Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ν.Σμύρνη, Αθήνα
Νοε
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Κυριακη απογεματακι και 3 φιλες εχουμε κανονισει να παμε στο εν λογω μαγαζι, παρασυρμενες απο το μενου των 12 ευρω με απεριοριστη καταναλωση. Στο πισω μερος του μυαλου μου, βεβαια, χορευε η αμφιβολια οτι καποιο λακκο εχει η φαβα. Δεν ειχε. Ουτε φαβα ειχε, εδω που τα λεμε.

Με τα πολλα φτανουμε στο μαγαζι, στο οποιο εχω κανει προκαταβολικα κρατηση να ειμαστε καλυμμενες. Δεν εχω χειροτερο απο το στομαχι μου να χορευει πεντοζαλη και γω να ξεροσταλιαζω απεξω, προσευχομενη να αδειασει κανα τραπεζι να αποθεσω την πεινα μου. Περιττη η κρατηση, το μαγαζι ηταν σχεδον αδειο, μονο 2-3 παρεες υπηρχαν ακομα.

Ο χωρος ειναι πολυ χαριτωμενος, τα τραπεζια και τα παγκακια ειναι φτιαγμενα εξ ολοκληρου απο παλεττες, το βρηκα ολο πολυ ζεστο, αλλα λιγακι σπηλαιωδες. Εξαιρετικη πινελια το βαζακι με το ψευτικο λουλουδι-στυλο που χρησιμοποιεις για να επιλεξεις τα πιατα της παραγγελιας σου. Με το που καθισαμε η σερβιτορα μας εφερε αμεσως καρτες- καταλογους και νερο δικης τους εμφιαλωσης, πραγμα πολυ σωστο δεδομενου οτι το θεωρω ανεπιτρεπτο να σε χρεωνουν εμφιαλωμενο χωρις πρωτα να σε ρωτησουν. Ειναι το αντιστοιχο του να σου σερβιρουν πιατα που δε ζητησες, εξισου αστοχο και ενοχλητικο.

Το μαγαζι ειναι ονομα και πραγμα! Ενα μενου σχεδον αποκλειστικα βασισμενο σε μια απο τις πιο αγαπημενες αναμνησεις των παιδικων χρονων, το κεφτεδακι, σε ολες τις πιθανες και απιθανες παραλλαγες. Λογω της προσφορας των 12 ευρω ειχαμε συνολικη επιλογη απο 22 πιατα σε απεριοριστη ποσοτητα, συνοδειας αφθονης μπυρας ή τσιπουρου χυμα.

Παμε στο φαγητο, που ειναι και το μειζον. Πηραμε μια μεγαλη ποικιλια για να εχουμε σφαιρικη αποψη και συγκεκριμενα:
Σαλατα "κεφτες και δε φταις", με πρασινα φυλλωδη λαχανικα, τυρι, φουντουκια, πρασινο μηλο, μπεικον και αως βαλσαμικο. Αψογη σαλατα με πολυ πετυχημενο συνδυασμο γευσεων, σε σωστες αναλογιες, δεν εχανες υλικα.
Τζατζικι πολυ καλο, οχι πολυ αψυ, δροσερο.

Πατατες τηγανιτες με αυγα και λουκανικα, αστοχο πιατο, οι πατατες δεν ειναι τραγανες οπως πρεπει να ειναι οι τηγανιτες πατατες, ειχαν χασει απ την κρουστοτητα τους, ενω τα αυγα ηταν πολυ πιο τηγανισμενα απο οσο πρεπει για να διατηρουν την υγρασια τους.

Μουσκεμενος κεφτες, λουσμενος σε υδαρη ντοματενια σαλτσα τριμμενης ντοματας με τριμμα φετας και εσανς μαιντανου, αν σου αρεσει η γευση της πραγματικης σχεδον ωμης ντοματας, βρηκες το πιατο σου. Η φιλη που το τσακισε δεν αφησε σταγονα στο πιατακι.

Κολοκυθοκεφτες. Ακομα φαντασιωνομαι αυτο το πιατο. 4 καλοθρεμμενοι κεφτεδες κολοκυθιου, ενα πιατο πεντανοστιμο, ελαφρυ, εξαιρετικο.
Εξισου καλοι ο σπανακοκεφτες και ο ντοματοκεφτες, ολα συνοδευομενα απο ενα δροσερο ντιπακι με βαση το γιαουρτι.

Ο κεφτες αμερικανο με Jack Daniels αδιαφορος, δεν θα πω οτι θα μου λειψει, πιο πικαντικος απ το συνηθες στην εκτελεση αυτου του πιατου, δεν ειχε δεσει καλα.
Κο-κο, μπιφτεκι κοτοπουλο αχρωμο και αοσμο, με ενα ντιπ μουσταρδας ευχαριστο και ενα ταμπουλε τοσο στεγνο που αγγιζε τα ορια του κακου.
Ηπιαμε δυο μπυρες, πολυ καλες σε ποτηρι παγωμενες.

