Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Νοε
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Μετά τις ενθουσιώδεις κριτικές εδώ ήθελα οπωσδήποτε να πάμε! Μας αρέσουν τα εστιατόρια με διακριτική πολυτέλεια και καλό φαγητό και το Oceano αυτό ακριβώς προσφέρει. Ο χώρος είναι μοντέρνος με πολύ άνετα καθίσματα και μεγάλα τραπέζια (ακόμα και των 2) άνετα τοποθετημένα χωρίς στρίμωγμα επιτέλους, ένα μεγάλο μπαρ και έναν εξωτερικό χώρο εξίσου ευρύχωρο με ζαρντινιέρες για λίγο πράσινο, αρκετά όμορφο αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μια ανάσα από την Κηφισίας.

Το πάρκινγκ εύκολο το βράδυ (στεγάζεται στο ισόγειο πολυώροφου κτηρίου, χωρίς κατοικίες τριγύρω), η υποδοχή και η εξυπηρέτηση πολύ καλή από νέους που δείχνουν ζήλο, σερβίρουν σε σωστούς χρόνους και γνωρίζουν τα πιάτα, και το φαγητό είναι όντως ποιοτικό, καλομαγειρεμένο και με ωραία παρουσίαση.

Ο κατάλογος είναι λίγο περίεργος. Έχει μεγάλη επιλογή σε sushi (από 5,90€ 2τμχ nigiri), sashimi και διάφορα rolls αλλά μετά δεν προτείνει κύρια πιάτα γιαπωνέζικης ή άλλης ασιατικής κουζίνας, το "γυρνάει" θα'λεγα σε μεσογειακή με σαλάτες, ορεκτικά, ριζότι&πάστα και λιγοστά κύρια σε ψάρι φέτα συν 2 με μοσχάρι (άλλο κρεατικό δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή). Φέτα μυλοκόπι, σολομό, λαυράκι, σφυρίδα (και τα 4 απλώς ψητά με την ίδια γαρνιτουρα λαχανικών) και τόνος με hoisin sauce και ελάχιστο πουρέ σελινόριζας. Black cod δεν είδα ούτε φρ. ψάρι με το κιλό ή κολοχτύπες που ανέφεραν άλλοι χρήστες (ούτε μας ενημέρωσε ο σερβιτόρος).

Η λίστα κρασιών είναι μικρή και αρκετά ακριβή (2,5 φορές πάνω), το νερό ~3€ και αναφέρεται κουβέρ (! ) στον κατάλογο με 3€ το άτομο. Δε μας χρεώθηκε, καθώς δεν παραγγείλαμε ψωμί (φαντάζομαι χρέωση ψωμιού εννοούν, το κουβέρ καταργήθηκε εδώ και χρόνια) αλλά δεν είδα σε κανένα άλλο τραπέζι ψωμί ώστε να καταλάβω αν είχε κάποιο καλωσόρισμα, ντιπ κ. λ. π. Πήραμε ένα μπουκάλι λευκό Κτήμα Αβαντίς (το φθηνότερο) στα 17,90€ (πωλείται 6,80€ στην κάβα)!

Οι τιμές είναι υψηλές και διαφορετικές από αυτές που αναφέρει η πρώτη κριτική εδώ (ούτε ένα μήνα πριν τη δική μας επίσκεψη). Πήραμε γαρίδες τεμπούρα (19,90€) που ήταν τέλειες, μεγάλες και στεγνοτηγανισμένες όπως πρέπει! Από τα χρόνια που ζήσαμε&ταξιδέψαμε στην Ασία (Κορέα και Ιαπωνία) είχα να φάω τόσο καλές γαρίδες τεμπούρα (λαχανικών είχα γευθεί και στο Inbi). Σερβίρονται με 2 ντιπ (γλυκό τσίλι και "ταρτάρ"), καλά, αλλά τίποτε άλλο, οπότε κάπως ακριβό το πιάτο. Το β'ορεκτικό ήταν χτένια σωτέ (δεν είχε άλλη περιγραφή), 4 τμχ για 17€, απλώς ψητά (τρυφερά και ζουμερά) με αφρό λεμονιού και 2-3 φυλλαράκια πρασινάδας στο πλάι.

Τα κύρια ήταν: μυλοκόπι με λαχανικά (19€), κι εδώ τέλεια ψημένα πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι τα 2 φιλετάκια του ψαριού με μπαλίτσες σελινόριζας και καρότου συν λίγο αρακά για γαρνιτούρα και τόνος. 2 παχιά κομματάκια τόνου, ελάχιστα ψημένα (όπως πρέπει), με λίγες σταγόνες hoisin sauce στο πλάι, 2 "πινελιές" πουρέ σελινόριζας (ούτε μια κουταλιά όλος μαζί) και λίγα φύλλα βαλεριάνας (ό, τι πρέπει για δίαιτα, δε χορταίνεις με τίποτα! ). Πιάτο που κοστίζει 25€!

Το λαυράκι είναι ιχθυοτροφείου (ρωτήσαμε) και το ανάλογο πιάτο (σερβίρεται όπως ακριβώς το μυλοκόπι) το δίνουν 23€, υπερβολική τιμή (όταν στο La Pierrade το έχουν 12€ και με πιο ενδιαφέρουσα γαρνιτούρα! ). Απέτρεψα το σύζυγο να το πάρει και προτίμησε το μυλοκόπι (4€ κάτω αν μη τι άλλο, και μυλοκόπι ιχθυοτροφείου να ήταν ΟΚ, η τιμή αγοράς του σε ψαράδικο ή σ/μ είναι ακριβότερη από του λαυρακίου).

Οι τιμές έχουν σημασία! Κι εγώ θέλω να δειπνώ σε ωραίο και πολυτελή χώρο, αλλά στο Oceano βρήκα υψηλότερες τις τιμές (και μόλις άνοιξαν! δηλ. μπορεί να ανεβούν κι άλλο) από Παπαϊωάννου π. χ. ή από άλλα κομψά/gourmet εστιατόρια που προσφέρουν και ψαρικά και έχουν καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές στο κρασί (Aleria, F+W, La Pierrade).

Στο λογαριασμό έκαναν λάθος στις τιμές (χτένια 23,90 αντί για 17€, τόνο και μυλοκόπι από 1€ λιγότερα) κι όταν τους το υποδείξαμε το διόρθωσαν, ζήτησαν συγγνώμη και πρόσφεραν από ένα ποτήρι κρασί. Είχαν ήδη όμως φέρει λιμοντσέλο και μαστίχα για κέρασμα μαζί με το λογαριασμό κι έτσι το κρασί μετά ήταν λίγο αταίριαστο και το αφήσαμε (καλύτερα να έφερναν γλυκό, το είχαν 8€ στον κατάλογο ως "γλυκό ημέρας" απλώς και δε ρωτήσαμε τι είχαν).

Θα ήμουν γενικά ευχαριστημένη κι ας πληρώσαμε 2 άτομα 102€ για να φάμε πολύυυυ ελαφρά, αλλά.... Κι είναι μεγάλο το ΑΛΛΑ! Στην αρχή αντιληφθήκαμε μια κυρία να καπνίζει στο βάθος κι είπαμε μήπως εκεί έχουν τους καπνιστές. Στην πορεία άναψαν 3 πούρα στα διπλανά μας τραπέζια (και τα πούρα ως γνωστόν έχουν τον ατελείωτο) και η ατμόσφαιρα έγινε ανυπόφορη.

Το διπλανό μας τραπέζι είχε μια παρέα 4 ατόμων (οι 2 με πούρα) με παραγγελία λιγότερη κι απ'τη δική μας (1 μπουκάλι κρασί και λίγα ορεκτικά στη μέση). Άρα κάποιοι ενθουσιάζονται γιατί το αντιμετωπίζουν ως μπαρ όπου και θα πιουν σε χαμηλότερη τιμή το κρασί τους (αρκετά μπαρ έχουν τη "φιάλη" 40€) και θα τσιμπολογήσουν φίνα εδέσματα και θα καθίσουν άνετα και θα ακούσουν ωραία τζαζ μουσική και θα καπνίσουν!!!

Εμείς δε νομίζω να ξαναπάμε αν δεν εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Ίσως στον εξωτ. χώρο του χρόνου!

2015-11-13 10:20:30

Αγαπητή ekatn,
κατ΄αρχήν σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στο Oceano και για την κριτική σας που την διαβάσαμε με πολύ προσοχή και αυτού του είδους οι καλοπροαίρετες κριτικές μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εικόνα αλλά και την ουσία της επιχείρησης μας.
Έχετε απόλυτο δίκιο για το θέμα του τσιγάρου και των πούρων. Έχουμε άνοιξει πρόσφατα και ομολογώ ότι μας "έπιασαν στον ύπνο" οι λάτρεις των πούρων. Δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε την συγκεκριμένη βραδυά και την επομένη ημέρα προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα και εγκαταστήσαμε έναν καναπέ ακριβώς έξω από το εστιατόριο προκειμένου οι φανατικοί του καπνού να απολαμβάνουν την κακή αυτή συνήθεια. Να φαντασθείτε ότι και εμείς είμαστε αντικαπνιστές! Ζητούμε πραγματικά συγνώμη που πιθανόν να σας προκαλέσαμε δυσφορία και θα χαρούμε να σας ξαναδούμε προκειμένου να επανορθώσουμε.
Επίσης θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για τα λάθη με τις τιμές και τις χρεώσεις, έχουμε εγκαταστήσει ένα νέο (περίπλοκο) σύστημα και το μαθαίνουμε καθημερινά. Τα χτένια υπάρχουν και σαν κύριο πιάτο οπότε ο σερβιτόρος έκανε το λάθος στην χρέωση. Είναι οι παιδικές ασθένειες της προσαρμογής.
Για το λαυράκι θα ήθελα να σας ενημερώσω πρώτον ότι ήταν "άγριο" ψάρι με κοστος αγοράς 20,25 ανά κιλό (στην διαθεση σας τα αντίγραφα των παραστατικών) και από ένα κιλό, απέμειναν 300 γρ. φιλέτο αφαιρώντας κεφάλι, κόκκαλα, ουρά και κοιλιά, δεν καταφέρνουμε να έχουμε πάνω από 1,5 μερίδα, δηλαδή food cost 60%! Επίσης να σας ενημερώσω ότι οι τιμές για το λαυρακι από 400-600 γραμ. ειναι 6-7 ευρώ το κιλό, από 600-1000 γραμ. κοστίζουν 10,5 - 12 ευρώ και τα μεγαλύτερα που είναι απαραίτητα για να έχεις φιλέτο και ειναι αυτά που χρησιμοποιούμε κοστίζουν από 16,50 - 20 ευρώ το κιλό! Άρα δεν ευσταθεί, και προφανώς δεν είστε ιχθυέμπορος να γνωρίζεται τις διαφορές στις τιμές, η επισήμανση σας για το κόστος του λαυρακίου (αυτό συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο ψάρι). Πολύ απλά μπορείτε να εξακριβώσετε τα λεγομενα μου σε οποιοδήποτε ιχθυοπωλείο.
Επίσης για τις τιμές των κρασιών θεωρώ ότι οι τιμές μας είναι χαμηλές διότι για μία φιάλη κρασί Αβαντίς που το διαθέτουμε στην τιμή των 17,90, πληρώνουμε ΦΠΑ 23% και τελικά εισπράττουμε 14,50 που σημαίνει ότι κερδίζουμε 110%. Θεωρείτε ότι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που διατέθηκε για αυτήν την επιχείρηση, πολύ υψηλά ενοίκια, βαρύτατο κόστος λειτουργίας, μισθοδοσίας, φορολογίας και εργατικών εισφορών καθιστά αυτό το κόστος υπερβολικό; Θα σας παρακαλούσα να ρίξετε μια ματιά στο wine list των ταβερνών που πολλές χρεώνουν υψηλώτερες τιμές από το "πολυτελές" Oceano.
Στο Oceano, προσφέρουμε ολόφρεσκα και φιλεταρισμένα ψάρια που στην ψαροταβέρνα ο πελάτης πληρώνει 50-70 ευρώ το κιλό γιατί ζυγίζεται ολόκληρο το ψάρι και στο τέλος τρώει λιγότερο από 200 γραμ. αλλά έχει χορτάσει από το ψημμένο ψωμί και όλα τα πρώτα που έχει παραγγέλει και θεωρεί ότι αυτό το είδος εστίασης είναι πιο έντιμο από το δικό μας. Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Εμείς προσφέρουμε έναν καλοφτιαγμένο χώρο, υψηλής αισθητικής, με ένα μπαρ πλήρες και με "καθαρά" ποτά, καλή μουσική και ο πελάτης μας μπορεί να περάσει πολύ όμορφα (εκτός από τη ενόχληση του τσιγάρου που το παλεύουμε! ) αρκετές ώρες, γιατί αυτό συμβαίνει, καθισμένος σε μια καρέκλα cabas από γνήσιο δέρμα νάπα, σε ένα τραπέζι άνετο και γενικά σε ένα φιλικό περιβάλλον από ανθρώπους που νοιάζονται για τον πελάτη και προσπαθούν καθημερινά να διορθώνουν τα τυχόν λάθη τους.
Πραγματικά θα χαρούμε να σας ξαναδούμε, θα προσπαθήσουμε να σας περιποιηθούμε με τον καλύτερο τρόπο γιατί όλοι οι πελάτες μας είναι πολύτιμοι και ιδιαίτερα πελάτες σαν και εσάς που έχουν λογικές απαιτήσεις και πολλές γνώσεις για την εστίαση. Και ίσως ξαναδείτε τον χώρο μας με περισσότερη προσοχή (όχι μέσα από τους καπνούς των πούρων) και να μας πείτε αν αξίζει καλύτερη βαθμολογία καθώς και να δούμε και το θέμα "value for money" που πραγματικά εμείς που πληρώνουμε τις ακριβότερες πρώτες ύλες στην αγορά, μας αξίζει τουλάχιστον αυτή η αναγώριση της σχέσης τιμής με ποιότητα. Σκεφθείτε όλο το πακέτο που προσφέρουμε και συγκρίνετε το με άλλους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας που έχετε επισκεφθεί.
Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένουμε!


2015-11-13 11:53:05

Όταν ρωτήσαμε το σερβιτόρο αν το λαυράκι είναι ιχθυοτροφείου ή πελαγίσιο απάντησε ξεκάθαρα ότι είναι ιχθυοτροφείου. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν τον πελάτη, ο καθένας που ψωνίζει μπορεί να γνωρίζει τιμές αγοράς και βεβαίως πάνω σε αυτές θα υπάρχει το κέρδος της επιχείρησης (αυτή αποφασίζει το ποσοστό και ο πελάτης έχει δικαίωμα να κρίνει τη σχέση ποιότητας-τιμής).
Θα κάνετε πολύ καλά εάν λύσετε το θέμα του καπνού, έχετε έναν πολύ όμορφο χώρο εστίασης και όχι "cigar lounge" (που δε θα επέλεγα για δείπνο, αφού το κάπνισμα καταστρέφει κάθε άρωμα/γεύση κρασιού και φίνου εδέσματος... )
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και συνέχεια.


2015-11-13 13:40:36

Σας ευχαριστούμε πολύ!


2016-11-28 17:29:34
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την ekatn.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.