Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Νοε
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Θέλω να σταθώ στη γεύση και το μενού μιας και έχουν περιγραφεί προηγουμένως στοιχεία όπως η εξαιρετική ατμόσφαιρα και το αψεγάδιαστο σέρβις.

Η ικανότητα ενός εστιατορίου αυτής της κατηγορίας είναι να μπορεί να προσφέρει ποιότητα και γεύση που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου, όταν θα πας εκεί για πρώτη φορά. Και ομολογώ πως το μενού (μιας και ημασταν παρέα 6 ατόμων και έκανα... κάθετη δοκιμή στα πιάτα όλων) είχε τόσες απογειωτικές εκπλήξεις που ξεπέρασαν τις ήδη ψηλές μου προσδοκίες.

Το σπιτικό ραβιόλι με το μετσοβόνε και τα μανιτάρια ήταν απλά το νοστιμότερο που έχω δοκιμάσει (με μια γήινη, γεμάτη και διαρκή τραγανάδα που δεν πετυχαίνεται εύκολα).

Η γαρίδα με το κανταιφι ήταν μια γιορτή στα μάτια και ένας πειρασμός στον ουρανίσκο με την ελαφριά της υφή, ενώ το ριζότο με τη φέτα και το δυόσμο ήταν μια θεική έμπνευση του σεφ να ξεφύγει από τα τυποποιημένα.

Στα κυρίως, το Iberico (χοιρινό) ήταν τόσο ζουμερό και ισορροπημένο με το ταντούρι, τις φακές και το ντρεσιγκ που όσο και αυτά να φαίνονται αταίριαστα, ήταν απλά αποκάλυψη. Πιστεύω πως οι δοκιμές για τα νέα τους πιάτα θα πρέπει να περνάνε απο εξαντλητικούς ελέγχους στη γεύση και την εικόνα για να έρχονται τέτοια πιάτα στο τραπέζι.

Ακόμα και κάτι τόσο 'ασφαλές' (βλ. συνηθισμένο) όπως το πιάτο με το φιλέτο του κοτόπουλου με τα λαχανικά είχε τόση εμπνευσμένη τέχνη πάνω του που κάθε σημείο του ανέδινε και διαφορετικές γεύσεις. Αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πώς γίνεται και θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Τα νέα γίνονται ακόμη καλύτερα, όταν μπορείς να πάρεις με τα πιάτα αυτά και εξαιρετικό κρασί με κάτω από 5 ευρώ το ποτήρι. Δοκιμάσαμε στο τέλος και το Rioja τους που είναι ο, τι καλύτερο σ αυτή την ποικιλία μπορεί κανείς να πιεί στην Αθήνα.

Η επίσκεψη στο Chefi (που βέβαια θα ξαναπάμε) είναι μια ευκαιρία για γιορτή, ή αν δεν υπάρχει ευτυχής αφορμή, είναι το φαγητό γιορτή από μόνο του!