Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Παγκράτι, Αθήνα
Νοε
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μας τα χάλασαν λίγο, έως αρκετά, στο σέρβις και το Water Closet.... αλλά το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό περιβάλλον και η δεξιοτεχνία του σεφ, κρίνοντας το εστιατόριο ως ιταλικό στην Ελλάδα και μόνο, δημιούργησαν τις συνθήκες για μια όμορφη βραδιά!

Τις περισσότερες φορές, όταν έχουν προηγηθεί πολλές κριτικές από έμπιστους φίλους του site, ρίχνω μια ματιά στον αριθμό των ντοματών και εντελώς φευγαλέα παίρνω κάποια βοηθητικά λόγια. Αφού επισκεφθώ το εστιατόριο και υποβάλλω την κριτική μου, τότε και μόνο τότε, διαβάζω αναλυτικά πλέον τα σχόλια. Αυτό συμβαίνει διότι μου αρέσει να πηγαίνω κάπου, όσο αυτό γίνεται, αμερόληπτα, γεγονός που πιστεύω ότι ενισχύει την πολυφωνία πολυσήμαντο στοιχείο κάθε προόδου.... it's my way!!

Βέβαια, άνοιξα το site του εστιατορίου και έριξα μια ματιά στο μενού και τις τιμές, πράγμα σπάνιο στη χώρα μας που οι περισσότεροι φοβούνται να βγάλουν τιμοκαταλόγους στο ίντερνετ λες και το θέμα κρίνεται στην τιμή. Η ποιότητα, ιδιαίτερα στον χώρο της εστίασης, είναι το σημαντικό!
Οπότε, δεν θα αναφέρω άλλα πιάτα ή ποτά του καταλόγου καθώς ο καθένας μπορεί να τα πληροφορηθεί από πρώτο χέρι!

Κυριακή απόγευμα, λοιπόν, και αφού έχω αγανακτήσει από τα θλιβερά δρώμενα των δύο τελευταίων ημερών, κυρίως από εκείνους που τα αναμεταδίδουν, τους, κατά κόρον, τρομολάγνους, αλλά και από τους διάφορους ειδήμονες που διακηρύττουν τη θλίψη τους ενώ οι ίδιοι έχουν σπείρει, αλλά και νομιμοποιήσει, τον φόβο και την τρομοκρατία γύρω μας ( φόβος για τη ζωή μας, φόβοs του διαφορετικού, φόβος για τα προς το ζην, αυτοκτονίες ), αποφασίζω την τελευταία στιγμή να βγω έξω και να πάω στην Osteria Vespa Rossa την οποία βέβαια, από καιρό ήθελα να επισκεφθώ.
Τηλέφωνο, λοιπόν, στον κολλητό μου, εγκρίνει... και νάμαστε......
Ό, τι έπρεπε...

Eισβάλλοντας στο εστιατόριο, αγαλλίασε η ψυχούλα μου.... Πρώτα απ΄ όλα με "θάμπωσε" ο ωραίος και ζεστός φωτισμός!
Κατόπιν, ενθουσιάστηκα με τα χρωματιστά καθίσματα, τους άνετους καναπέδες και τα πολλά παράθυρα! Ο δίπατος χώρος με τη μεγάλη αίθουσα, κάτω, καθώς και ο μικρότερος χώρος, επάνω, με το μικρό μπαρ, έδιναν έναν διαφορετικό αέρα!

Πληροφορήθηκα ότι το εστιατόριο επικεντρώνεται στις κλασικές γεύσεις της Β. Ιταλίας σε αντίθεση με το Testaccio Cucina Italiana, του ιδίου ομίλου στη Βουλιαγμένη, που ρίχνει το κέντρο βάρος στην κουζίνα της Ρώμης.
Δεν λείπουν, βέβαια, οι γεύσεις και τα ζυμαρικά, άλλων περιοχών της μπότας.

Ο σεφ Κώστας Τίγκας, για πολλούς ο " διανοούμενος σεφ ", αφού ταξίδεψε για χρόνια στην Ιταλία, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τις ιταλικές γεύσεις αποφάσισε να τις αναπαραγάγει στην χώρα μας. Με επιτυχία θα έλεγα αν και αρκετά ελληνιστί!

Κατά πως λέγεται, όλα τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά έρχονται στο πιάτο μας απευθείας από την Ιταλία.
Ας μην πάμε μακρυά... η Β. Ιταλία, εκτός από τουρισμό, τι άλλο έχει ? Φερράρι, Ντουκάτι και Μπαρίλα... ή παραγωγή των καλύτερων τυριών, γαλακτομικών και αλλαντικών ανά τον κόσμο.

Ο πλήρης κατάλογος, καλύπτει όλα τα γούστα και η λίστα κρασιών είναι αρκετά ενημερωμένη. Σερβίρονται κρασιά, απεριτίφ και χωνευτικά ιταλικής παραγωγής.

Το εμφιαλωμένο νερό ήρθε με το καλησπέρα ( 3,00 ) και ενώ ρωτήσαμε εάν είναι εμφιαλωμένο ο σερβιτόρος μας απάντησε όχι!!! Το θέατρο του παραλόγου!!

Δοκιμάσαμε τα εξής:

Στην αρχή ήρθε στο τραπέζι μας, ως κέρασμα, ένα μικρό στρογγυλό καρβελάκι ψωμί που μέσα του "έκρυβε" ένα ολόκληρο σκόρδο! Ο υπεύθυνος το τεμάχισε μπροστά στα μάτια μας και μας παρότρυνε να αλείψουμε το ψωμί με τους χυμούς του σκόρδου.
Αν και, για ευνόητους λόγους, σταθήκαμε λίγο διστακτικοί, κατόπιν το εξαφανίσαμε στην κυριολεξία! Φοβερή έμπνευση, ιδιαίτερη γεύση!!
Συνοδευόταν από ένα μπολάκι βούτυρο, για να σβήσει την ένταση της εσάνς του σκόρδου.

Από τα antipasti διαλέξαμε Pecorino Grigliano.
Μοιάζει με σαγανάκι από τυρί πεκορίνο και πρόκειται για τυρί στο φούρνο με θυμάρι, λεμόνι και μέλι. Μέσα σε ένα βαθύ, λευκό πιάτο ήρθε ένα στρογγυλό κομμάτι τυριού με στρογγυλά κομματάκια μαρμελάδας μελιού. Πολύ νόστιμο! ΕΥΡΩ 5,00 (ενώ ο κατάλογος έγραφε 8,00. )

Όμως,
Αντί για την αρχή, ως ορεκτικό, το έφεραν στο τέλος!!
Όπως αντιλήφθηκα, έγινε λάθος στην παραγγελία και, από λάθος, πήγαν να μας σερβίρουν ένα άλλο ορεκτικό σκέτου τυριού (αυτό, μάλλον, ταίριαζε για το τέλος)!
Το ορεκτικό μετατράπει σε επιδόρπιο!

Casarecce al Sugo di Agnello.
Πρόκειται για τα, παραδοσιακά, σιτσιλιάνικα (!! ) ελαφρώς στριφτά και άγευστα ζυμαρικά καζαρέτσε που συνοδεύονταν από κομμάτια πολύ νόστιμου αρνιού και σπιτικής ντομάτας συν κομμάτια μελιτζάνας μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Ένα νόστιμο πιάτο, χωρίς ιδιάιτερες γευστικές τυμπανοκρουσίες...
ΕΥΡΩ 11,00

Από τις κόκκινες πίτσες ( υπάρχουν και λευκές ) διαλέξαμε την Funghi Misti. Οχτώ κομμάτια εξαιρετικής πίτσας, με γνήσια ιταλική λεπτή ζύμη, τυρί ταλέτζιο (κάτι σαν τη φέτα ), γκοργκοντζόλα (η αντίθετη γεύση του ταλέτζιο), θυμάρι και πανσέτα (μπέικον). Από τις πιο νόστιμες πίτσες που κυκλοφορούν!!
Άριστα σερβιρισμένη, σε ένα ξύλινο δίσκο με χερούλι.
ΕΥΡΩ 11,00

Οι γεύσεις ήταν λίγο βαριές. Θα μπορούσαμε, δύο άτομα, να παραμείνουμε στα δύο πιάτα. Σε καμία περίπτωση, δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε πρώτο και δεύτερο πιάτο, όπως θα συνέβαινε με τις ελαφριές γεύσεις ενός αυθεντικού ιταλικού εστιατορίου. Η κουζίνα φαίνεται να είναι προσαρμοσμένη στις ελληνικές γαστρονομικές συνήθειες.

Από γλυκά, δοκιμάσαμε ένα Zuppa Inglese, σερβιρισμένο μέσα σε βαζάκι μαρμελάδας, που ο υπεύθυνος το πρότεινε ως σπεσιαλιτέ.
Πρόκειται για κρεμ ανγκλέζ με φρέσκα φρούτα και κάστανο, όπως τουλάχιστον μας διαβεβαίωσαν.
Μάλλον εννοούσαν φρούτα του δάσους, κάστανο δεν κατάλαβα και γενικά απογοητεύτηκα ύστερα μάλιστα από την τόσο διθυραμβική ( και μάλλον "αδιάβαστη" ) παρουσίαση που είχε προηγηθεί.
ΕΥΡΩ 7,50

Ήπιαμε δύο ποτήρια φίνο ερυθρό, ξηρό κρασί Μonterosso Sangiovese.
ΕΥΡΩ 4,00 / ποτήρι. Η φιάλη κοστίζει ΕΥΡΩ 15,00
Υπερτιμημένο αλλά σε καλύτερη τιμή από κάποιο παρεμφερές ελληνικό!

Στο τέλος, μας κέρασαν ευωδιαστό και δροσερό limoncello!!

O λογαριασμός, με τα ποτά και το νερό, έφθασε τα ΕΥΡΩ 45,40.
Συγκριτικά, θεωρώ λογικό το ποσό από την στιγμή που δοκιμάσαμε τις γεύσεις ενός " ψαγμένου" και έμπειρου σεφ και δειπνήσαμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον!

Στο σέρβις έβαλα 2/4, διότι παρά την άπλετη προθυμία των σερβιτόρων έγιναν κάποια σημαντικά λάθη που τα αναφέρω παραπάνω, βάλε και την αδιαφορία τους για μια έστω ματιά στα αφρόντιστα WC (που επηρέασε και την βαθμολογία μου στον χώρο )!

Από γαστρονομική άποψη, σίγουρα στέκει στο ύψος ενός καλού εστιατορίου και για τον λόγο αυτό προτείνεται. Έστω για μία δοκιμή!