Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Νοε
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Τετάρτη 28η Οκτωβρίου μεσημέρι μαζί με άλλο ένα ζευγάρι αποφασίσαμε να φάμε στο Μπέρδεμα που έχει ξανά-ανοίξει στην Ν. Ερυθραία. Παλία βρισκόταν στον χώρο που είναι σήμερα το Stoffa. Ήταν μια απο τις πιο γνωστές μοντέρνες ταβέρνες στην Κηφισιά με πολύ κόσμο απ´ολη την Αθήνα που ερχόταν να φάει παρά το γεγονός ότι είχε τσιμπημένες τιμές (τότε δεν υπήρχε μνημόνιο). Μάλιστα είχε ανοίξει και ξεχωριστό μαγαζί μόνο για delivery στην Ν. Ερυθραία. Επιστρέφω όμως στο σήμερα!!

Χώρος (3/4):

Ξεκινάω ότι φθάνοντας απ´εξω έχει 2 παρκαδόρους ντυμένους στα κόκκινα που παραλαμβάνουν το αυτοκίνητο σου οπότε δεν σε νοιάζει το παρκάρισμα εάν είναι δύσκολο ή όχι. Μετά περπατώντας μπαίνεις σε μια ωραία αυλή με χαλίκι και κάποια πεύκα και φυλλωσιές στην άκρη. Πιστεύω ότι ο χώρος καλοκαίρι βράδυ θα είναι πολύ ωραίος.

Προχωρώντας φθάνεις σε μια πόρτα μεγάλη και είσερχεσαι συναντώντας ένα τραπέζι ακριβώς μπροστά στην πόρτα όπου κάθεται ο ιδιοκτήτης με την σύζυγο του. Αμέσως μετά συναντας ένα κάπως μεγαλούτσικο χώρο λίγο industrial με κρεμαστά απλά φώτα και ένα bar στην μία γωνία. Απλός, λιτός χώρος και αρκετά φωτεινός με αρκετά μεγάλα τραπέζια παρείστικα (μου έκανε εντύπωση ότι τα πιο πολλά τραπέζια του ήταν μεγάλα και φαρδιά και όχι απλά ενωμένα).

Γευση (4/4):

Το μενού μικρό σχετικά με λίγα πιάτα αλλά καλά που λένε. Έχω ξαναπεί ότι προτιμώ ένα μικρό μενού όπου είναι φρέσκιες οι πρώτες ύλες και τα πιάτα στην εκτέλεση τους είναι πολύ καλά παρά η λογική του μενού εγκυκλοπαίδεια που όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Δοκιμάσαμε λοιπόν (σχεδόν τον μισό κατάλογο):

Ψωμί ζυμωτό ζεστό πάρα πολύ νόστιμο, απο τα πιο ωραία που έχω φάει

Παστουρμαδοπιτάκια με κανταΐφι (δεν δοκίμασα καθώς δεν μου αρέσει ο παστουρμάς, αλλά οι υπόλοιποι που δοκίμασαν μας είπαν ότι ήταν καλά, βαθμολογία 6.5/10)

Πατάτες φούρνου με λίγο μουστάρδα και μαγιονέζα για να "γλιστράνε" καλύτερα. (νοστιμότατες, βαθμολογία 8/10)

Πουγκάκια με 3 κιμάδες (σαν κεφτεδάκια,4 τον αριθμό, πολύ νόστιμα, βαθμολογία 8/10)

Μελιτζανοσαλάτα (πολύ νόστιμη, βαθμολογία 8/10)

Αρνάκι στη σούβλα το οποίο δεν δοκίμασα εγώ καθώς δεν είναι το φόρτε μου το αρνί. Στην υπόλοιπη παρέα άρεσε όμως πολύ (βαθμολογία 7.5/10)

Σαλάτα αίσμπεργκ, λάχανο και κομματάκια τουρσί (δροσερή, χειμωνιάτικη, μεγάλη σαν μερίδα και πάρα πολλή νόστιμη, βαθμολογία 8/10)

Χόρτα βραστά (πολύ νόστιμα και καλά βρασμένα, βαθμολογία 8/10)

Hamburger αλλιώς, μπιφτέκι μοσχαρίσιο πάνω σε μια κρούστα ξερή απο τηγανισμένη πατάτα και απο πάνω ντομάτα. Το μπιφτέκι ήταν πάρα πολύ νόστιμο, πολύ ωραία ψημένο (βαθμολογία 9/10)

Άντανα κεμπάπ πάνω σε μια πίτα σερβιρισμένο σκέτο χωρίς κάποιο συνοδευτικό. Νόστιμος κιμάς, χωρίς να είναι πολύ καυτερός (βαθμολογία 8.5/10)

Ντονέρ με πουρέ μελιτζάνας (πολύ γευστικός, σωστά ψημένος και ποιοτικός, βαθμολογία 8.5/10)

Μια φέτα τυρί σκέτη (καλή ποιότητα, βαθμολογία 7/10)

Για γλυκά πήραμε μόνο 2 καθώς είμασταν χορτασμένοι:

Κιουνεφέ (σε ταψάκι τσίγκινο, αρκετή ποσότητα για 2, δεν είμαι fan οπότε θα πώ ότι ήταν απλά καλό, βαθμολογία 7/10

Μούς αχλάδι (οκ, δεν ξετρελάθηκα, βαθμολογία 7/10)

Εξυπηρέτηση (4/4):

Κανονικά έαν υπήρχε θα του έβαζα 3.5/4 και αυτό επειδή ήταν ευγενικοί πολύ αδιαμφισβήτητα αλλά μια μικρή καθυστέρηση πέρα του κανονικού την είχε παρά το γεγονός οτι οταν πήγαμε δεν είχε ακόμα γεμίσει το μαγαζί.
Διαθέτανε καθισματάκι μωρού (στα θετικά). Είχαν ηλεκτρονικό σύστημα παραγγελιών (στα θετικά, δείχνει οργάνωση καλή). Το νερό εμφιαλωμένο (στα σχετικά αρνητικά καθώς το περιμένεις απο ένα καλό και ακριβό μαγαζί αλλά μιλάμε για μοντέρνα ταβέρνα!! ).

Ο ιδιοκτήτης απο την Πόλη όπως μας είπε, από πάνω απο τα τραπέζια συνεχώς γύριζε, δεν δίσταζε να μαζέψει τα άδεια πιάτα και να συντονίσει την κατάσταση. Πολύ σημαντικός ο ρόλος του, χωρίς αμφιβολία.

Value for money (3/4):

Εδώ τα χαλάμε λίγο καθώς οι τιμές του είναι λίγο πιο τσιμπημένες απο το φυσιολογικό. Δεν μπορεί ένα κυρίως όπως το μπιφτέκι, το κεμπάπ ή το ντονέρ να κάνει 10 με 14 ευρώ περίπου. Είναι λίγο ακριβό, δεν μιλάμε για ψάρι, ούτε μοσχάρι black angus και ούτε οι μερίδες είναι τόσο μεγάλες. Επιπλέον να τονίσω ότι δεν πήγαμε σε κανένα μαγαζί με πολυελαιούς. Ένα καλό μαγαζί είναι σε μια οικοδομή καθώς απο πάνω και στα δεξιά διακρίνεις τον τσιμεντένιο σκελετό. Το σύνολο για όλα τα παραπάνω μαζί με 3 εμφιαλωμένα νερά και ένα κρασί εμφιαλωμένο Βιβλία Χώρα ανήλθε σε περίπου 170 ευρώ (για 4 άτομα).

Σίγουρα ο λογαριασμός ανέβηκε με το κρασί και το αρνί. Σίγουρα χωρίς αυτά θα ήταν σε πιο λογικά πλαίσια ο λογαριασμός. Επίσης να πώ την αλήθεια η προσαρμογή ήταν δύσκολη και για το μαγαζί καθώς πιο παλιά (πρό κρίσης) ήταν πιο ακριβό το μαγαζί. Κατά συνέπεια λοιπόν αμφιταλαντεύομαι στο Value for money ανάμεσα στο 3/4 και στο 3.5/4 καθώς το φαγητό μας άρεσε πολύ.

Συμπέρασμα:

Το Μπέρδεμα ανάμεσα στην Ελληνική και την Πολίτικη κουζίνα είναι αρκετά πετυχημένο. Η εμπειρία τόσων ετών (δεν γνωρίζω βέβαια εάν το έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης τότε και τώρα) αποτελεί την εγγύηση για μια ωραία εμπειρία για ένα μεσημέρι Κυριακής ή Αργίας. Περάσαμε καλά και ευχαριστηθήκαμε. Αυτό στο τέλος μόνο μετράει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια