Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Νοε
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Πηγαίνω στο Tirbuson αρκετά χρόνια πλέον, και μπήκα να γράψω αυτήν την κριτική γιατί πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι που αντέχει στο χρόνο και πραγματικά αξίζει κάθε ευρώ που θα πληρώσει κάποιος.

Σε μια παλιά-βιομηχανική παλιότερα γειτονιά- λειτουργεί σε ένα όμορφο και λιτό χώρο με ιδιαίτερες πινελιές όπως το φωτιστικό του που είναι στηριγμένο στον γερανό του παλιού μηχανουργείου.

Κατάλογος ιδανικός για κάποιον που αγαπάει κυρίως τα κρεατικά - χωρίς να στεναχωρεί και τους ψαροφαγάδες μιας και τα μύδια αλλά και ψαράκι ημέρας πάντα υπάρχουν στον κατάλογο.

Τα μεζεδάκια του το ένα καλύτερο από το άλλο: σαγανάκι φέτας με ούζο μέλι και μαύρο σουσάμι, παστουρμαδοπιτάκια, ντολμαδάκια Κασιώτικα σαν της μαμάς, τάρτα με μπρόκολο που τσακωνόμαστε κάθε φορά ποιος θα την πρωτοφάει. Εγώ

θα μιλήσω όμως για τις αδυναμίες μου:
1. Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και σελινόριζα, μια βελούδινη πανδαισία

2. Ουέβος Ραντσέρος: το μεξικάνικο πρωινό που το μετέτρεψαν σε μεσημεριανό και βραδινό με τρελή επιτυχία (αυγά τηγανιτά πάνω σε πιτούλες με κόκκινη ολόφρεσκη σάλτσα, τριμμένο τυρί και κομμάτια πιπεριάς ), μια λιχουδιά και

3. το ριζότο των λαχανικών του (έχει και με απάκι) αλλά των λαχανικών είναι άπαιχτο!. Πολλοί από τους φίλους μας έρχονται από την άλλη άκρη της Αθήνας για αυτό το ριζότο.

Από τα γλυκά του η μεγάλη μου αδυναμία: μους σοκολάτας με καραμελωμένα πορτοκάλι και ραβανί με εκμέκ παγωτό. Όταν όμως είναι η εποχή της φράουλας ο κυρ Βασίλης φτιάχνει και μια ξεχωριστή φραουλένια τούρτα.
Πάντα στο τέλος κερασμένη ψημένη ρακή αμοργιανή.

Για εμάς και για τους περισσότερους φίλους μας έχει γίνει πλέον στέκι το μαγαζί, γιατί πέρα από το φαγητό, η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική, και το αντίτιμο τέτοιο που φεύγεις χαμογελώντας.

Είναι η πρώτη επιλογή μας ειδικά μετά από βραδινό σινεμά ή θέατρο γιατί μένει μέχρι αργά ώστε να "τέρπει τους λάτρεις των τεχνών"
εμείς συνήθως πληρώνουμε 15 - 17 ευρώ το άτομο και σε αυτά μέσα και το κρασί (το ροζέ του μαγαζιού είναι εξαιρετικό μοσχάτο Τυρνάβου).

Θα έλεγα πως ίσως είναι το μόνο μαγαζί που συνεχίζει να μας βγάζει ασπροπρόσωπους όσες φορές κι αν το έχουμε συστήσει.