Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γαλάτσι - Λαμπρινή, Αθήνα
Νοε
23
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

- Που θα πας την αντιπροσωπεία των Ιταλών που έρχεται μεθαύριο;

- Στις Λεύκες.

- Καλά πάλι στις Λεύκες; Τι έχεις πάθει; Όλους εκεί τους πας; Έχεις κόλλημα μου φαίνεται.

- Δεν έχω κόλλημα, έχω εξάρτηση. Και έχω εξάρτηση με περιοδικότητα μιας φοράς τον μήνα περίπου, η οποία κρατάει 4 συναπτά έτη. Ξεκινάει, από την εμμονή του αδερφού μου να πάμε στις Λεύκες ένα Καλοκαιρινό βράδυ, κάποια χρόνια πίσω και συνεχίζεται από όλη την οικογένεια, στο παρόν και πιστεύω θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Μπορείς να δεις αναλυτικά γιατί το προτιμούν, στις πολύ καλές κριτικές φίλων χρηστών του ask4food, εγώ θα στα πω συνοπτικά διότι στα έχω ξαναπεί και μου τρως τον χρόνο μου.

Ξεκινάω αντίστροφα. Είναι ο ορισμός του VfM. Μα θα πεις, ‘’κατσε κύριε προϊστάμενε, βλέπω τιμές και είναι ακριβό’’. Σε προλαβαίνω και σου λέω, ναι είναι ακριβό. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις και να πεις πλήρωσα ακριβά. Θα γοητευτείς από το περιβάλλον, θα θαυμάσεις τις γνώσεις και την επαγγελματικότητα του προσωπικού και θα μείνεις speechless με την εμφάνιση και τις γεύσεις των πιάτων. Ελληνική κουζίνα, άριστες πρώτες ύλες, άριστη εκτέλεση.

Και φυσικά αν έχεις κάρτα Αθηνόραμα, θα πληρώσεις με έκπτωση και φεύγοντας θα νομίζεις ότι τους κορόιδεψες κιόλας.
Πάμε εν τάχει στα ζητούμενα. Καταρχήν για να πας στις Λεύκες θέλει προεργασία.
Θα πας νηστικός, όπως πας για εξετάσεις στον γιατρό. Αν πας φαγωμένος υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
α. Θα φύγεις χωρίς να έχεις γευτεί πολλά πιάτα, οπότε τζάμπα πήγες.

β. Θα φύγεις μέσα σε ένα άσπρο διαμορφωμένο βανάκι με φάρο στην οροφή, διότι από το πολύ φαγητό θα έχεις σκάσει.

Θα παρκάρεις στον παράλληλο της Γαλατσίου από την μέσα πλευρά, δίπλα στο σχολείο. Βρίσκεις πάντα. Αυτό είναι extra tip και μην το πεις σε πολλούς γιατί δεν θα βρίσκουμε εμείς.

Θα κλείσεις τραπέζι στην αυλή αν έχει καλό καιρό. Υπέροχη αυλή, περιέργως ήσυχη αν και βρίσκεται δίπλα σε κεντρικό δρόμο, πλακόστρωτη, τρεχούμενα νερά, διαφορετικά επίπεδα, πέτρινο εξωτερικό μπαρ, vintage αντικείμενα, πολλά φυτά και πολλά δένδρα. Κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο. Ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα δίπλα σε κεντρικό δρόμο. Επειδή είσαι και περίεργος και θα ψάξεις να βρεις να πεις, πρόσεξε την κατεύθυνση του ήλιου. Υπάρχουν 1-2 τραπέζια που όταν γυρίσει ο ήλιος τα ‘’χτυπάει. ’’

Αν κλείσεις στο μέσα χώρο, ζήτα τραπέζι στο κελάρι. Είναι πιο private ο χώρος και πιο ευρύχωρος. Γενικά όπου και να καθίσεις θα σ‘ αρέσει. Παλιό σπίτι είναι εξάλλου, όμορφα διακοσμημένο με πολλά παλιά αντικείμενα άναρχα στον χώρο, από παλιές ραπτομηχανές που κάποιες χρησιμοποιούνται ως τραπέζια, σόμπες, τηλέφωνα, κλειδιά, βιβλία, ψυγεία, καπέλα, μουσικά όργανα, ποδήλατα, περίεργα διαφορετικά φωτιστικά, όρεξη νάχεις να θαυμάζεις. Γενικά δεν κουράζεται καθόλου το μάτι σου. Ιδιοκτήτης με πολύ μεράκι κοσμογυρισμένος και πολύ προσωπική δουλειά.

Ανοίγεις κατάλογο, μπερδεύεσαι, κολλάς και χάνεσαι. Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Υπάρχει λύση.

Καλείς κάποιον από το προσωπικό. Αν είσαι τυχερός - για σένα δεν το βλέπω – θα έρθει σερβιτόρα. Όχι ότι παίζει ρόλο, αλλά επειδή πέφτει πολύ ανάλυση στον κατάλογο και στα πιάτα ημέρας, καλό είναι να τα ακούς από γλυκιά φωνή. Έρχεται λοιπόν η χαμογελαστή σερβιτόρα, με το νεράκι σε κανάτα ανανεώσιμο και διάφορα είδη ψωμιών ζεστά σε χάρτινη σακούλα, ελίτσες σε βαζάκι και μια sauce με βάση την ελιά. Πολύ καλή αρχή.

Οπλίσου με υπομονή, το μυαλό σου στα λόγια και όχι στην εμφάνιση της σερβιτόρας, διότι δεν θα θυμάσαι τίποτα από τα πιάτα ημέρας. Θα σου γίνει αναλυτική επεξήγηση των πιάτων, υλικά, προέλευση υλικών, ψήσιμο, μέγεθος. Μόνο θερμίδες δεν θα σου πει, αλλά μπορείς να πας διαβασμένος από την προηγούμενη κοιτώντας το site τους.

Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από τα πιάτα ημέρας (σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως), άνοιξε τον όμορφο ξύλινο κατάλογο δες και ρώτα. Σε έχει καλύψει πλήρως. Να θυμάσαι το εξής:

Ο μάγειρας έχει έμπνευση, μεράκι και ‘’ζωγραφίζει’’. Αυτό που σου ‘ρχεται στο τραπέζι είναι καλλιτεχνική δημιουργία, οπτική και φυσικά γευστική.

Θα πιείς, κρασί χύμα λευκό ή κόκκινο γλυκόπιοτα ή διαλέγεις εμφιαλωμένο από πολύ καλή λίστα. Μπύρες αρκετές ελληνικές και κάποια αποστάγματα.
Άσε χώρο για τα γλυκά. Εκεί έχει νέο παιγνίδι. Αφού καθαρίσεις τις προηγούμενες γεύσεις με ένα σορμπέ λεμόνι ή μάγκο σε ημίψηλο σφηνάκι, ζήτα τον κατάλογο – μαυροπίνακα με τα γλυκά. Μην είσαι υπερβολικός, είναι σε μεγάλες ποσότητες.
Μην περιμένεις να σου απαριθμήσω τι έχω φάει δεν τελειώνουμε ούτε αύριο, θα σου πω μόνο τα standarάκια που δεν πρέπει να χάσεις.

Από σαλάτες:
Σαλάτα με το παντζάρι, είσαι δεν είσαι fun του παντζαριού και εγώ πριν 3 χρόνια έφαγα πρώτη φορά και από τότε δεν το αλλάζω. Όπως και να την έχει συνθέσει είτε με φασολάκια, κατσικίσιο τυρί, φιστίκι Αιγίνης και μους γιαουρτιού, είτε καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, baby πατάτες και μαγιονέζα. Amazing!!!!

Αν είναι Καλοκαίρι δεν θα χάσεις την σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο, μους φέτας και διάφορα άλλα καλούδια ή αυτή με πεπόνι, προσούτο, χαλούμι ψημένο, ρόκα, σπανάκι, καρύδι κλπ. Δροσερές, ανάλαφρες προετοιμάζουν τη συνέχεια.

Από ορεκτικά:
Φωλιά κανταΐφι με κιμά από κοτόπουλο, μπεσαμέλ και γραβιέρα, μπουγιουρντί αντρικό με μπούκοβο, φέτα, τομάτα, αυγό κρουτόν και κομμάτια χοιρομέρι στο πήλινο και στον φούρνο φυσικά, γλυφιτζούρια από κοτόπουλο, μετσοβόνε, λαχανικά και μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς και τέλος φοβερή παρουσίαση και γεύση στο κοντοσούβλι. Έρχεται ψιλοκομμένο με διάφορα αρωματικά και πιπεριές Φλωρίνης, σε μινιατούρα ξύλου κοπής κρεοπωλείου. Απίθανη γεύση, βγάλε φώτο.

Από κυρίως:
Σπαλομπριζόλα μεγάλη, ζουμερή, τρυφερή, συνοδεία από πατάτες χεράτες και φλουδάτες. Λουσμένη με sauce συνήθως λεμονιού εξαιρετική μην ξεγελαστείς, 2 άτομα με δυσκολία την καταφέρνουν.
Κοτόπουλο φιλέτο μέσα σε φύλλο χωριάτικο με τυριά, προσούτο, μανιτάρια, ψημένο αριστοτεχνικά σε μαντέμι, εκπληκτικό.

Σολωμός είτε φιλέτο, είτε σουβλάκι, με διάφορα μπαχάρια, μυρωδικά, λεμονάτη sauce και ανανά ή κρούστα από μυρωδικά. Αν και ψάρι σε χορταίνει και μόνο αυτό να φας. Ζουμερό, τέλεια ψημένο με τα υγρά του και όλα τα αρώματα του να αναβλύζουν. Σουηδική τεχνική ψησίματος και στησίματος πιάτου.

Από γλυκά θα σου πω το πειραγμένο μιλφέιγ για να μην λιγωθείς και την σούπα σοκολάτας για να λιγωθείς. Αέρινη γεύση με πολύ καλή κρέμα το μιλφέιγ, πανδαισία σοκολάτας η σούπα. Τεράστιο μπολ λιωμένη σοκολάτα, κέικ σοκολάτας και παγωτό θα σε κάνουν να αναφωνήσεις ‘’μην το κοιτάτε όλο δικό μου είναι’’. Δώσε όμως και στους άλλους γιατί μόνο σου δεν το καταφέρνεις.
Θα πληρώσεις 20 - 30 ευρώ αλλά θα έχεις ευχαριστηθεί από κάθε άποψη. Είναι το VfM που σου είπα στην αρχή.

Για αυτά και πάρα πολλά άλλα, έχω προτίμηση στις Λεύκες και πηγαίνω σταθερά.
Αποτελεί εξαιρετική εμπειρία που πάντοτε σε βγάζει ασπροπρόσωπο και θα φύγεις χαμογελώντας τόσο εσύ όσο και αυτοί που πήγαν για πρώτη φορά.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη jim.