Το σερβις ηταν εξυπηρετικο και γρηγορο, μια κοπελα ευγενικη που μας εδωσε ακριβεις οδηγιες για την προσφορα, και ενας νεαρος που στεκοταν αγχωμενα στη σαλα αλλα ανταποκρινοταν αμεσως σε καθε κινηση. Και αυτο ειναι που μετραει.

Για ολα αυτα αντιστοιχουν σε 12 ευρω το ατομο, εξαιρετικο vfm αν σκεφτεις οτι περιλαμβανει μεχρι και τα ποτα. Χαλαλι το ταξιδι ως εκει, αξιζε πολυ.
Να πατε, θα το ευχαριστηθειτε.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ειχα υποσχεθει -ευτυχως, μονο στον εαυτο μου- οτι δεν θα ξαναγραψω κριτικη για το ιδιο εστιατοριο, εκτος και αν κατι αλλαξει δραματικα πολυ. Ειτε προς το καλυτερο, ειτε προς το χειροτερο. Και να που επανερχομαι, να πατησω τον ορκο μου για χαρη του νεοσμυρνιωτικου Κεφτε.

Γιατι, θα ρωτησετε ολοι εσεις που μπαινετε στον κοπο να διαβασετε τα χιλιομετρα που ονομαζω κριτικες. Γιατι, φιλτατοι κεφτεδοφιλοι, αισθανομαι εντονα οτι εχω αδικησει το εν λογω μαγαζι. Οχι με τις βαθμολογιες μου, εμμενω σε αυτες πεισματικα, αλλα στα οσα ειπα. Μην εχοντας απολυτως καμια πειρα αφου ηταν και η δευτερη κριτικη που κατεθεσα στο σαιτ, υπεπεσα σε αδικιες που τωρα που τις διαβαζω, φτυνω -νοερα, ε! - τον εαυτο μου.

Θα μου πειτε, και παλι δικιο θα χετε, σιγα ρε κοριτσι μου που τους αδικησες, 10/12 πηραν. Κι ομως. Εχοντας πλεον επισκεφθει το μαγαζι ουκ ολιγες φορες, η αποψη μου εχει αλλαξει αρδην, και κατα κυριο λογο για το σερβις. Και, δεδομενου οτι μονιμως διαβαζω τις πιο αντιφατικες κριτικες που υπαρχουν για το συγκεκριμενο εστιατοριο, αποφασισα να παραθεσω τα πορισματα μου οσο πιο συντομα μπορω. Κοινως, θα νυχτωσουμε.

Οσον αφορα στο χωρο, συνεχιζω να τον θεωρω πεντακαθαρο και κουκλιστικο, με το συνδυασμο μαυρου, λευκου και κοκκινου και τα παλεττο-τραπεζοκαθισματα. Ενα εξτρα θετικο στοιχειο ειναι η αποσπωμενη οροφη, που πρωτη φορα χθες προσεξα, οταν το μαγαζι εγινε καμπριο απο το πουθενα. Αλλα και παλι 4 δεν βαζω, γιατι νομιζω θελει καλυτερη θερμανση και κλιματισμο καποιες πιο στρυφνες μερες, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο, μιας που εγω ειμαι κρυουλιαρα παντως καιρου.

Μια παρατηρηση που εκανε μια φιλη ηταν οτι τα παλεττοτραπεζα ειναι μεν ευρυχωρα, σταθερα και στυλατα, αλλα δεν βολευουν να απλωσεις τα ποδια σου, κατι μαλλον απαραιτητο μετα απο τοσο φαγητο! Προσωπικα δεν ενοχληθηκα, αλλα μεταφερω το δικο της παραπονο.

Και για το φαγητο, παλι δεν εχω να πω πολλα, ουτε και θα αναλυσω εκ νεου πιατα. Δεν εχει νοημα, και εχετε και ζωη. Θα πω απλως οτι εκτιμω απεριοριστα τις συνεχεις αλλαγες που κανουν στο μενου, διοτι και η στασιμοτητα καταντα πληκτικη. Επισκεφθηκα το μαγαζι δις σε διαστημα εικοσι ημερων και το μενου ηταν τελειως αλλαγμενο. Ευγε απο μενα για το συνεχες ψαξιμο σε νεες γευσεις και ιδεες.

Τα ιδια τα πιατα δεν ειναι οσο μικρα αφηνουν καποιοι να εννοηθει, ή τουλαχιστον δεν ειναι μικροτερες μεριδες απο ενα κλασσικου μεζεδοπωλειου. Καθε μεριδα εχει περι τους 5 κεφτεδες οταν ειναι πιο ψωμωμενοι, περισσοτερους οταν ειναι μικροτεροι. Αλλα και παλι, δεν νομιζω οτι το μεγεθος παιζει ρολο σε ενα μαγαζι που σου σερβιρει οσο θες απο οτι θες. Μαλιστα, για να δοκιμασουμε οσο πιο πολλες γευσεις μπορουμε, η σερβιτορα με δικη της πρωτοβουλια προσφερθηκε να μας φερνει μικροτερες μεριδες. Παλι καλα που το κανε, γιατι θα χρειαζομασταν φορτωτικη να μας παρει απο κει μεσα.

Οι γευσεις εχουν βελτιωθει αισθητα, και πλεον τα κεφτεδακια ειναι πολυ πιο αφρατα και ζουμερα, με περισσοτερα μυρωδικα και εντονα αρωματα. Σιγουρα δεν ειναι ολες οι συνταγες εξισου πετυχημενες, για παραδειγμα τα κεφτεδακια με πληγουρι (νομιζω τα λενε λιβανεζικα?) τα βρηκα πολυ στεγνα. Απο την αλλη θα μπορουσα να τρωω τα χιονισμενα κεφτεδακια ή τις σαλατες τους ολες, χωρις διακρισεις, μεχρι και για πρωινο. Παρολες τις μικροαλλαγες που θα εκανα σε ενα δυο, το τονιζω, πιατα του μενου, κατα πλειονοτητα οι γευσεις ειναι γεματες και απολαυστικες. Το 3/4 ειναι μαλλον 3.2-3.3/4, να εχετε υποψιν. Η χυμα μπυρα ελαφρια και παγωμενη, καταλληλη και για οσους αποφευγουν το αλκοολ σα τη χαρη μου.

Και παμε στη μεγαλη διαμαχη του ask4food: το σερβις. Εχω διαβασει τα παντα. Και εννοω τα παντα. Δικη μου, προσωπικη γνωμη, που διαμορφωθηκε τοσο απο τις επαναλαμβανομενες επισκεψεις μου στο χωρο οσο και απο τις συζητησεις με την Λυγερη, τη σερβιτορα που δεχεται ολα τα πυρρα για το σερβις, ειναι οτι η μερα παιζει ρολο. Μεγαλο ρολο.

Το μαγαζι μπορει να φιλοξενησει στους δυο οροφους του πολυ μεγαλο αριθμο θαμωνων. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα, τα Σαββατοκυριακα να γινεται λαικο προσκυνημα. Η βασικη διαφορα με τα αλλα μεζεδοπωλεια ειναι οτι, ενω στα αλλα λογω τιμων η μεση παρεα θα παραγγελει 5-6 μεζεδες, εδω, λογω του απεριοριστου της καταναλωσης, παρεες δυο ατομων θα θελησουν να δοκιμασουν ολα τα πιατα του μενου, ο, τι δηλαδη ακριβως καναμε και μεις. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα η κουζινα να δουλευει ασταματητα και σε φρενηρεις ρυθμους.

Ειναι, ομως, λογικο, να υπαρχουν καθυστερησεις τις μερες που δεν εχουν ουτε σκαμπο αδειο. Εμεις, που ως συνετοι φαγανες, εχουμε επισκεφθει το μαγαζι μονο καθημερινες απογεμα ή βραδυ, εχουμε τυχει της καλυτερης και ταχυτερης εξυπηρετησης, αφου οι σερβιτοροι λογω χαλαρης δουλειας βρισκονται μονιμως απο πανω μας. Καλο θα ηταν να το δοκιμασετε και μια καθημερινη για να συγκρινετε διαφορες.

Οσον αφορα την ιδια τη συμπεριφορα των σερβιτορων, εγω και οι εκαστοτε παρεες μου μονο καλα λογια εχουμε να πουμε. Και πλακα κανουμε, και συζηταμε αρκετα, και μας φροντιζουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Πιστευω πως εχει σημασια και ο τροπος που σαν πελατης φερεσαι στον εργαζομενο. Μου εχει τυχει την προηγουμενη φορα που βρεθηκα εκει (αρχες Μαιου) ενας πελατης να πει στη σερβιτορα "Θελω ενα τασακι ΤΩΡΑ! " με τροπο εριστικο. Δεν ειναι παραλογη η πιο ουδετερη σταση του σερβις σε ενα τετοιο πελατη, στο δικο μου το μυαλο τουλαχιστον.

Οσον αφορα το κοστος, εγω πολλα να πω δεν μπορω. Καθε φορα που τρωμε εκει, φευγουμε βαριανασαινοντας απο το πολυ φαγητο, και ελαφροτεροι κατα μολις 12 ευρω. Τα δινω με πραγματικη ευχαριστηση, κυριως του στομαχου μου. Το προτεινω ανεπιφυλακτα, για ενα καλοκαιρινο απογεμα, με μια παγωμενη μπυρα. Εκει θα ειμαι και γω, θαμμενη κατω απο ενα κεφτεδολοφο!

Φιλακια!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια