Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Νοε
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Όταν πρωτοδιάβασα για το 7 food sins, τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του δηλ., ομολογώ πως υπήρξα επιφυλακτική..

Σκέφτηκα πειραγμένη ελληνική κουζίνα (λόγω κυρίως των εκδοχών του μουσακά και του σουβλακίου που πρότεινε) σε μικρές ποσότητες και τσιμπημένες τιμές, που λόγω περιοχής, θεώρησα πως θα απευθυνόταν ιδίως σε τουρίστες. Πόσο λάθος έκανα..!

Μετά άκουσα για το μαγαζί πολύ θετικά πράγματα από άνθρωπο εμπιστοσύνης (σπανίζουν τέτοιοι σε θέματα φαγητού) και είπα να το ψάξω λίγο το θέμα. Βρήκα λοιπόν και μελέτησα online τον κατάλογο, έπεσα και σε μια φωτογραφία ενός πιάτου (θα αναφερθώ πιο κάτω) και εντυπωσιάστηκα, διάβασα και κάποιες καλές κριτικές εδώ... είχα πάρει πια την απόφασή μου.

Βρήκα την κατάλληλη παρέα, δύο φίλες που απολαμβάνουν το καλό φαΐ όσο και εγώ. Βρήκα την κατάλληλη ημέρα, Παρασκευή 13/11, βράδυ εννοείται, γιατί το μεσημέρι ο πιο περιορισμένος κατάλογος δεν με κάλυπτε..

Πραγματοποιήσαμε κράτηση δύο μέρες πριν και φθάσαμε στο μαγαζί 10 η ώρα, με τα πόδια από την στάση του μετρό "Σύνταγμα" (αν και της Ακρόπολης είναι πιο κοντά).

Ο χώρος: ένα νεοκλασικό στην Πλάκα, υπέροχο εξωτερικά, στο πίσω μέρος μιας πλατείας (Φιλομούσου Εταιρείας λέγεται). Κάποια λίγα τραπεζάκια έξω, που όμως δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, οπότε δεν βλέπω λόγω να τα προτιμήσετε. Στο εσωτερικό, υπάρχει ο χώρος του ισογείου, στα αριστερά όπως μπαίνεις σε έναν μικρό χώρο έχει ορισμένα τραπεζάκια, ενώ στα δεξια έχει τη μπάρα.

Στον πρώτο όροφο έχει τον μεγαλύτερο χώρο του το μαγαζί, με τα περισσότερα τραπέζια. Σαν διακόσμηση είναι μίνιμαλ, όχι κάτι το φοβερά εντυπωσιακό, αλλά όμορφος και απλός χώρος. Η τουαλέτα βρίσκεται στο υπόγειο και θεωρώ πως θα μπορούσε - ή πιο σωστά θα έπρεπε να είναι πιο περιποιημένη και καθαρή. Ιδίως στις γυναικείες δεν υπήρχε καν χαρτί την ώρα που κάναμε το πέρασμά μας.

Ο κόσμος: Όταν φθάσαμε δεν είχε παρά δύο παρέες στον επάνω όροφο, πλην όμως στο επόμενο μισάωρο το μαγαζί γέμισε. Μου έκανε εντύπωση - θετική - το γεγονός ότι παρατήρησα αρκετά νεαρές ηλικίες στον κόσμο - ζευγάρια αλλά και παρέες, ενώ οι ξένοι που εντόπισα κάθονταν όλοι στα εξωτερικά τραπέζια, είχε ωραίο καιρό άλλωστε.

Η εξυπηρέτηση: Οι κοπέλες που μας έφερναν τα πιάτα ήταν απλά διεκπεραιωτικές, ο κύριος όμως που πήρε την παραγγελία μας, μας έκανε τις προτάσεις του και έτρεχε κάθε φορά μετά την άφιξη κάθε πιάτου να μας κάνει τις απαραίτητες επεξηγήσεις ήταν άψογος, άριστα ενημερωμένος για όλο τον κατάλογο - όπως πρέπει να ναι κάθε σωστός επαγγελματίας- και πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την προθυμία του και το πραγματικό ενδιαφέρον του.

