Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Οκτ
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Εδώ και πολύ καιρό είχα βάλει στο μάτι τα " Κουταλάκια " αλλά μόλις το προηγούμενο Σάββατο κατάφερα να πάω και να δοκιμάσω την κουζίνα τους.
Η ονομασία " Κουταλάκια " δε γνωρίζω πως προέκυψε αλλά σε κάποιο σημείο του χώρου, μπροστά από εκεί που βρίσκεται η κουζίνα, υπάρχει μία μεγάλη βιτρίνα με λογής - λογής κουταλάκια!

Ο υπόλοιπος χώρος, τίποτα το ιδιαίτερο απλά αρκετά ζεστός, πόσο μάλλον όταν ανάβουν και το περιβόητο τζάκι στη γωνία απέναντι από την είσοδο. Κατά τα άλλα, ο μικρός εσωτερικός χώρος, διαθέτει αρκετά, συνηθισμένα, ξύλινα τραπέζια με καρό τραπεζομάντηλα, ωραία πολύφωτα και όμορφα καρτούν που διακοσμούν τον ροδακινί τοίχο στο βάθος. Όμορφα φαντάζουν και τα λευκά παραδοσιακά κουρτινάκια στα παράθυρα.

Η μουσική ακούγεται από μεγάφωνα και το ρεπερτόριο αποτελείται από ωραία ακούσματα ελαφρολαϊκά και " έντεχνα ". Η έκπληξη ήρθε από τις τουαλέτες..... η μουσική που ακούγεται μπαίνοντας στις πεντακάθαρες τουαλέτες, τουλάχιστον όταν τις επισκέφθηκα εγώ, είναι ποπ και ξένη!!
Ένα έξυπνο και πετυχημένο σκέρτσο!!!

Την ώρα που πήγαμε εμείς στο εστιατόριο, απογευματάκι, μετά από βόλτα στο κέντρο, υπήρχαν δύο παρέες.

Με το που καθίσαμε, η στυλάτη κανάτα - μπουκάλι με το νερό ήρθε αμέσως και, μάλιστα, το νερό ανανεωνόταν τακτικά!

Επίσης θετικό, κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι το πανεράκι με το ψωμί (ΕΥΡΩ 2,00 ) ήρθε μαζί με το πρώτο πιάτο και όχι από την αρχή, όπως συμβαίνει στα περισσότερα εστιατόρια όταν, μάλιστα, δεν υπάρχει και κάποια αλοιφή ή ντιπ για να συνοδεύσει το ψωμί.

Ο κατάλογος αρκετά μεγάλος. Υπάρχουν και ποικιλίες δεκαπέντε μεζέδων για μπύρα ή για ούζο, ΕΥΡΩ 14,00 και 17,50 αντίστοιχα.

Εμείς προτιμήσαμε τα παρακάτω πιάτα:

Στραπατσάδα, με εκπληκτική φέτα από την Τρίπολη και ντομάτα. Το τυρί και μόνο έδινε αρκετή νοστιμιά στο πιάτο αυτό που, σε γενικές γραμμές, δε μας κέρδισε γιατί ήταν αρκετά ζουμερό - και χαλαρό - με τη σάλτσα ντομάτας βαλμένη σε υπερβολικό βαθμό. Προφανώς η σάλτσα δεν είχε βραστεί σωστά ώστε να " δέσει ". ΕΥΡΩ 5,80

Τουρλουμπούκι, τηγανιά με κομμάτια χοιρινής πανσέτας και τυριού φέτας. Χορταστική μερίδα, όμορφα σερβιρισμένη με μπόλικο σουσάμι πάνω στο κρέας και λίγη πρασινάδα μέσα στο πιάτο. Πολύ νόστιμη γεύση που, όμως, θα μπορούσε να είναι λιγό πιό αλμυρή η σάλτσα διότι, λόγω αρκετής ποσότητας σουσαμιού, γλύκιζε αρκετά. Προσωπικα΄δε με χάλασε ιδιαίτερα αυτό. Άλλους μπορεί να τους ξενίσει κάπως. Προτείνεται! ΕΥΡΩ 7,00

Στρουμπουλό, ένα μεγάλο και αφράτο κομμάτι μπιφτέκι από κιμά μοσχαρίσιο με λεπτοκομμένες πατάτες τηγανιτές και δύο εκπληκτικής αισθητικής ντοματάκια που η μαγείρισα τους είχε δώσει σχήμα φωλιάς όπου στο εσωτερικό υπήρχαν μικρές φέτες αγγουριού!!

