Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Νοε
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Καθώς είναι η πρώτη κριτική εστιατορίου που ανεβάζω στο ask4food ήθελα να κάνω την αρχή με το αγαπημένο μου εστιατόριο. Σε αυτήν την εποχή που η γενικευμένη κρίση μάς γεμίζει με κατήφεια, το καλό φαγητό και βεβαίως η καλή παρέα στο τραπέζι είναι μία μικρή απόλαυση, που μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τις έγνοιες και να καταλάβεις πόσο όμορφη είναι εν τέλει η ζωή.

Αυτήν την απόλαυση, λοιπόν, εγώ την γεύομαι κάθε φορά που επιλέγω να πάρω το μετρό και να κατέβω Άγιο Δημήτριο και να περπατήσω προς την οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου στην Ηλιούπολη και να βρεθώ στα Φουρνομαγειρέματα. Και να πω ότι μένω στο Δάσος Χαϊδαρίου, το οποίο σημαίνει ότι τα διανυόμενα χιλιόμετρα είναι πολλά. Αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο και τον χρόνο, όπως άλλωστε κάθε τι ποιοτικό στην ζωή μας.

Στα Φουρνομαγειρέματα πρώτη φορά βρέθηκα ένα ζεστό βράδυ του Ιουνίου του 2014. Δεν θα μιλήσω βέβαια για το τι δοκίμασα εκείνο το βράδυ, αλλά θα πω ότι από τότε μέχρι και σήμερα τα Φουρνομαγειρέματα και οι άνθρωποι που το «τρέχουν» το εστιατόριο, αποτελούν για εμένα την καλύτερη και πιο «γευστική και ποιοτική παρέα» που έχω βρει στην Αθήνα. Και πιστέψτε με το φαγητό το λατρεύω, όπως λατρεύω και το γλυκό. Και νομίζω ότι όποιος από εμάς τους καλοφαγάδες ασχολείται και με την μαγειρική και/ή την ζαχαροπλαστική μπορεί να καταλάβει την διαφορά του ποιοτικού και μη ποιοτικού, καθώς και του γευστικού και μη γευστικού εύκολα...

Ας μιλήσω όμως για την τελευταία φορά που βρέθηκα στα Φουρνομαγειρέματα, προ ολίγων ημερών. Ήταν βράδυ Σαββάτου και ζήτησα ένα τραπέζι για εμένα και την συντροφιά μου, σε μία ήσυχη γωνία του μαγαζιού. Φτάσαμε κατά τις 8.30 η ώρα, το βράδυ, και το μαγαζί είχε μόνο μία παρέα δύο ατόμων, που μέσα όμως σε ένα μισάωρο είχε γεμίσει. Όχι ασφυκτικά, καθώς τα τραπέζια δεν είναι τοποθετημένα κολλητά. Γεγονός που σου επιτρέπει να «διατηρείς» τον ιδιωτικό σου χώρο και να μπορείς να μιλήσεις άνετα με την παρέα σου.

Καθίσαμε λοιπόν στο τραπέζι μας και μας ήρθε άμεσα στο τραπέζι μία κανάτα γάργαρο νερό βρύσης. Και δεν το λέω ειρωνικά. Γιατί είναι εξοργιστικό για εμένα, να πηγαίνω σε εστιατόρια και με το έτσι θέλω να μου φέρνουν το εμφυαλωμένο νερό, χωρίς καν να με ρωτούν αν το θέλω.

Μαζί με το νερό ήρθε και ένα ωραίο ντιπ, που σε σχέση με τις πρώτες φορές έχει σαφώς βελτιωθεί, καθώς είναι πιο πικάντικο και πιο γευστικό, μαζί με κριτσινάκια και ζυμωτό ψωμάκι. Εκτός του νερού πήραμε και ωραίο κρασί ροζέ, ημίγλυκο.

Για ορεκτικό παραγγείλαμε μία παστουρμαδόπιτα, μελιτζανοσαλάτα, κομματάκια κοτόπουλο φιλέτο με φρέσκα μανιτάρια και φαρφάλες σε πήλινο σκεύος και μία σαλάτα «new age».

Η παστουρμαδόπιτα ήρθε με ένα ωραίο τραγανιστό φύλλο, σε ικανοποιητικό μέγεθος, και με έναν παστουρμά που αφήνει ένα ωραίο άρωμα αλλά και γεύση στο στόμα, χωρίς να είναι «βαρύς». Και βεβαίως δένει υπέροχα με αυτό το εξαιρετικό ημίγλυκο κρασί που έχουν διαλέξει να σερβίρουν στα Φουρνομαγειρέματα.

Τα κομματάκια κοτόπουλο φιλέτο με φρέσκα μανιτάρια και φαρφάλες σε πήλινο σκεύος είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Την πρώτη φορά ήμουν πεπεισμένος πως περιείχε και κρέμα γάλακτος. Αλλά έκανα λάθος. Δεν έχει ούτε στάλα! Αλλά έχει τόση μαεστρία το πιάτο, που ενώ είναι ελαφρύ έχει μία τόσο πλούσια γεύση! Είναι από τα καλύτερα ορεκτικά του μαγαζιού.

Και αφήνω τελευταία την σαλάτα «new age», η οποία περιλαμβάνει λάχανο λεπτοκομμένο, ηλιόσπορο, σταφίδα, σύκα αποξηραμένα. Και όλα αυτά περιχυμένα με σάλτσα από βερύκοκο. Εύγε στον μάγειρά μας! Με το έτερο ήμισυ πέσαμε στη μάχη για το ποιος θα την πρωτοφάει. Είναι τόσο δροσερή και δροσιστική, που δεν το πιστεύεις. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

Και για κυρίως, επιλέξαμε αυτήν την φορά ένα εξαιρετικό αρνίσιο κότσι με κριθαρώτο. Ε, λοιπόν, το πιάτο δεν παιζόταν. Το κρέας ήταν όχι απλώς τρυφερό, αλλά σα μους! Απλώς ακούμπαγες το πηρούνι και κοβόταν αμέσως και έλιωνε στο στόμα. Καλοψημένο μέχρι το κόκαλο... Και από την άλλη, το κριθαρώτο... Βρε παιδί μου! Αν ξέρεις να μαγειρεύεις κάνεις θαύματα! Ένα απλό ζυμαρικό είναι το κριθαράκι, αλλά είχει καταφέρει ο μάγειρας με τη μαεστρία του να το κάνει τόσο αέρινο! Που ήταν σαν αφρός. Ακούγομαι ίσως υπερβολικός, αλλά τα καλά –όπως εγώ τα γεύομαι– αισθάνομαι την ανάγκη να τα πω! Αν κανείς πάει σήμερα ίσως το πιάτο δεν το βρει, καθώς έκανε μία guest εμφάνιση για λίγα 24ωρα. Αλλά αντάξιος εκπρόσωπός του είναι το χοιρινό κότσι. Είναι το αγαπημένο μου πιάτο και σίγουρα το καλύτερα μαγειρεμένο κότσι που έχω φάει στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα μαγειρεμένα που έχω δοκιμάσει στα ταξείδια μου και στην ζωή μου σε Αγγλία και Γερμανία. Α, και σε τιμή, που για την ποσότητά του κρέατος δε μπορώ παρά να την χαρακτηρίσω ως εξαιρετική. Δοκιμάστε λοιπόν το χοιρινό κότσι με ροζέ, ημίγλυκο κρασί και σίγουρα δεν θα χάσετε...

Το δείπνο μας τελείωσε με ωραίο κέρασμα με γλυκάκι σε σφηνοπότηρο. Θα σας προτείνω τον λευκό χαλβά να δοκιμάσετε. Αλλά και την σοκολατόπιτα της Μαίρης, της πικάντικης Μαίρης, που κάνει μία εξίσου πικάντικη σοκολατόπιτα.
Να πω και δύο λόγια για τον χώρο. Προσωπικώς τον βρίσκω πολύ καλό! Έχει χρώμα βρε παιδί μου! Μπαίνεις μέσα και βλέπεις παιδικά παιχνίδια, καρτούλες, βιβλία στα ράφια, που προσωπικώς με κάνει να χαίρομαι! Είναι ωραία η χαρά, ειδικά στις μέρες μας.

Και κάτι ακόμα! Ο χώρος είναι τόσο καθαρός και περιποιημένος που αξίζουν συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες του. Αλλά στους ιδιοκτήτες του αξίζουν συγχαρητήρια και για έναν ακόμα λόγο: γιατί αγαπούν το καλό φαγητό και είναι επαγγελματίες. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι πήγαν να με κοροϊδέψουν, κάτι που όλοι μας το έχουμε ζήσει όταν βγαίνουμε για φαγητό, ποτό ή καφέ... Οι άνθρωποι ξέρουν ότι ο ευχαριστημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση. Προσωπικώς τα Φουρνομαγειρέματα τα αισθάνομαι σαν το «δικό μου» εστιατόριο, που θέλω να πηγαίνω όταν θέλω να περάσω καλά, να φάω καλά και να χαρώ την ζωή ως καλοφαγάς.

Και επειδή ο Έλληνας –ασχέτως κρίσης– είναι συχνά μίζερος και δύστροπος ως πελάτης, που σπάνια λέει ευχαριστώ, εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαίρη, στο Νίκο και στον Γιώργο. Γιατί όχι μόνο αισθάνομαι ότι «τιμούν» τα λεφτά που τους δίνω, αλλά κυρίως γιατί μου προσφέρουν γεύση, χαμόγελο και χαρά, και αυτό δεν αποτιμάται σε ευρώ, γιατί σε αυτήν την ζωή δεν είναι όλα «χρήμα»... Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη μου κριτική και σύντομα θα επανέλθω με νεότερες γευστικές κριτικές...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2015-11-19 02:16:49

Το να ξεκινάτε από το δάσος Χαϊδαρίου για να μας επισκεφτητε, για μας αποτελεί από μόνο του μια πρόκληση...

Αυτό είναι που μας κανει να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο για να βρούμε τρόπους να σας κάνουμε να περνάτε ακόμα καλύτερα, και φυσικά πάνω από όλα να περνάμε και εμείς καλά με όλους εσάς

Γιατί αυτό δεν είναι που έχει τελικά αξία???

Νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα έρχονται και παρερχονται...

Μακάρι να μπορέσουμε να το κρατήσουμε και να μην αλαξουμε όλοι μας, και τότε νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε δυσκολίες και κακοτοπιές.

Το έχει αποδείξει άλλωστε πριν από μας ή ίδια η ιστορία που σαφώς έχουν γράψει άνθρωποι σαν όλους εμάς
Με εκτίμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


2015-12-08 01:28:30
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την zacou.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.