Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Νοε
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Στο Ελαίας Γη πήγα με την παρέα μου - άλλα δύο άτομα- πριν μερικές βδομάδες, αλλά μόλις τώρα καταφέρνω να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου...
Θα αφήσω κατά μέρος τις αναφορές για τη σχεδόν μυσταγωγική είσοδο του μαγαζιού, τον όμορφο χώρο αλλά και την εντυπωσιακή θέα, καθώς όλα αυτά έχουν περιγραφεί ήδη από προηγούμενους επισκέπτες του εστιατορίου, και θα περάσω κατευθείαν στις εντυπώσεις μου πάνω στο φαγητό.

Επιλέξαμε το μενού των 14 γεύσεων, το οποίο ξεκίνησε με μία μανιταρόσουπα την οποία σου σερβίρει στο πιάτο σου ο σερβιτόρος. Εξαιρετική, από τις καλύτερες που έχω φάει!

Αφού τελειώσαμε με τη μανιταρόσουπα, μας έφεραν τα κρύα ορεκτικά: ελιοσαλάτα, κατίκι με κόκκινη πιπεριά, σαλάτα "ελαίας γη", ψωμάκια και ελληνικά όσπρια. Αυτά που ξεχώρισα και θυμάμαι ακόμα είναι τα ψωμάκια και τα όσπρια. Τα όσπρια ήταν απλά υπέροχα, με κρεμώδη υφή, χωρίς όμως να είναι λασπωμένα, και με τα κατάλληλα μυρωδικά. Η ελιοσαλάτα και το κατίκι ωραία και αυτά, αλλά συνηθισμένα - βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις και πολλά παραπάνω πράγματα με ένα πολτό ελιάς και ένα κατίκι με πιπεριά, εκτός κι αν στραφείς προς τη μοριακή γαστρονομία, πράγμα που ξεφεύγει από τη φιλοσοφία του μενού.

Κατόπιν ήρθαν τα ζεστά ορεκτικά, μία τυρόπιτα και κάτι άλλο που δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή, και η μελιτζανοσαλάτα την οποία ετοιμάζουν χτυπώντας τη μπροστά στο τραπέζι σου και είναι ένα από τα γνωστά χαρτιά του εστιατορίου. Και αυτά τα πιάτα ήταν αρκετά καλά, σωστά εκτελεσμένα, αλλά όχι αξιομνημόνευτα. Σε αυτό το σημείο θα σχολιάσω ότι από κάποια στιγμή και μετά, κουραστήκαμε να ακούμε τους σερβιτόρους να χτυπάνε τη μελιτζανοσαλάτα για κάθε τραπέζι!

Όσον αφορά στα κυρίως, εγώ πήρα τα μοσχαρίσια μάγουλα.... Ό, τι και να πω θα είναι λίγο γι' αυτό το πιάτο.... ίσως να ήθελα τα ζυμαρικά ελάχιστα λιγότερο βρασμένα, αλλά δε με πείραξε καθόλου, καθώς τα μελωμένα, αρωματικά μάγουλα στον ξυλόφουρνο είχαν αιχμαλωτήσει τις αισθήσεις μου! Η κυρία της παρέας πήρε τα τρίγωνα μπιφτεκάκια με φιστίκι αιγίνης, πολύ όμορφα ψημένα και ο έτερος φίλος μας το χοιρινό μαριναρισμένο με μέλι και σιναπόσπορο, πολύ καλό και αυτό.

Τέλος, κατεύθασαν τα γλυκά. Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο, τάρτα με κρέμα τυριών και σπιτικό γλυκό βύσσσινο, και μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας. Η τάρτα μέτρια, δεν έκανε καμία εντύπωση σε κανέναν. Θα την προτιμούσα με λίγη παραπάνω γλύκα και κάποια αρωματική προσθήκη (ξύσμα λεμόνι; βανίλια ίσως;), καθώς δεν μπόρεσα να διακρίνω καμία άλλη νότα πλέον της γεύσης του τυριού. Το παγωτό, πάρα πολύ νόστιμο, με κύριο χαρακτηριστικό του το βελούδινο άρωμα του τριαντάφυλλου, το ροζ χρώμα και την απαλή υφή. Η μαστιχωτή μους σοκολάτας - μαστιχωτή λόγω υφής και όχι λόγω προσθήκης μαστίχας - είναι κάτι που μάλλον θα θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου. Γεύση, άρωμα, υφή, επίγευση, όλα εξαιρετικά!

Εν κατακλείδι, εάν ξεχώριζα κάποια πιάτα από το μενού, αυτά θα ήταν η μανιταρόσουπα, τα μοσχαρίσια μάγουλα, το παγωτό και η μους σοκολάτας.

Το ελαίας γη είναι ένα εστιατόριο που δίνει έμφαση στην ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της. Σήμερα κάποιος δε δίνει εύκολα 35 με 50 ευρώ το άτομο για ένα δείπνο, αλλά η τιμή αυτή είναι αρκετά τίμια για το φαγητό που θα φας και την περιποίηση που θα σου προσφέρουν. Κάποιος που δεν το έχει επισκεφτεί αξίζει να το κάνει - και ίσως αξίζει και μία δεύτερη επίσκεψή λόγω της σοκολάτας!