο χειμώνας και το φαγητό ''τραβιέται'' πιο εύκολα, οι συναντήσεις μας πρέπει να πυκνώσουν. Εντάξει δεν θα το παρακάνουμε όπως η παρέα του 50-50, διότι μετά μας βλέπω σε ταχείες διαδικασίες αδυνατίσματος ή αποτοξίνωσης. Αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει να αγοράσουμε εγκαίρως μετοχές του ανθρακούχου νερού ''Ξυνό Νερό''; Τώρα που το σκέφτομαι οι αντίστοιχες μετοχές του San Pellegrino, σίγουρα κοστίζουν λίγο πιο ακριβά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2015-10-26 16:43:52

Ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας.
Ειλικρινά χαιρόμαστε όταν από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, οι πελάτες μας καταλαβαίνουν ακριβώς αυτό που πραγματικά είμαστε!
Σας ευχαριστούμε και πάλι και ευχόμαστε να σας ξαναδούμε σύντομα!


2016-11-21 11:35:35
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την mavtasos.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.