Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Ομόνοια - Κάνιγγος, Αθήνα
Νοε
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, μετά από θεατρική παράσταση στο κέντρο είιπαμε να κάνουμε την πρώτη επίσκεψη της χειμωνιάτικης season 2015 στο Fabrica de vino.
Οι αναμνήσεις και εντυπώσεις από τον προηγούμενο χειμώνα ήταν οι καλύτερες και δε δυσκολεύτηκα να πείσω την παρέα να πάμε.

Σχεδόν μεσάνυχτα φτάσαμε στο wine bar, o 1ος χώρος (μόλις μπαίνεις) γεμάτος, το ίδιο και το εστιατόριό του (το δωμάτιο στο πρώτο επίπεδο τέρμα αριστερά) με δυνατή ξένη μουσική, καμία αλλαγή από πέρυσι μια χαρά χώρος.

Ο υπεύθυνος μόλις κατάλαβε ότι αναζητούμε έστω ένα σκαμπό να καθίσουμε προσφέρθηκε να μας βοηθήσει λέγοντάς μας ότι όπου να'ναι αδειάζει ένα "βαρελι" τραπεζάκι για να καθίσουμε.

Εντωμεταξύ, θέλοντας να δω εάν στον κάτω χώρο (υπόγειο πολυκατοικίας/κελλάρι) εξακολουθεί να υπάρχει το έντεχνο πρόγραμμα -όπως πέρυσι- πρότεινα στην παρέα να κατέβουμε να δούμε.

Πράγματι, τα ίδια 2 άτομα στην ψυχαγωγία (με μία κιθάρα -πολύ ωραίος ο κιθαρίστας Δαμιανός και με καλή φωνή συν την επίσης πολύ καλή τραγουδίστρια) με έντεχνο τραγούδι και λίγες κωμικές παραλαγές/αστειάκια με τον κόσμο.

Ως συνήθως, στον κάτω χώρο βρίσκονταν 2-3 μικρές παρέες, καθίσαμε κι εμείς να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί -σε πραγματικά καλύτερες συνθήκες καθίμενοι γαρ -με μεγάλη άνεση στο χώρο, για να ακουσουμε το πρόγραμμα -γνωρίζοντας από πέρυσι ότι οι τιμές κατανάλωσης στον κάτω χώρο είναι ακριβότερες από τον πάνω -λόγω ζωντανής μουσικής.

Ανοίγοντας τον κατάλογο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δυσάρεστη έκπληξη: Εκρηκτική αλλαγή τιμών!!!! Πριν 6-7 μήνες αρχίζαμε με μαλαγουζιά η οποία δεν ξεπερνούσε τα Euro 16,00-17,00/φιάλη και συνεχίζαμε με κόκκινο (επιλογή διάφορων ποικιλιών) με κόστος περίπου euro 22,00-24,00/φιάλη στο τσακίρ κέφι και ξαφνικά αντικρίσαμε κατάλογο με τιμή έναρξης φθηνότερου κρασιού στα euro 26,00/ φιάλη!!! ΟΚ., ανέβηκε το ΦΠΑ στην εστίαση (10%) αλλά εδώ δε μιλάμε για διαφορά +10% (και να μην αναφέρουμε ότι πλέον τα εισοδήματα βαίνουν μειούμενα... ).

Ειλικρινά δεν ξέρω εάν άλλαξαν ετικέτες και προμηθευτές (δηλαδή στράφηκαν σε ακριβότερες ετικέτες) ή απλώς αύξησαν τις τιμές τους, γιατί δε θυμάμαι τις ετικέτες κρασιών που διέθεταν πέρυσι, σε κάθε περίπτωση πάντως μου έκανε κάκιστη εντύπωση (πόσο μάλλον που και λόγω εργασίας, γνωρίζω καλά που κυμαίνονται οι τιμές αγοράς των ελληνικών κρασιών).

Προσπαθώντας να ξεπεράσω την αμηχανία μου προς την παρέα (τους είχα πει ότι δε "δαγκώνουν" οι τιμές), παραγγείλαμε στην ευγενική κοπέλα που εξυπηρετούσε τον κάτω χώρο το φθηνότερο κρασί και στραφήκαμε προς τους μουσικούς για να απολαύσουμε το πρόγραμμα.

Δυστυχώς, επαναλάμβαναν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα με πέρυσι (το είχα ήδη ακούσει 2-3 φορές) και η αλήθεια είναι ότι φανταζόμουν πως θα είχαν κάνει αλλαγές -για να μη βαριούνται οι συχνοί πελάτες όπως εγώ..... Γιατί ναι μεν πολύ ωραίο πρόγραμμα αλλά πόσες πια φορές να το ακούσει κανείς??

Δεν παραγγείλαμε φαγητό (σε προηγούμενες επισκέψεις που έχουμε πάρει κάποια πιατάκια του δεν ήταν κακά) έτσι κι αλλιώς στο fabrica de vino δεν πας για να χορτάσεις...
Το κρασί μας μπήκε στη σαμπανιέρα για να διατηρείται κρύο, ήρθε και ένα πιατάκι με 3 μπρουσκέτες, η κοπέλα περνούσε κατά διαστήματα και μας γέμιζε και με νερό τα ποτήρια μας.

Φυσικά δεν ανοίξαμε δεύτερο μπουκάλι, ζητήσαμε το λογαριασμό -η απόδειξη κανονικά, και φεύγοντας σκεφτόμουν -μάλλον απογοητευμένη- ότι χρήζει άμεση αλλαγή σχεδίων μου για κανα δυο ακόμη παρέες που τους είχα προγραμματίσει για μελλοντική επίσκεψη εδώ....

Κλείνοντας, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οφείλω να πως οτι κρίνω τις τιμές -όχι μόνο του fabrica de vino αλλά και όλων των υπόλοιπων χώρων εστίασης που επισκέπτομαι- βάσει της οικονομικής μου κατάστασης και των ανθρώπων που βγαίνουμε μαζί (δεν είμαστε ούτε πλούσιοι ούτε φτωχοί) πιστεύοντας ότι αντιπροσωπεύω το μέσο όρο αλλά και της απλής λογικής. Στην Ελλάδα η υπερτιμολόγηση στο φαγητό και ακόμη περισσότερο στο ποτό είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ τα τελευταία 4-5 χρόνια γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού κυρίως στο φαγητό (και για να επιβιώσουν οι χώροι εστίασης αλλά και να μπορεί ο κόσμος να ανταποκρίνεται) και για αυτό είμαι "αυστηρή" κριτής στην ποιότητα/ποσότητα/τιμή.

Δε θα ήθελα να διαγράψω το fabrica de vino από τη λίστα των ¨αγαπημένων χώρων" αλλά μάλλον θα δυσκολευτώ να του δώσω 2η ευκαιρία.....