Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Νοε
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Για το Σαραντατρίο είχα πρωτοδιαβάσει στο ask4food. Εντελώς τυχαία, λίγο μετά που το "ανακάλυψα" στο σάιτ, έμαθα πως είναι ένα από τα στέκια ενός φίλου ο οποίος όμως μου είπε πως είναι ακριβούτσικο και δεν είναι ιδανικό για την -συνήθως πολύ πεινασμένη- παρέα μου. Τελικά η Πριγκίπισσα (ναι έχουμε και royalty ανάμεσά μας) έριξε την ιδέα να το δοκιμάσουμε και ποια είμαι εγώ που θα αρνηθώ επιθυμία μέλους βασιλικής οικογένειας?

Σάββατο βράδυ λοιπόν, με τα πρώτα κρύα του Οκτώβρη, οπότε δυστυχώς δεν καθίσαμε στην όμορφη αυλή του. Ο χώρος των καπνιζόντων δεν ήταν καθόλου άσχημος. Το μόνο αρνητικό είναι πως κάποια τραπέζια δεν έχουν άμεση οπτική επαφή με την πορεία των σερβιτόρων από και προς την κουζίνα που σημαίνει πως για να τραβήξουμε την προσοχή κάποιου έπρεπε να κάνουμε ασκήσεις άρσης χεριών επί δίλεπτο.

Το σέρβις ήταν ευγενέστατο, αργούτσικο και φουλ ξεχασιάρικο. Είτε πέσαμε σε βραδιά που τους έλειπε προσωπικό και τα'χαν ψιλοχαμένα, είτε πρέπει να πάρουν άλλο ένα άτομο τουλάχιστον για τις μέρες που έχουν περισσότερο κόσμο.

Πάμε τώρα στα του φαγητού. Αν δείτε το μενού, οι τιμές θα σας φανούν πολύ λογικές. Αν όμως δείτε τα μεγέθη αρκετών από τα πιάτα, ίσως απογοητευθείτε. Παρ'όλα αυτά, όλα ήταν νοστιμότατα, ο κατάλογος είναι γεμάτος με "αυτό πρέπει να το δοκιμάσω" φαγητά και η ροή που έρχονται τα πιάτα στο τραπέζι δείχνει πως όλα φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή. Εμείς πήραμε τα εξής:

-Λουκάνικο ψητό, 2 μερίδες. Τόσο νόστιμο που το ξαναπήραμε. Πολύ ζουμερό και πολύ σωστά ψημένο.

-Πατάτες τηγανητές, άλλες δύο μερίδες. Επίσης τόσο νόστιμες που τις ξαναπήραμε. Θα τις ήθελα με λίγο λιγότερο αλατάκι, κατά τα άλλα τέλειες.

-Κοπανιστή Ίου. Μια κουταλιά της σούπας, σερβιρισμένη με ενάμιση παξιμαδάκι Κυθήρων. Καλούτσικη ως κοπανιστή (έχω φάει πολύ καλύτερες, θα πρότεινα της Κύθνου), τσιγγούνικη ως μερίδα, στο σύνολο απογοήτευση.

-Καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα. Ε ΞΑΙ ΡΕ ΤΙ ΚΗ. Η μόνη μου ένσταση είναι πως πρέπει να βγήκε κατευθείαν από ψυγείο με πολύ χαμηλή ψύξη και η θερμοκρασία της σίγουρα έκλεβε και από τη γεύση και από τα αρώματα. Τα αλλαντικά, όπως και τα τυριά, πρέπει να μείνουν λίγο εκτός ψυγείου για να βγάλουν αρώματα. Ή έστω να μην βρίσκονται σε πολύ χαμηλή ψύξη.

-Φάβα πράσινη (ροβίτσα υποθέτω) Κοζάνης. Πάρα πολύ καλή αλλά όπως και η γλώσσα ήταν πολύ παγωμένη.

-Καπνιστό ψαρονέφρι. Ξαναμανά πολύ παγωμένο (γιατί ρε παιδιά?) και πάααρα πολύ μικρή μερίδα.

-Σαγανάκι με νιώτικο τυρί και γλυκό του κουταλιού ντοματάκι. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Γενναιόδωρο κομμάτι τυρί αλλά μόνο ενάμιση ντοματάκι γλυκό. Γελάσαμε τόσο, που το βαφτίσαμε "γλυκό κουταλιού Χρήστος Θηβαίος".

-Πεϊνιρλί. Με αβγό και παστουρμά και φρέσκο βουτυράκι και μπόλικο κασεράκι και ψημένο στη εντέλεια και αχ να΄χαμε ένα τώρα... Πάρα, πάρα, πάρα πολύ καλό!

-Καβουρμά με αβγά. Άλλη μια τσιγγουνίτσα στο αβγουλάκι (όλα τα εστιατόρια βάζουν δύο αβγά, κάποιο λόγο θα έχουν) αλλά κανένα παράπονο για τον καβουρμά. Κομματάρα από πολύ καλό καβουρμά (έχω διδακτορικό στο αντικείμενο, έφτιαχνε ο παππούς μου βλέπετε), χωρίς ίχνος αχρείαστου λίπους, από καλό κρέας και σωστά ψημένο. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!

Ήπιαμε τρία μπουκάλια λευκό κρασί από τη Πελοπόννησο. Δεν θυμάμαι ετικέτα, αλλά ήταν Λαγόρθι με Μοσχάτο και Ροδίτη. Ένα από τα ωραιότερα κρασιά που έχω πιει στα 7 ευρώ το μπουκάλι.

Το σύνολο για τα παραπάνω ήταν 85 ευρώ. Η πρώτη ανάγνωση είναι "μια χαρά". Αλλά η δεύτερη ανάγνωση που περιλαμβάνει και το μέγεθος κάποιων από τα πιάτα είναι "χμμμμ τσιμπάει κάπως".

Μας κέρασαν 3 σφηνάκια ρακή... Μεγάλο φάουλ!!! Έρχονται 3 άνθρωποι, σου κάνουν 85 ευρώ λογαριασμό και δεν κερνάς ένα γλυκό??? Ή έστω το ένα από τα 3 μπουκάλια κρασί που ήπιαν?

Συμπέρασμα: Το φαγητό είναι ένα βήμα από το να αγγίξει το τέλειο. Θέλει λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια και θα το καταφέρει. Οι μερίδες θέλουν επανεκτίμηση. Αν όχι οι μερίδες, τότε οι τιμές τους. Το σέρβις θέλει ενισχύσεις. Καλό θα ήταν να μπει κι ένα χύμα κρασάκι στο μενού, διότι όσο να'ναι τα εμφιαλωμένα ανεβάζουν αρκετά τον λογαριασμό, ακόμα κι όταν είναι σε καλές τιμές.

Θα ξαναπάω? Νομίζω ναι, αλλά θα πρέπει να μην είμαι φουλ πεινασμένη και δεν ξέρω κατά πόσον με ενθουσιάζει η ιδέα να φάω ψωμοτύρι πριν βγω για φαγητό.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια