Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Νοε
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

O δρόμος μας έφερε στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας για μία ακόμα φορά και, ύστερα από την αποτυχημένη καλοκαιρινή γαστρονομική μας εμπειρία σε εστιατόριο της περιοχής, βρήκαμε ένα μέρος που δειπνήσαμε ικανοποιητικά αν και ολίγον τσιμπημένα για τα σημερινά δεδομένα, αλλά και τον γενικότερο ανταγωνισμό που υπάρχει στο είδος του φαγητού που σερβίρει το Pasta Bar. Δηλαδή, το Bar που κολλάει ?

Βέβαια, η ευρύτερη περιοχή φαίνεται να πάσχει από ιταλικά εστιατόρια οπότε μάλλον το εκμεταλλεύονται τιμολογιακά.

Βρέθηκα στο εστιατόριο ένα κρύο βράδυ καθημερινής στις αρχές Νοεμβρίου και ο χώρος, αν και μικρός, μας άγγιξε με την θαλπωρή του, τον όμορφο φωτισμό και την προσεγμένη του διακόσμηση. Δεν θα έλεγες ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό δείγμα εσωτερικής - και εξωτερικής - αρχιτεκτονικής αλλά μια τα κρεμαστά κουζινικά στον τοίχο του μέσα χώρου, μια η ανοιχτή κουζίνα ή ο πρασινωπός τοίχος με τα πιάτα ημέρας, έκαναν μια κάποια διαφορά.
Εντύπωση μου έκανε και το γεγονός ότι ο εξωτερικός μέσα χώρος, που όπως φαίνεται πρόκειται για προσθήκη, σε αντίθεση με το " Κουκουνάρι ", είχε φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο που έδενε απόλυτα με το ύφος του εστιατορίου, ενώ ξεχώριζε αισθητά από τα διπλανά εντελώς λιτά και ίσως άχαρης κατασκευής καταστήματα.

Μας υποδέχθηκαν δύο ευγενικές κοπέλες οι οποίες, έως το κλείσιμο της βραδιάς μας, ήταν περιποιητικές και αεικίνητες καθώς υπήρχαν στον χώρο περί τις πέντε παρέες που έπρεπε να έχουν κατά νου.

Το μόνο, σημαντικό λάθος, ήταν το νερό, θερμοκρασίας δωματίου (!!! ), που μας έφεραν στην αρχή μέσα στην όμορφη κανάτα. Η δεύτερη δόση υπήρξε μόλις λίγο πιό δροσερή!
Βέβαια, το εμφιαλωμένο ήρθε με το καλησπέρα αλλά εμείς ζητήσαμε βρύσης.
Ειδικότερα, δεν θα πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια οι experts στους χώρους εστίασης στα σύγχρονα συστήματα καθαρισμού του νερού, φυσικά όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο!!

Στον χρωματιστό τοίχο, με τα πιάτα ημέρας, υπήρχαν Παπαρδέλες με μοσχαρίσια Picania και κρέμα τυριού ( ΕΥΡΩ 14,50 ), Casarecce για 2 άτομα ( 8,00 ) και Φιλετάκια από μοσχαρίσια μπριζόλα με Alfredo σως (12,00 ). Θεωρώ την πρώτη και την τρίτη τιμή υπερβολικές προτού καν δοκιμάσω τα πιάτα....

Μη συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, όσο περίπου χρεώνεται ένα από τα πολλά set menus του εύγευστου και ευφάνταστου μενoύ διακεκριμένων σεφ του La Pasteria χρεώνεται περίπου στο Pasta BAR η μερίδα των κυρίως πιάτων και όχι μόνο!!
Ας έρθουμε λίγο στα συγκαλά μας!

Εάν, μάλιστα, κρίνω και από αυτά που παραγγείλαμε, χρειάζεται μείωση τιμών πάντα ανάλογα με αυτό που προσφέρουν, το οποίο ναι μεν μας άρεσε αρκετά δεν συγκινηθήκαμε, όμως, τόσο ώστε να πούμε ότι θα ξαναπάμε στο μέρος αυτό διακαώς, ερχόμενοι μάλιστα από απόσταση, όπως π. χ άνετα θα κάναμε για διάφορα ιταλικά στην πιάτσα των νοτίων προαστίων.

