Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Νοε
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Σήμερα 4/11, πριν να επισκεφθώ το μαγέρικο της Κολοκοτρώνη ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ (Π), βάλθηκα να ξεφυλλίζω με το ποντίκι και τον κέρσορα τους χρήστες, μέσα απ’ τις ηλεκτρονικές σελίδες του site μας, αναζητώντας τα πρώτα των πρώτων. Διαπίστωσα ότι τα πιο πιασάρικα μαγαζιά των πλέον καλοφαγάδων μας αφορούν απλούς, καθημερινούς χώρους με μαμαδίστικο φαγητό και μοναδικές εμπειρίες, θαυμασμού ή και απογοήτευσης! Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο!

Και τώρα στο προκείμενο, το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, όπου διόλου δεν το μετάνιωσα! Και να γιατί, φίλες και φίλοι χρήστες ή αναγνώστες του site:

Να’ μαστε λοιπόν με μια φίλη στο μαγέρικο της οδού Κολοκοτρώνη. Το Π κοντεύει να κλείσει εδώ τον πρώτο χρόνο του (απ’ τον Δεκέμβρη του 2014), αλλά στην ουσία λειτουργεί επί 18 συναπτά χρόνια. Βρισκόταν ακριβώς δίπλα, στο στενό δρομάκι της Βασιλικής. Ήταν ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι με 8-10 τραπέζια, πίσω απ’ την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, που ξεκίνησε το 1997 και όπου σύχναζαν οι λίγοι και τυχεροί που αναζητούν διακαώς τέτοια κελεπούρια!

Με μια μετακόμιση 100 μέτρων περίπου, το Π βρίσκεται τώρα σε κεντρικότατο δρόμο-πέρασμα, πάνω απ’ την πόρτα έχει την επωνυμία του ορατή από διαβάτες και οδηγούς, διαθέτοντας: μεγαλύτερο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο (δυναμικότητας περίπου 25 τραπεζιών και 100 ατόμων), δύο καθαρές τουαλέτες στο υπόγειο, και κυρίως ένα πλουσιότερο μενού, με τις ίδιες ωστόσο φιλικές τιμές!

Επεκτείνοντας και το ωράριό του, λειτουργεί: Τρίτη-Παρασκευή, από μεσημέρι μέχρι μεσάνυχτα, Σ/Κ, μέχρι 1.00, & τη Δευτέρα, μέχρι 22.00, ενώ κάνει διανομή στα πέριξ.

Μας το εισήγαγε στο site o baron. rouge, πριν από 3 χρόνια, που όλο και ξετρυπώνει τέτοια ψαγμένα μαγαζιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης και όχι μόνο!

Ο επικεφαλής της κουζίνας είναι ο ιδιοκτήτης Κώστας απ’ την Ιστιαία της Β. Εύβοιας, ο οποίος, μαζί με τους 2 βοηθούς του ψήστες, επιτυγχάνει ένα θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα! Το μεσημέρι που πήγαμε, τον πλαισίωναν δύο νεαροί σερβιτόροι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, σβέλτοι και εξυπηρετικοί.

Εμείς φάγαμε τα εξής πιάτα, μέσα σε ένα περιβάλλον κατάμεστο από θαμώνες, άνδρες και γυναίκες, που προφανώς γνώριζαν το μαγαζί και τα εδέσματά του:

Προηγήθηκε το κλασικό ψημένο ψωμάκι με την απαραίτητη λαδορίγανη (1 €) και, βέβαια ευθύς εξαρχής, κρύο νερό σε κανάτα.

Μία άγρια χόρτα μ ο ν α δ ι κ ά, 9/10, (3 €).

Μία φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά, ελαφρώς καυτερή, 8/10, (3 €).

Ένα κοντοσούβλι χοιρινό, μεγάλη μερίδα, & φρέσκες τηγανιτές πατάτες, 9/10, (7 €)

Μία πανσέτα χοιρινή, επίσης στη σούβλα, με πατάτες τηγανιτές. Χορταστική μερίδα με το απαραίτητο παχάκι και την πέτσα της: Α σ υ ν α γ ώ ν ι σ τ η! 10/10, (7.50 €).

Ήπιαμε 1/4 λευκό κρασί Νεμέας χύμα (ποικιλίες πιθανώς ροδίτη / σαββατιανού), στο 1.50 € (! ). Ήταν εξαιρετικό χύμα κρασί, σ’ αυτή μάλιστα την τιμή: 9/10.
Μας κέρασαν ωραιότατο γιαούρτι με μέλι!!

Ο λογαριασμός: 23 €, δηλ. κατ’ άτομο στην κατηγορία 10/16 €, αφού κυριολεκτικά φάγαμε του σκασμού, ό, τι νοστιμότερο!!

Σημειωτέον ότι το μενού τους περιλαμβάνει: 6 σαλάτες (3-5 €), 7 ορεκτικά (2-3 €), 5-6 μαγειρευτά, λαδερά, όσπρια (4-9 €), και πρωτίστως τα κρατικά τους στα κάρβουνα (μπριζόλες, πανσέτες, συκώτια, μπιφτέκια, λουκάνικα, κοτόπουλα, μερίδες καλαμάκι: 6-9 €).

Φυσικά, ειδικεύονται στη σούβλα (κοντοσούβλι, εξοχικό, κλέφτικο, κοκορέτσι (Πέμπτη- Κυριακή), κότσι, κοτόπουλο, και το φοβερό αρνάκι (3-4 φορές την εβδομάδα), στα 12.50 €.

Ανάλογα χαμηλές είναι και οι τιμές των ποτών: εμφιαλωμένα κρασιά 750 ml. στα 9 €, ενώ το χύμα μόνο 5 € το λίτρο! Οι μπύρες τους, από 1.50-2.50 €, τα αναψυκτικά, 1-1.50 €, χύμα τσίπουρο 2 €, ενώ το καραφάκι ούζο Βαρβαγιάννη / Πλωμάρι, 200 ml., στα 6 €.

Για μια τελική γλυκιά επίγευση υπάρχει γιαούρτι με μέλι (μας το κέρασαν) και κάποια γλυκά ή φρούτα εποχής, στα 2 €.

Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε για να φάτε κρέατα μοναδικής νοστιμιάς & ψησίματος, συνδυάζοντας ποιότητα, ποσότητα και vfm, σε ένα απ’ τα λίγα στέκια που ευτυχώς συνυπάρχουν ακόμα με τους αμέτρητους -παρά την ‘κρίση’ ;- καινοτόμους χώρους πειραματισμών της πόλης μας!!