Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

4ος χειμώνας του Tamarind, σε μια γειτονια γεμάτη με κόκκινα φωτάκια και κινέζικα πολυμαγαζια. Σκοτάδια, γεμάτοι κάδοι σκουπιδιών, αποσύνθεση και η Ελλάδα που ακροβατεί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Με αρκετή επιτυχία θα προσθέσω.

Γοητευουν οι υποβαθμισμένες περιοχές που γεννάνε εξωτικά και εντυπωσιακά εστιατόρια και μπαρ, αψηφώντας την επικινδυνοτητα και την αντιξοοτητα του μεταξουργείου, αλλα κάτι πρεπει να γινει με την νεο χιπστερικη εναλλακτικοτητα που ειναι λιγο εκτος τοπου και χρόνου. Ειπαμε, να παμε να φαμε ενα φαγακι της προκοπης αλλα να μην πρεπει να κυκλοφορουμε με την μασετα ή να σκεφτεσαι να παρκαρεις σε αποσταση 10 μετρων απο την εισοδο του εστιατοριου.

Πάμε στα ουσιώδη: Προκειται για ενα πανεμορφο μαγαζι, μετρίου μεγέθους με χώρους για καπνιστες και μη (στα ενδότερα). Τρίτη βράδυ, κράτηση για 2 άτομα, σε ένα άδειο (τελικά) εστιατόριο που εντυπωσίαζε με την εμφάνισή του.

Υπέροχα χρώματα, εξαιρετική μουσική ( απο κλασσική εώς τζαζεμενα ρεμιξ απο διάσημα κομμάτια) στην κατάλληλη ένταση και ύφος, ωραία μεγάλα τραπέζια και φροντισμένο εξωτικό ντεκόρ γενικότερα. Θα βγάλω έναν πόντο για την απουσία υφασμάτινης πετσέτας και παρουσία πλαστικού καλλύματος του τραπεζιού (μιας χρήσης βεβαια).

Οι κοπέλες, χαμογελαστές και εξυπηρετικές, έφεραν κατευθειαν (εμφιαλωμένο) νερό και τους καταλόγους. Αλλος ένας πόντος μειον που δεν σου δίνουν την επιλογή ανάμεσα σε εμφιαλωμένο και βρύσης - αλλα οκ.

Ενα πάρα πολυ μελανό σημείο στα περισσότερα "εξωτικά" εστιατόρια ειναι ο κατάλογος των cocktails. Εκτός κ αν φέρνουν κοκτειλ σε κουβά (που ΔΕΝ ισχύει), οι τιμές των 9 ευρω/cocktail δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση για την γενικότερη κρίση. Δυστυχώς το tamarind δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτο. Οπότε προτίμησα να δοκιμάσω ένα παραπάνω πιάτο απο το να πάρω ένα ποτό.
Είπα όμως οτι ένα τόσο πολλά υποσχόμενο φαγητό πρέπει να συνοδευθεί απο το κατ εμέ passe partout prosecco. Ηρθε μια ξέχειλη flute απο καλά παγωμένο μεν, αλλά μέτριας ποιότητας δε, prosecco. Τσιν τσιν.

Περνάμε στο φαγητό.

Ο κατάλογος μικρός, θα ήθελα και κατιτις παραπανω απο hors d' oeuvres ή ένα πιάτο που θα συγκέντρωνε μια επιλογή ορεκτικών και επισης έστω μια νυξη απο καθαρόαιμα χορτοφαγικα πιάτα/ορεκτικά.

Οι επιλογές μας για ορεκτικά ήταν τα σπρινγκ ρολλς με χοιρινο, κοτοπουλο και γαριδα (δεν την ενιωσα καθολου) με καυτερη σαλτσα τσιλι και μαριναρισμενα σε γαλα καρυδας σουβλακια κοτοπουλου με σαλτσα απο φυστικια.

Δεν ενθουσιάστηκα απο τα σπρινγκ ρολλς, αλλα οφείλω να πω οτι ηταν αψογα ψημένα, σωστά μπαχαρικά αλλα υπερβολική ποσότητα κρέατος. (Χορτοφαγική επιλογή? Ίσως? ) Επίσης, ήταν τεράστια και αυτό καθιστούσε δύσκολη την μπουκιά χωρίς να λερωθείς ολόκληρός ή να έχεις το στόμα του Καμπαμαρού.

Τα σουβλάκια κοτόπουλου ήταν τρυφερότατα, ωραία αρωματισμένα και ολόσωστα ψημένα (Συγχαρητήρια στον ψήστη - αλήθεια) Η σάλτσα που τα συνόδευε ήταν υπέροχη πλην πάρα πολυ νερουλή με αποτέλεσμα να την κυνηγας στο πιάτο.

Τα κυρίως μας ήταν πάντ ται και γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι γιασεμιού *το sticky rice είχε τελειώσει ή δεν υπήρχε καν εκεινη την μερα *
Το pad thai είναι απο τα πιο απλα αλλα και συγχρόνως δυσκολα πιάτα της ταιλανδέζικης κουζίνας. Ο συνδυασμος μεταξύ αλμυρου, γλυκού, ξυνού, καυτερού, υφής, βράσιμο των noodles είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται τεχνική, γνώση και πολυ ευαίσθητο ουρανίσκο.

Το tamarind λοιπον μου έδωσε να το καταλάβω, οτι κατέχει με ευκολία το άθλημα που ονομάζεται pad thai και δεν φοβάται καθόλου να μου το αποδείξει.
Μοναδικό μείον (μεγάλο μείον ) ήταν η χρήση κατεψυγμένων γαρίδων. Οχι οτι εχω προβλημα με τις κατεψυγμένες, έχω όμως πρόβλημα με της κακής ποιότητας κατεψυγμένες γαρίδες - Η γευση ηταν απλώς αδιάφορη εώς λιγο παλιωμένης θάλασσας.

Το πιάτο του συνοδού μου ήταν το γλυκόξινο χοιρινό το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο (ακομα παιδευω το μυαλο μου για το αν η ταιλανδεζικη κουζινα έχει γλυκόξινα αλλα οκ). To χοιρινό που εμπεριείχε ήταν αρκετά λαστιχώδες (είναι η μοίρα του χοιρινού σε φέτες μαλλον) αλλα η σάλτσα ήταν γευστική και το ρύζι al dente όπως ακριβώς πρέπει.

Οι μερίδες ήταν πολυ μεγάλες (Ακομα και για μας που τρώμε σοβαρα) και το να τελειώσουν όλα ήταν αδύνατον.

Δεν πήραμε επιδόρπιο γιατι ήμασταν σκασμένοι - αλλα δεν ήρθε και κανένα κέρασμα απο την πλευρά τους.

Για 2 ορεκτικά, 2 κυρίως + ρύζι, 2 ποτήρια prosecco, νερό και μια μπυρα Asahi 330ml = 66 ευρώ.

Είναι κάπως πολλούτσικα δεδομένου οτι η βραδινη γαστριμαργική σκηνή έχει πέσει σε βαθειά κρίση. Ευλογα, η μείωση τιμών ιδίως σε μεσαίας κατηγορίας εστιατόρια θα έκανε μεγάλη διαφορά στα πόσα τραπέζια θα είχαν ένα τυπικο βράδυ Τρίτης. Προτιμούν τα 2 ή τα 15? Αντιλαμβάνομαι οτι δεν θα ήθελαν να γίνει φοιτητομάγαζο - και ενδεχομένως να μην γίνει ποτε.

Αλλά μια λογική στις τιμολογήσεις τον πιάτων ή εστω ένα reality check χρειάζεται που και που.

Θα ξαναπάω γιατι έχω ένα ασβεστο πάθος για καυτερό pad thai και δροσερο prosecco.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια