Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Νοε
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επισκεφθήκαμε το Σούμα Κολοκύθι, αυτό το μικρό εστιατόριο με το ιδιαίτερο όνομα, στην τρίτη μας συνάντηση του ask4food. Για μένα ήταν ευχάριστη έκπληξη, πρώτον, γιατί βρίσκεται κοντά στην περιοχή μου και δεύτερον γιατί το είχα καιρό στα υπόψη μου και να που η επιθυμία μου εκπληρώθηκε.

Θέλω να ευχαριστήσω γι άλλη μια φορά την ομάδα του ask4food που διοργανώνουν αυτές τις ωραίες βραδιές για τους χρήστες, αλλά και τους υπεύθυνους του εστιατορίου που μας περιποιήθηκαν και μας πρόσφεραν ένα ωραίο δείπνο.

Το Σούμα Κολοκύθι τώρα, είναι ένα συνοικιακού τύπου μοντέρνο μεζεδοπωλείο με όλα τα ανάλογα χαρακτηριστικά: ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, διακόσμηση σε ουδέτερα χρώματα, χώρος που επικοινωνεί με την κουζίνα, τζαμαρίες. Χαριτωμένο και φτιαγμένο με γούστο. Βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά πίσω από τον κεντρικό δρόμο Αντιστάσεως (στο ρεύμα προς Αθήνα), ακριβώς μετά το μετρό Άγιος Δημήτριος. Πολύ εύκολο να το εντοπίσεις.

Ο εσωτερικός χώρος είναι μικρός (για να είμαι ακριβής, μικρότερος απ' ότι περίμενα) αλλά είναι ζεστός και σε προδιαθέτει θετικά. Από μια ματιά που έριξα στην αυλή, είδα ότι είναι αρκετά ευρύχωρη και πραγματικά ό, τι πρέπει για άνοιξη-καλοκαιράκι. Από την άλλη, βλέπω και κατανοώ ότι αυτή την εποχή, λόγω καιρού, το εστιατόριο αναγκαστικά έχει περιοριστεί μέσα. Όπου ο χώρος αρκεί για καμιά δεκαριά τραπέζια. Γι' αυτό και 3 στο χώρο (αν και το ακριβές θα ήταν 2,5)

Για να μην φλυαρώ, θα περάσω στο μενού, της βραδιάς που είχε αρκετή ποικιλία. Περιλάμβανε τρεις σαλάτες, τρία ορεκτικά, τρία κυρίως και τρία γλυκά. Απ'ότι κατάλαβα ήταν σχεδιασμένο στη λογική να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις και να πάρουμε μια όσο γίνεται συνολική εικόνα, όχι να φύγουμε σκασμένοι. Θα σταθώ στην εντύπωση που μου έδωσαν τα πιάτα, όσον αφορά το τραπέζι μου, που ήταν των 5 ατόμων.

Μην ξεχάσω ότι στην αρχή ήρθε το ντιπ παντζαροσαλάτας με τεμαχισμένες ελίτσες και φετούλες ψωμί. Το ψωμί ήταν πολύ ωραίο, στο δικό μας τραπέζι φαγώθηκε όλο και ανανεώθηκε. Η παντζαροσαλάτα είχε αυτό το ζωηρό φούξια χρώμα που έδειχνε έντονο μέσα στο λευκό σερβίτσιο. Ως προς την γεύση, ξιδάτη και σκορδάτη, μου άρεσε μαζί με το ψωμάκι.

Οι σαλάτες: Βρήκα συμπαθητικές και τις τρεις, περισσότερο μου άρεσε η ιδιαίτερη κολοκύθι- αβοκάντο (η τριμμένη γραβιέρα Νάξου του πάει πολύ) και λιγότερο η ελληνική. Η ρόκα με τη λιαστή ντομάτα και το λάδι βασιλικού ήταν ελαφριά και μυρωδάτη, αλλά ομολογώ ότι το κατσικίσιο τυρί δεν φάνηκε. Ως προς την ποσότητα, είναι λίγο μικρές. Σαν μεζέδες περισσότερο, παρά σαν την μεγάλη σαλάτα που θα μπει στη μέση και θα μοιραστούν όλοι γενναία μερίδα.

Ορεκτικά: Λουκουμάδες φέτας με μέλι, σουσάμι και λιαστή ντομάτα: νόστιμοι, μαλακοί, με πλούσια γέμιση φέτας, αρκετά αλμυρής για τα γούστα μου. Έφαγα έναν, βουτηγμένο στο μέλι και ισορρόπησα την αλμύρα της φέτας. Ήρθαν 5 ή 6 στο πιάτο και ήταν μετρίου μεγέθους.

Κολοκυθοκεφτέδες: Ήρθαν φρέσκοι και καυτοί απευθείας από το τηγάνι. Έλιωναν με το πιρούνι. Νόστιμοι, χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο "μυστικό".
Κι αυτοί 5 ή 6. Συνοδεύονταν από μια σως γιαουρτιού, αν θυμάμαι καλά.

Ταλαγάνι με μαρμελάδα ξηρών καρπών. Ήταν το πιο νόστιμο ορεκτικό μέσα στην απλότητά του. Γιατί πραγματικά η μαρμελάδα του δεν ήταν τίποτα δύσκολο στην παρασκευή της, όπως μας υποδείχθηκε αργότερα από τον σεφ. Και έδενε τέλεια με το ταλαγάνι που είναι πολύ ελαφρύ τυρί. Χαλαρά ξεπατικώνω τη συνταγή για το σπίτι! χε χε! 2 μέτρια κομμάτια η κάθε μερίδα. Κι εδώ θα ήθελα λίγο παραπάνω.

Και πάμε στα κυρίως: Κοτόπουλο κοντοσούβλι με σαλάτα πληγούρι. Εντάξει, η αποθέωση της βραδιάς. Ωραίο ζουμερό κοτόπουλο, μάλλον από μπουτάκια, περασμένο σε μικρή σούβλα, μαριναρισμένο με μια ωραία σως. Εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Το πλιγούρι, ταίριαζε πολύ με το κοτόπουλο, θα ήθελα όμως να είναι λίγο περισσότερο.

Μπιφτέκι Μοσχαρίσιο: ήταν δύο μπιφτέκια καρφωμένα το ένα πάνω στο άλλο και ανάμεσά τους μια ροδέλα ντομάτας. Συνοδεύονταν από πατάτες baby (φούρνου; περασμένες από σχάρα; δεν κατάλαβα. Πάντως ήταν τραγανές και νόστιμες). Το μπιφτέκι όμως είχε τις αδυναμίες του. Αν και πολύ ζουμερό όπως το κόψαμε, είχε μια γεύση κάπως επίπεδη, άχρωμη και άοσμη. Δεν σε προκαλούσε να το τσακίσεις επιτόπου, απλά να τσιμπήσεις, να το δοκιμάσεις και να πας παρακάτω. Σίγουρα δεν είναι από τα πιάτα που με κέρδισε.

Σπαλομπριζόλα: πολύ νόστιμη, ψημένη μέτρια, όπως πρέπει, και με μια επίγευση από το αρωματικό βούτυρο. Μου άρεσε.

Όλα τα κυρίως έρχονται σε ικανοποιητικές μερίδες. Για ένα άτομο είναι χορταστικές.

Τα γλυκά: αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στα γλυκά, πρώτον γιατί ήρθαν σε ένα μεγάλο πιάτο με ανάλογη συνοδεία παγωτού, που ήταν αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα και δεύτερον γιατί ήταν και τα τρία φρέσκα και απολαυστικά! Η σοκολατόπιτα με πλούσια γεύση, ρευστή μέσα, τραγανή έξω (γιαμ γιαμ! ), η πορτοκαλόπιτα ζουμερή και μελωμένη και το μπανόφι, αχ! τι μπανόφι ήταν αυτό, μέσα στο βάζο μαρμελάδας, τέλειος συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας, με κομματάκια μπανάνας και σαντιγί, να γλείφεις τα δάχτυλά σου! το παγωτό όρεο το τσάκισα. Το καιμάκι (ή βανίλια) δεν το πρόλαβα.

Όλο το δείπνο συνοδεύτηκε από δικό τους χύμα κρασί, λευκό και κόκκινο, που ανανεωνόταν όποτε το ζητούσαμε. Δοκίμασα το κόκκινο, ήταν ελαφρύ, με αρώματα, ευχάριστο στη γεύση.

Ο ιδιοκτήτης, που είχε αναλάβει και χρέη σερβιτόρου, ήταν ταχύς κι εξυπηρετικός με το τραπέζι μας και πρόθυμος να ακούσει παρατηρήσεις και σχόλια. Τον ευχαριστούμε πολύ. Ίσως χρειαζόταν ένα άτομο ακόμα λόγω της βραδιάς.

Η συνολική εντύπωση από το μενού μας είναι θετική. Το εστιατόριο καταβάλλει μια πολύ τίμια προσπάθεια και αξίζει να υποστηριχθεί, αν βέβαια συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνει τις γεύσεις του. Άλλωστε, αν κρίνω και από τις καλές κριτικές εδώ, πρέπει να έχει ήδη αποκτήσει μια σταθερή πελατεία.

Το μόνο που δεν μου άρεσε στο στήσιμο της βραδιάς ήταν που χωριστήκαμε παρέες-παρέες στα τραπέζια και δεν είχαμε την ευκαιρία για αρκετή κοινωνικοποίηση στη διάρκεια του δείπνου. Αλλά φυσικά αυτό διορθώθηκε στη συνέχεια. Θα προτιμούσα μια ένωση των τραπεζιών, για να ευνοείται η επικοινωνία. Αυτό όμως αφορά τη βραδιά μας και μόνο.

Τιμή δεν βάζω, γιατί δεν γνωρίζω. Το μενού που δοκιμάσαμε κοστολογήθηκε στα 18 ευρώ, χωρίς το κρασί, συμφέρουσα τιμή και καλό vfm για τόσα πιάτα, αλλά επειδή δεν έχω δει τις τιμές καταλόγου, θα βάλω εδώ 3/4 κι επιφυλάσσομαι να το αλλάξω στην δεύτερη επίσκεψή μου.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια