Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
50-64

Είναι το μέρος που πάμε πάντα όταν θέλουμε να φάμε καλά, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο χώρος είναι αρκετά βαρύς, πολυτελής, αλλά και με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ερωτικός -ιδανικό μέρος για γεύμα με το έταιρον ήμισυ.

Η κουζίνα είναι κλασσική γαλλική. Τελεία. Χωρίς πειραματισμούς, χωρίς εκπλήξεις, αλλά με όλη την τέχνη που απαιτεί η γαλλική μαγειρική για να αποδοθεί ως πρέπει. Εξαιρετικό ταρτάρ 2 σολωμών. Υπέροχες σαλάτες. Πρωτοτυπικό φιλέτο Café de Paris (για όσους δεν γνωρίζουν, είναι φιλέτο με φουά γκρα από πάνω). Αλλά ο λόγος που εγώ, τουλάχιστον, πάω στο Abreuvoir είναι το ταρτάρ.

Δοκιμάστε το, βάζοντας όλα τα συστατικά (μην φοβηθείτε τις αντζούγιες), ακριβώς όπως το προτείνει ο σεφ. Είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Η μόνη παρασπονδία που κάνουμε όποτε πάμε στο Abreuvoir -και επαναλάβαμε πριν λίγες μέρες- είναι πως συνοδεύουμε το φαγητό μας με επιλογή από την ελληνική κάβα κρασιών. Οι τιμές στα γαλλικά κρασιά ξεκινούν από 80 ευρώ, ενώ για να απολαύσετε μια καλή ετικέτα, θα ξεπεράσετε τα 300. Αντίθετα, οι τιμές στα ελληνικά είναι μάλλον λογικές (τολμώ να πω καλές, σε σχέση με το επίπεδο του εστιατορίου). Στην τελευταία μας επίσκεψη, απολαύσαμε τις 2 Ελιές του Κυργιάννη, στην ειδική επετειακή εμφιάλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου.

Για το σέρβις δεν θα μιλήσω καν. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, και οι περισσότεροι πολλά χρόνια στο ίδιο κατάστημα, ακριβώς όπως αρμόζει σε έναν τέτοιο χώρο που δεν θέλει -και δεν πρέπει- να πειραματίζεται με το προσωπικό του, θεωρώντας το αναλώσιμο.

Το Abreuvoir είναι ένα ακριβό γαλλικό εστιατόριο. Είναι για κάθε μέρα; Εκτός εάν το εισόδημά σας είναι 5ψήφιο. Είναι για να δοκιμάσετε για πρώτη φορά γαλλική κουζίνα; Οπωσδήποτε ναι, αν και μετά θα έχετε βάλει τον πήχυ τόσο ψηλά, που δύσκολα θα βρείτε κάτι που να σας ικανοποιήσει. Είναι το κατάλληλο μέρος για να γιορτάσετε μια ιδιαίτερη περίσταση; Σίγουρα -εδώ παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Αξίζει τα λεφτά του; Ναι. Θα δώσετε κάμποσα, αλλά ναι, τα αξίζει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια