Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Νοε
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκέφτηκα το "KEROS SEAFOOD RESTAURANT" πριν από λίγες μέρες, Κυριακή μεσημέρι, μετά από πρόταση φιλικού ζευγαριού. Το εστιατόριο βρίσκεται στον Άγ. Δημήτριο, επί της Λεωφ. Αγ. Βαρβάρας, κοντά στη διασταύρωση με τη Λεωφ. Αγ. Δημητρίου.

Μου προξενεί εντύπωση που δεν έχει γραφτεί ακόμα καμιά κριτική, γιατί, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο ιχθυεστιατόριο.

Μάλιστα, οφείλω να αναφέρω ότι είχα ξαναπάει πριν από περίπου έξι μήνες, αλλά με δεδομένο ότι ήμουν καλεσμένος, η παραγγελία είχε γίνει από τους προσκαλούντες, οι οποίοι πλήρωσαν κιόλας, και έτσι, μια και δεν είχα σαφή εικόνα για το value for money, αποφάσισα να μη γράψω κριτική.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από το όνομα: Η Κέρος είναι ένα ακατοίκητο σήμερα νησί των Κυκλάδων που, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα του πρώιμου Κυκλαδικού πολιτισμού. Εκεί έχουν βρεθεί πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως ειδώλια (πολύ γνωστά είναι ο "Αυλητής" και ο "Αρπιστής" της Κέρου), πολλά από τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Απ' ό, τι πληροφορήθηκα, οι ιδιοκτήτες κατάγονται από το, γειτονικό με την Κέρο, Κουφονήσι και έτσι έδωσαν το όνομα αυτό στο εστιατόριο.

Ο χώρος είναι πολύ συμπαθητικός, σχετικά μικρός (8-10 τραπέζια στο εσωτερικό και άλλα τόσα στο εξωτερικό τμήμα), σε γήινα χρώματα και διακοσμημένος με καλόγουστους πίνακες ζωγραφικής. Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι λευκού χρώματος, τοποθετημένα έτσι, ώστε οι πελάτες να κάθονται και να κινούνται άνετα. Ο εξωτερικός χώρος είναι λίγο πιο άνετος, προσφέρεται για τις μέρες με καλό καιρό, ενώ υπάρχουν σόμπες, ώστε να χρησιμοποιείται και τις μέρες του χειμώνα που δεν κάνει κρύο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το "Κέρος" είναι το μόνο εστιατόριο στην περιοχή. Τριγύρω υπάρχουν πολλά συνεργεία αυτοκινήτων, μοιάζει παράταιρο το ότι βρίσκεται σε αυτή την περιοχή ένα καλό εστιατόριο...

Με το που καθίσαμε δύο ευγενέστατοι σερβιτόροι έφεραν καταλόγους και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Όταν τους ζητήσαμε νερό βρύσης, το άλλαξαν αμέσως με μια κανάτα νερό από τη βρύση με μπόλικα παγάκια. Γενικά, σε όλη τη διάρκεια του γεύματός μας ήταν γρήγοροι και εξυπηρετικοί.

Πριν παραγγείλουμε, περιεργαστήκαμε για αρκετή ώρα τον καλόγουστο κατάλογο.
Αξίζει να αναφέρω τα ευφάνταστα ονόματα, σχετικά με τις Κυκλάδες, που έχουν δοθεί σε διάφορα πιάτα. Για παράδειγμα, σαλάτες "Κέρος", "Κουφονήσι", "Σχοινούσα", "Ηρακλειά", "Δονούσα". Κυρίως πιάτα: "Αυλητής", "Αρπιστής", "Πορί", "Αύρα Κέρου" κ. ά. Αν μη τι άλλο η ιδέα αυτή δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες έχουν μεράκι γι' αυτό που κάνουν...

Αμέσως μετά την παραγγελία έφτασε σαν καλωσόρισμα σε ένα καλαθάκι ψωμί τριών ειδών (λευκό, από καλαμπόκι και μαύρο) μαζί με λάδι, πολύ νόστιμες ελιές και ένα ντιπ σαν τυροκαυτερή, Πραγματικά ήταν πολύ νόστιμο και δεν κρύβω ότι δεν μας έφτασε, φαγώθηκε πολύ γρήγορα και παραγγείλαμε κι άλλο ψωμάκι!

Ας έρθουμε στα του φαγητού!
Παραγγείλαμε: Χωριάτικη σαλάτα, ντάκο, χόρτα, καλαμάρι γεμιστό και έναν σαργό ψητό.

Η χωριάτικη σαλάτα ήταν πολύ καλή, ήρθε φρεσκοκομμένη, περιείχε καλής ποιότητας ντομάτα. Ο ντάκος, είχε πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, σερβιρίστηκε σε βάζο, με ψιλοκομμένα ντοματίνια και μους μυζήθρας. Πραγματικά ήταν πολύ χορταστικό πιάτο. Τα χόρτα ήταν αντίδια, ήρθαν σωστά βρασμένα, με λίγο λαδάκι και λεμόνι, ήταν πολύ νόστιμα.

Το ψάρι, ο ψητός σαργός, ήρθε πολύ σωστά ψημένο, η σάρκα του κρατούσε τους χυμούς της. Πρέπει να ήταν φρέσκο, οφείλω να αναφέρω ότι με λίγο λεμονάκι είχε τέλεια γεύση και φυσικά το τιμήσαμε δεόντως. Το ψητό καλαμάρι, γεμιστό με φέτα, ντομάτα και αρωματικά και γαρνιρισμένο με κους κους και σως από γιαούρτι (στον κατάλογο έχει το όνομα: "Αυλητής") ήταν το μόνο πιάτο που δεν μας ενθουσίασε. Εκτιμώ ότι χρειαζόταν λίγο ψήσιμο ακόμα.

Ήπιαμε λίγο τσίπουρο και στο τέλος, όταν ζητήσαμε λογαριασμό, μας έφεραν για κέρασμα γλυκό, εκμέκ με σοκολάτα, το οποίο ήταν πολύ καλό.

Ο λογαριασμός έφτασε στα 26-27 ευρώ το άτομο. Σίγουρα δεν είναι φτηνά, αλλά με δεδομένο ότι φάγαμε ψάρι, εκτιμώ ότι το value for money είναι αρκετά καλό.

Συνολική εκτίμηση: Θετική! Νομίζω ότι πραγματικά αξίζει να πάει κάποιος στο "Κέρος", φυσικά, αν θέλει να φάει ψαρικά και βρίσκεται στην περιοχή.