Και τελικά, γιατί το ψάχνω ? Οι άνθρωποι μπορεί να επιδιώκουν αυτό και μόνο. Δικαίωμά τους η φιλοσοφία τους περί φαγητού!

Δοκιμάσαμε:

Πέννες με σάλτσα Carbonara. Να ενημερώσω ότι υπάρχουν τα ζυμαρικά και ο πελάτης επιλέγει την σάλτσα: σάλτσα με με κρεατικά ( όπως η Carbonara ), σάλτσα με θαλασσινά ή σάλτσα με γεύσεις ethnic (! ). Οι πέννες σερβιρίστηκαν σε βαθύ πιάτο με αρκετό μπέικον και κρέμα γάλακτος. Mας έφεραν νόστιμο τυρί παρμεζάνα σε μπολάκι. Αρκετά νόστιμο πιάτο αλλά δεν μας ενθουσίασε!
ΕΥΡΩ 9,40

Πίτσα Capreze, με πέστο βασιλικού, ντομάτα και μοτσαρέλα που ανήκει στις Λευκές Πίτσες ( Pizze Bianca ). Υπάρχουν, επίσης, Pizze Rosse (ΕΥΡΩ 7-9,00 ) ή Pizze Specialle (ΕΥΡΩ 12-16,00). Η δική μας "ευτύχησε" να είναι νόστιμη και, ανάλογα, οικονομική! Ήρθε στο τραπέζι μας πάνω σε έναν όμορφο ξύλινο δίσκο (οχτώ τεμάχια ).
Η διάχυτα απλωμένη μοτσαρέλα, και οι διάσπαρτες νιφάδες παρμεζάνας, την έκαναν " φυσική " Bianca και της έδιναν όμορφη υφή!
Γευστικά καλή, χωρίς να κάνει τη διαφορά. ΕΥΡΩ 7,90

Ραβιόλι με καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος, άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, δοκιμάσαμε περί τα οχτώ περίτεχνα και κομψά " μπουκέτα " ραβιόλι - σολομού με την κρέμα γάλακτος στη βάση. Καταπληκτική γεύση!!
ΕΥΡΩ 9,90

Η αισθητική την πιάτων ήταν του γούστου μας και αρκετά προσεγμένη!

Οι ποσότητες είναι αρκετά χορταστικές!!

Από τα γλυκά, μοιραστήκαμε, νόστιμο σουφλέ σοκολάτας με καραμελωμένη κρέμα γάλακτος. Κλασικά σερβιρισμένο, με το γνωστό μπολ του muffin και, δίπλα, εκείνο με την κρέμ ανγκλέζ (?) συν μερικές ακατάστατες πινελιές καραμέλας (?) για να ομορφαίνει το πιάτο μας. ΕΥΡΩ 4,50.

Ήπιαμε λευκό κρασί Σαββατιανό σε ποτήρι από την οινοποιία Σώκου. Γευστικότατο, δροσερό και ελαφρά φρουτώδες! ΕΥΡΩ 3,50 /το ποτήρι.

Δύο άτομα, με προσεγμένες επιλογές και συντηρητική κατανάλωση, χωρίς τα ποτά, πληρώσαμε ΕΥΡΩ 31,70 ( το 10-16 στην τιμή είναι οριακό )!

Σε προηγούμενες κριτικές που διάβασα στο site, οι τιμές μου είχαν φανεί πιότερο λογικές. Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως έγινε κάποια " άτακτη " αύξηση λόγω νέου ΦΠΑ ?
Και πάλι...

Ο κατάλογος είναι μεγάλος και περιλαμβάνει ποικιλία ορεκτικών, σούπες, σαλάτες, μεγάλη γκάμα από φρέσκα ζυμαρικά και κρεατοφαγικά πιάτα.

Παρά τα πράγματα που μας " μούτρωσαν ", δεν περάσαμε άσχημα.
Βέβαια, καμιά σκούφια δεν πετάξαμε...!.

Το Pasta Bar είναι μια πιθανή επιλογή, όταν κάποιος βρεθεί στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας ή αρέσκεται σε γαστρονομικές περιπλανήσεις....

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια