Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Οκτ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Θεωρώ τον εαυτό μου το λιγότερο άτυχο, που τόσο καιρό δεν είχα επισκεφθεί αυτό το διαμαντάκι. Από την μια η απόσταση και η βαρεμάρα, από την άλλη ο ωχαδερφισμός που διακατέχει τον Έλληνα και φυσικά εμένα σε κάποιες περιπτώσεις. Προτάσεις αρκετές αλλά η απάντηση ήταν κλασσική.
‘’Έλα μωρέ, υπάρχουν τόσα παρόμοια μαγαζιά στο Χαλάνδρι και στις γύρω περιοχές, γιατί να ξενιτευτούμε;’’

Έλα όμως που έπρεπε και έπρεπε να γίνει νωρίτερα…Πολύ νωρίτερα….
Όταν έπεσε λοιπόν στο τραπέζι η πρόταση για Ηλιούπολη και Φουρνομαγειρέματα η απάντηση ήταν: ‘’Πάμε επιτέλους να δούμε γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το συγκεκριμένο μαγαζί’’.

Σίγουρα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όχι όμως πάντα. Γνώστης της περιοχής των Νοτίων προαστίων, δεν χρειάστηκε αρχικά να βάλω GPS. Ανεβαίνοντας την περιφερειακή του Καρέα έφτασα μέχρι την πρώτη πλατεία Ηλιουπόλεως. Εκεί ενεργοποιώντας το, με έριξε στην Αγία Μαρίνα και κάνοντας ένα ανούσιο κύκλο έφτασα μετά κόπων και βασάνων στο μαγαζί.

Συμπέρασμα 1ο. Κανένα μηχάνημα δεν ξεπερνάει την ανθρώπινη νοημοσύνη. Δείτε χάρτη και στρίψτε στην 2η πλατεία Ηλιουπόλεως είναι πολύ πιο εύκολο.
Μπαίνοντας αισθάνθηκα ένα ζεστό καλωσόρισμα μαζί με ένα πλατύ χαμόγελο από τον σερβιτόρο, το οποίο με έβαλε αμέσως στο κλίμα του μαγαζιού και με έκανε να αισθανθώ οικεία με το περιβάλλον, γεγονός που δεν το συναντάς συχνά σε μαγαζιά.

Προτιμήσαμε να καθίσουμε έξω μιας και ο καιρός το επέτρεπε. Χώρος που χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι συμπαθητικός περικλειόμενος από φυτά, με τις κλασσικές καρέκλες μεζεδοπωλείου σε διάφορα χρώματα με ιδιαίτερες αυτές που έχουν αναπαλαιωθεί ‘’πειράζοντας’’ ελαφρά το χρώμα. Το ίδιο παρατηρείται και σε κάποια τραπέζια. Είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

Ο εσωτερικός χώρος με τα αρκετά παιδικά παιγνίδια που σε άλλους δεν θα αρέσει, εμένα μου έφερε στο μυαλό αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, τότε που έβλεπα cartoon της πάλαι ποτέ Walt Disney, έπαιζα monopoli, γκρινιάρη, ντόμινο, διάβαζα Μπλεκ και Δυναμικό αγόρι και ‘’έριχνα’’ τα πρώτα μου γρατζουνίσματα στην παιδική κιθάρα, δώρο του θείου Steve που διατηρούσε burgerάδικο στο Chicago.

To όλο σκηνικό συμπληρώνεται με ένα μαυροπίνακα διαθέσιμο να γράψει ο καθένας τον πόνο του, και προθήκες με παιγνίδια και διάφορα άλλα αναμνηστικά. Μόνο εδώ έχω ένσταση διότι η διαφορετικότητα των αντικειμένων κάπου σε αποπροσανατολίζει.

Βέβαια η συνέχεια σε ανταμείβει οπότε ξεχνάς όποιες ατέλειες του χώρου.
Το concept του τραπεζιού μας, ήταν όλα στη μέση, έτσι ώστε να γευτούμε περισσότερους μεζέδες.

Στάση ψωμί: Γενικά ψωμί δεν τρώω. Το αποφεύγω όπως ο devil το λιβάνι. Θεωρώ ότι με φουσκώνει και δεν με αφήνει να χαρώ το φαγητό. Εδώ όμως δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Όταν το είδα να έρχεται αφράτο, ζεστό και ζυμωτό δεν άντεξα. Συνοδεία μιας sauce με βάση την πατάτα, φαγώθηκε αμέσως πριν φθάσουν τα φαγητά στο τραπέζι. Πλέον ήξερα τι θα επακολουθήσει.

Με το που ήρθαν τα πιάτα στο τραπέζι, ενεργοποιήθηκαν όλες οι αισθήσεις. Μα όλες οι αισθήσεις;;; Ναι όλες οι αισθήσεις. Και δεν μιλάω για της βασικές του φαγητού γεύση, όσφρηση και αφή αλλά για όραση και ακοή. Εκφράσεις του στυλ ‘’μην το κοιτάς το υπόλοιπο κότσι, έφαγες αυτό που σου αναλογεί’’ και ‘’ακούγεται το κάπνισμα στο λουκάνικο’’ ειπωθήκαν πολλάκις.
Και όπως έλεγε και ένας λαϊκός βάρδος, ‘’από πού θες ν’ αρχίσω’’.

Πατάτες σαν τηγανιτές, crispy με μυρωδικά και φρυγανιά. Εδώ έμαθα και το μυστικό του μαγαζιού. Ότι τρως βγαίνει από τον φούρνο. Όλα μα όλα. Δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβω αν δεν μου το λέγαν, ότι αυτή η πατάτα ήταν φούρνου και όχι τηγανιτή. Αποτέλεσμα φανταστικό. Must have η συνταγή.

Απαραίτητο σε κάθε τραπέζι.
Κιμά γιαουρτουλού, παραλλαγή του λεχματζούν. Ξεροψημένη χειροποίητη πίτα με κιμά πικάντικο από πάνω, μπούκοβο, γιαούρτι εμπλουτισμένο με μυρωδικά, συνοδεία δροσερής τομάτας για να κρατάει την κάψα. Τέλειο;;; Άστοχη ερώτηση, πάμε παρακάτω.

Χειροποίητο καπνιστό λουκάνικο. Με καταγωγή από Θεσσαλία, προτιμώ κλασικά τα γνωστά και υπέροχα λουκάνικα με πράσο, οπότε στην προτροπή του Νίκου, να το δοκιμάσουμε δεν ήμουν ένθερμος. Λάθος. Ακούγεται το κάπνισμα και αυτό το κάνει υπέροχο, έχει ελάχιστο λίπος ίσα - ίσα για την γεύση και το αποτέλεσμα είναι λουκούμι.

Μα ποιός είναι ο Νίκος; Σιγά - σιγά όλα με την ώρα τους.
Φέτα ψητή στο πήλινο με μπούκοβο, τομάτα που είχε βγάλει όλα τα υγρά της στο ψήσιμο και πιπεριά, κοινώς μπουγιουρντί περιοχής Καλαμαριάς και Περαίας. Αν ήταν λίγο πιο καυτερή η πιπεριά, δεν θα είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτό τον απλό αλλά συνάμα ‘’ερωτεύσιμο’’ μεζέ της Β. Ελλάδας.

Κοτόπουλο, μανιτάρια και φαρφάλες στο πήλινο, με κύβους τυριού από πάνω, καλομαγειρεμένο, ζουμερό το φιλέτο κοτόπουλο, ωραία τα μανιτάρια, πολύ καλό χειμωνιάτικο πιάτο, θα το ήθελα λίγο πιο καυτερό.

Μπιφτέκι πολίτικο με πιπεριά Φλωρίνης και διάφορα μπαχάρια, συνοδεία με πατάτες φούρνου. Όταν το είδα κοκκινωπό το φοβήθηκα, οι φόβοι μου όμως έφυγαν, με το που το δοκίμασα. Ο μικρός που είναι επιλεκτικός στις προτιμήσεις του (σαν τον πατέρα του, που θα μοιάσει άλλωστε), καταβρόχθισε τα 3 αφράτα μπιφτέκια αμέσως, οπότε δεν χρειάζεται καλύτερος κριτής. Σοφός ο Ελληνικός λαός με τις παροιμίες του.

Σαλάτα πράσινη για να φάμε και το απαραίτητο χορταρικό με φρεσκότατο μαρούλι, ρόκα, τοματίνια, τυρί και μπαλσάμικο καραμελωμένο. Γευστική και αρκετή για τους τέσσερεις μας.

Στο τέλος άφησα τις ναυαρχίδες του μαγαζιού.
Στάση κότσι. Παρασκευή όπως κλασσικά σε μεζεδοπωλείο, χωρίς την πέτσα του, αλλά καθαρισμένο επιμελώς χωρίς ίχνος λίπους. Αυτό δεν το βρίσκεις πουθενά. Γλασαρισμένο με μουστάρδα και δενδρολίβανο με διακριτική την αίσθηση του δεύτερου, συνοδεία από πατάτες φούρνου. Υπέροχες οι πατάτες, έξτρα τρυφερό και καλομαγειρεμένο το κρέας, κυριολεκτικά κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού. Respect.

Στα ίδια επίπεδα το οσομπούκο, πιάτο ημέρας μεν, πολύ συχνά στο μαγαζί δε, λόγω της ζήτησης. Άνετα ο Σπύρος δούλευε σε μαγαζί της Ρώμης, φτιάχνοντας μόνο οσομπούκο. Για μοσχάρι, ήταν τόσο μαλακό όσο και το χοιρινό κότσι. Χωρίς λίπος, ίνες κλπ, καλομαγειρεμένο, συνοδεία γευστικού ρυζιού με σάλτσα λαχανικών και λάδι τρούφας. Η σελίδα του μαγαζιού θέλει παρακολούθηση και όποτε το δείτε ως πιάτο ημέρας, σπεύσατε αφού κάνετε προκράτηση, διότι δεν μαγειρεύονται και απεριόριστες ποσότητες.

Συνοδέψαμε από λευκό κρασί μοσχοφίλερο, γλυκόπιοτο χωρίς παρενέργειες.
Στο τέλος κερασμένα τα γλυκάκια σε σφηνοπότηρα, σιροπιαστή σοκολατόπιτα και σιροπιαστός λευκός χαλβάς αξιοπρεπή χωρίς το κάτι έξτρα.
Χρωστάω σε σας τον Νίκο, αλλά και χρωστάω εγώ στον Νίκο.

Ο Νίκος λοιπόν είναι ο chef και συνιδιοκτήτης του μαγαζιού που πολεμάει από το πατάρι του μαγαζιού. Εκεί έχει τους φούρνους του και όλα τα απαραίτητα πολεμοφόδια για να εκτελέσει το έργο του. Όλα φτιάχνονται στον φούρνο και μόνο στον φούρνο. Εξ ου και το όνομα. Από εκεί ελέγχει τα πάντα στο μαγαζί αλλά και κατεβαίνει στα τραπέζια να ακούσει εντυπώσεις καλές ή κακές από ότι έφτιαξε. Είναι δίπλα στον πελάτη τον οποίο σέβεται και προσφέρει τον καλύτερο του εαυτό για να τον ευχαριστήσει. Προσφέρει ποιότητα σε χαμηλή τιμή (δώσαμε περί τα 17 ευρώ) και μαζί με το υπόλοιπο team του μαγαζιού σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα και να μην θες να φύγεις.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Νίκο για τις 3 υπέροχες γευστικές - και όχι μόνο- ώρες που μας χάρισε. Θα επανέλθουμε σύντομα.
Υ. Γ. Τάσο έπρεπε να σε έχω ακούσει νωρίτερα. Είχες απόλυτο δίκιο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2015-10-27 18:03:13

θα ξεκινήσω και εγώ δανιζόμενος μια δική σας λέξη
RESPECT
Σε όλα αυτα που αναφέρετε, και που με μεγάλη εκτίμηση λέτε για το εστιατοριό μας

Σε όλα αυτά που μας χαρίζετε στις ώρες που αποφαζίζετε να περασετε μαζί μας, καθώς και στα χαμόγελα που απλόχερα εισπράτουμε

Δεν εχω πραγματικα τίποτα αλλο να πω εκτος απο ενα μεγάλο
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την διάθεση σας, να μας κάνετε κάθε φορά να αγαπάμε περισσοτερο αυτο που κανουμε....

Με εκτίμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


2015-10-27 18:13:58

Εμείς απλά εκτιμάμε αυτά που μας προσφέρετε με αγάπη και με μεράκι.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε με αυτά τα δύο συστατικά.

Με εκτίμηση
Jim


2016-08-26 11:48:13
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την jim.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.