Η παραγγελίας μας:

-crispy round tuna salad => Υφές Τόνου, Τραγανό Κουλούρι και Φρέσκα Λαχανικά, λέει ο κατάλογος. Εμείς είχαμε ενημερωθεί από τον κύριο που μας πήρε την παραγγελία ότι δεν είναι και τόσο "σαλάτα", μιας και δεν αποτελείται από πολλά λαχανικά και άρα ξέραμε ακριβώς τι να περιμένουμε. Σασίμι τόνου στην μία πλευρά, 4 κομμάτια, και στο κέντρο του πιάτου το κουλούρι, με πατάτα, ντομάτα, αβγό, ραπανάκι και ελάχιστα φύλλα πράσινα (ρόκας νομίζω) και υφές τόνου. Εξαιρετικό!

-Black fish ‘n chips => Μπακαλιάρος σε Tempura, Chips Πατάτας και Mousse Ταραμά. Έρχεται λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο, σαν μίνι κορμός δέντρου, ξαπλωτό, με δύο χωνάκια όρθια πάνω του, το ένα με τον μπακαλιάρο μέσα και το άλλο με τα τσιπς! Υπέροχη παρουσίαση, ακόμη πιο υπέροχη γεύση. Τα τσιπς εξαιρετικά λεπτά και τραγανιστά. Δυστυχώς όμως, μικρό σαν ποσότητα το πιάτο.

- Crunchy Mousaka => Ένας Διαφορετικός Μουσακάς. Πράγματι διαφορετικός. Ένα μακρόστενο, κρατσανιστό, κυλινδρικού μεγέθους κομμάτι μουσακά, με μια λωρίδα μπεσαμέλ απο πάνω, συνοδευόμενο από σαλάτα - ντοματίνια με φέτα και λίγη ρόκα. Μας άρεσε.

-PH - 8 =>Μπέικον, Ποσέ Αυγό, Σπανάκι και Τρούφα. Το πιάτο που όταν πρωτοαντίκρυσα - σε φωτογραφία - έπαθα πλάκα και ένας από τους βασικούς λόγους που με έκαναν να βάλω το μαγαζί στη λίστα μου. Υποδειγματικό πιάτο και σαν ιδέα και σαν εκτέλεση και σαν παρουσίαση. Απ' όλες τις απόψεις. Σε ένα βαθύ πιάτο- σαν μπωλ - κάτω μπαίνει φλαν από μπέικον, από πάνω το σπανάκι σε υγρή μορφή και μέσα επιπλέει το ποσαρισμένο αβγό - που έχει περαστεί κ λίγο από τηγάνι, όπως μας εξήγησαν. Ό, τι κ να πω για το συγκεκριμένο πιάτο θα είναι λίγο. Μαγεία.

-Mussels steam =>Μύδια Αχνιστά με Αλμιρίκια. Δεν τρελαθήκαμε με το πιάτο. Ήταν κάπως απλό, χωρίς κάτι το ξεχωριστό, ενώ το έχουμε φάει σε καλύτερη εκτέλεση σε άλλα μαγαζιά. Σίγουρα κατώτερο των λοιπών πιάτων.

-Chicken on preasure =>Αρωματικό Κοτόπουλο με Κανόλια Γεμιστά και Κρέμα Παρμεζάνας. Eνδιαφέρον πιάτο, τρια κανελόνια στη μία άκρη γεμισμένα με σπανάκι (αν δεν κάνω λάθος στο χορταρικό) και λουσμένα με την κρέμα παρμεζάνας και δίπλα ένα ικανοποιητικό σε μέγεθος κομμάτι κοτόπουλο, όμορφα ψημένο, πολύ μαλακό με την πετσούλα του και με σάλτσα ψητού από πάνω.

-Black angus beef=>Tri- Tip με Chips Πατάτας και Αλάτι Τρούφας. Άλλο ένα όμορφα παρουσιασμένο πιάτο, καλή η ποσότητα του κρέατος, ψημένος medium οπως ακριβώς το ζητήσαμε, τσιπς πατάτας λεπτά κ νόστιμα και ένα μικρό βαζάκι με αλάτι τρούφας. Το πιο ακριβό πιάτο του καταλόγου, αξίζει και με το παραπάνω!

-3 μπύρες βαρέλι.

VFM=> Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 30 ευρώ το άτομο, τιμή που θεωρώ πολύ καλή για τον αριθμό των πιάτων που δοκιμάσαμε (τα θεωρώ αρκετά για να σχηματίσει κανείς μια καλή πρώτη εικόνα του μαγαζιού), την ποσότητα του φαγητού και ιδίως την ποιότητα των υλικών. Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των τιμών, που όμως σε κάθε περίπτωση ως έχουν δεν είναι απαγορευτικές.

Δοκιμάστε το! Αξίζει!