Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Νοε
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Παρασκευή βράδυ και αποφασίζουμε να επισκεφθούμε την ταβέρνα "Κιβωτός" με ένα ζευγάρι φίλων που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο καλό κρέας.
Η "Κιβωτός" βρίσκεται σε ένα στενό ήσυχο δρομάκι στην Κάτω Κηφισιά, δύσκολο να το βρεις αν δεν έχεις ξαναπάει ή αν δεν ξέρεις την περιοχή. Η ταβέρνα αυτή λειτουργεί από πολύ παλιά και τώρα έχει περάσει στη δεύτερη γενιά, στο γιο του ιδιοκτήτη τον Γιάννη, ο οποίος την έχει ανακαινίσει και προσαρμόσει στις ανάγκες της εποχής.

Ο εσωτερικός χώρος απλός, με ωραία διακόσμηση και απαλά χρώματα σε προδιαθέτει ευχάριστα. Ο φωτισμός σωστός και τα τραπέζια στημένα με τέτοιο τρόπο που να υπάρχει άνεση και να μην αναγκάζεσαι να κάνεις παρέα και με τα άτομα στο διπλανό τραπέζι. Υπάρχει και κλειστός υπαίθριος χώρος για τους καπνίζοντες.

Είχαμε κάνει κράτηση (θεωρώ ότι είναι απαραίτητη) για 4 άτομα στον εσωτερικό χώρο.

Μόλις καθίσαμε μας έφεραν νερό εμφιαλωμένο και ένα καλαθάκι με πολύ νόστιμο ζυμωτό ψωμί και πήραν την παραγγελία για τα ποτά μας.
Χωρίς καθυστέρηση ήρθε ο σερβιτόρος και αντί για τα μενού, μας παρουσίασε ένα δίσκο γεμάτο ορεκτικά και σαλάτες για να διαλέξουμε αυτά που θέλαμε.

Από τον δίσκο λοιπόν επιλέξαμε πράσινη σαλάτα με dressing μουστάρδας που ταίριαζε πολύ με τα φρέσκα λαχανικά και σαν μερίδα ήταν πολύ καλή σε σχέση με την τιμή της (7,50 ευρώ), φάβα εξαιρετική και πολύ νόστιμη και τζατζίκι λίγο δυνατό στη γεύση.

Δεν προχωρήσαμε σε άλλες επιλογές όπως λουκάνικο, μελιτζάνα ψητή στο φούρνο, κοντοσούβλι, κεφτεδάκια κλπ, παρόλο που θα το θέλαμε, γιατί προτιμήσαμε να δοκιμάσουμε την τυρόπιτα που είναι η σπεσιαλιτέ τους και να κρατήσουμε την όρεξη μας για το κρέας που θα ακολουθούσε.

Η επιλογή της τυρόπιτας (7 ευρώ) άξιζε πραγματικά και δικαίως την προτείνουν. Η ποσότητα της είναι αρκετή για να φάνε 4 άτομα από ένα κομμάτι.
Ενώ δοκιμάζαμε τα ορεκτικά ήρθε στο τραπέζι μας ο ιδιοκτήτης να πάρει την παραγγελία για το κυρίως πιάτο, που αφορά αποκλειστικά και μόνο το κρέας.
Μας εξήγησε πολύ ευγενικά και αναλυτικά τα είδη των κρεάτων και τον τρόπο ψησίματος του κάθε κομματιού για να διαλέξουμε ανάλογα με το ψήσιμο που μας αρέσει στο κρέας.

Παραγγείλαμε ένα φλαπ black angus, ενα rib eye και δύο βοδινές μπριζόλες Αμφίκλειας. Όλα τα κυρίως πιάτα συνοδευόντουσαν από τηγανιτές πατάτες χειροποίητες σωστά τηγανισμένες.

Η νοστιμιά του κρέατος είναι αδύνατον να περιγραφεί. Πολύ σωστά ψημένο, ζουμερό και αρίστης ποιότητας. Μας σερβιρίστηκαν στην ώρα τους και ακριβώς όπως ζητήσαμε να είναι ψημένα.

Κατά τη διάρκεια του φαγητού μας δύο φορές πλησίασε ο ιδιοκτήτης το τραπέζι μας για να ρωτήσει αν είμαστε ευχαριστημένοι από το κρέας και αν χρειαζόμαστε κάτι ακόμα. Γενικά το σέρβις ήταν άψογο. Δεν χρειαζόταν να αναζητήσουμε κανέναν γιατί πρόσεχαν οι ίδιοι διακριτικά αν χρειαζόμαστε κάτι.
Τελειώσαμε με κέρασμα των γλυκών (χειροποίητο μιλφέιγ και σπιτική κρέμα καραμελέ) και λικέρ μαστίχας ή τσίπουρο.

Για όλα τα παραπάνω 4 άτομα με χύμα κρασί, πολύ καλό και ένα αναψυκτικό πληρώσαμε 130 ευρώ, ποσό πολύ λογικό σε σχέση με την ποιότητα-ποσότητα του φαγητού και την ευχαρίστηση που αντλήσαμε από την βραδιά.

Μια ταβέρνα κρεατοφαγίας που θα ήθελα να γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια.
Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.