Το μπιφτέκι νόστιμο και ζουμερό μόνο που όταν το κόβαμε ο κιμάς ήταν αρκετά ντωτός, πράγμα που δείχνει, πάντα κατά τη γνώμη μου, κάποια απειρία στο θέμα του ψησίματος ή ότι κάποιο υλικό μέσα στον κιμά δεν υπήρχε ή υπήρχε σε υπερβολικό βαθμό (?).... το θέμα είναι ότι λίγο μας ανατρίχιασε το γεγονός αυτό. Η γεύση αρκετά καλή. Πως γίνεται αυτό ? ΔΕΝ ξέρω... ΕΥΡΩ 9,00

Λουκάνικο χωριάτικο, δύο μεγαλούτσικα κομμάτια - πραγματικά - χωριάτικου λουκάνικου Νάξου που είχε ως γαρνιτούρα μικρά κομμάτια ντομάτας και κρεμμυδιού συν μια πολύ νόστιμη σος μουσταρδολέμονου μέσα σε ένα όμορφο μπολάκι! Πολύ νόστιμο πιάτο!! ΕΥΡΩ 6,30

Στο τέλος, δεχτήκαμε, ως κέρασμα, δύο πολύ νόστιμα κομμάτια σοκολατόπιτας!!

Δεν ήπιαμε κάτι και δύο άτομα πληρώσαμε για τα παραπάνω ΕΥΡΩ 30,00.

Θεωρώ ότι οι τιμές είναι αρκετά ανεβασμένες και δυσανάλογες του χώρου και του είδους της κουζίνας που εκπροσωπούν, της παραδοσιακής μαγειρικής τόσο όσον αφορά τα υλικά όσο και την τεχνική του τρόπου μαγειρέματος!!

Δε μου αρέσει να βάζω μπροστά πάντα την " καραμέλα¨" της κρίσης γιατί ορισμένα πράγματα είναι απαράδεκτα και στο Κατάρ να ζούσαμε ή και καλύτερες να ήταν οι εποχές.... Δε καταλαβαίνω τον λόγο που μέσα στην χώρα μου, με ντόπια υλικά, να πληρώνω π. χ τη Στραπατσάδα κοντά στα ΕΥΡΩ 6,00 ?
Αφήστε που η περιοχή, και όχι μόνο, έχει γεμίσει από ένα σωρό μέρη που μπορώ να βρώ τα ίδια πιάτα σε καλύτερες τιμές και να περάσω και όμορφα...

Ο παλαιότερος, Ναξιώτης ιδιοκτήτης, έχει αναχωρήσει και τα ηνία έχουν παραλάβει, από τον Μάρτιο, όπως πληροφορηθήκαμε, νέα πρόσωπα, με μία ηλικιωμένη μαγείρισσα και δύο βοηθούς που βλέπαμε να ετοιμάζουν τα γευματά από την, σχεδόν, ανοικτή κουζίνα. Η προσπάθεια των νέων προσώπων, λοιπόν, να φανούν αντάξιοι της προηγούμενης φήμης του εστιατορίου είναι εμφανής εάν, κυρίως, κρίνω από τα ολόφρεσκα υλικά που χρησιμοποιούν και το πλατύ χαμόγελο, όμως χρειάζεται λίγη ακόμη προσπάθεια στον τρόπο μαγειρέματος και στις τιμές!!

Συστήνεται ? δεν συστήνεται ? Δεν έχω καταλήξει ακόμα... Στην επόμενη, ίσως, επίσκεψη!