Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Νοε
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Λόγω εγγύτητας και εντοπιότητας το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές ως τώρα. Η πρώτη ήταν τις πρώτες μέρες που άνοιξε, πριν το καλοκαίρι, και μέχρι και την τελευταία οι εντυπώσεις είναι οι ίδιες.

Βρίσκεται σε ένα μικρό πεζόδρομο του Χαλανδρίου, παράλληλο με εκείνον που βρίσκονται οι πολλές καφετέριες. Απέναντί του υπάρχει ένα πολύ καλό μπαράκι, του οποίου η μουσική μπερδεύεται με του εστιατορίου το καλοκαίρι, γι' αυτό και το 3/4 στο χώρο. Κατά τα άλλα η διακόσμηση είναι εξαιρετική. Σαν μια εσωτερική αυλή, με απίθανες λεπτομέρειες που δένουν σε ένα πανέμορφο και οικείο σύνολο που σε προδιαθέτει να καθίσεις αρκετές ώρες. Η οροφή είναι ανοιγόμενη (! ), οπότε τα βράδια του καλοκαιριού είναι αρκετά δροσερά. Η κουζίνα είναι παντελώς ανοιχτή, μπορείς να δεις όλα τα στάδια προετοιμασίας του φαγητού, ενώ δεσπόζει στο κέντρο ο ξυλόφουρνος που εκτός από εντυπωσιακός, είναι και must για slow cooking και ιδιαίτερες γεύσεις.

Η εξυπηρέτηση είναι αυτή που πρέπει. Υπάρχει επεξήγηση για οτιδήποτε χρειαστεί, τα φαγητά έρχονται στην ώρα τους και οι μπύρες στη σωστή θερμοκρασία τους. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν γίνονται κρατήσεις, οπότε αν θέλετε να βρείτε σίγουρα τραπέζι Σαββατόβραδο καλύτερα να πάτε νωρίς. Τις καθημερινές είναι πιο άνετα τα πράγματα.

Αναφορικά με το φαγητό, παραδέχομαι ότι θα διαφωνήσω με τον φίλτατο προλαλήσαντα. Πόσες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται το pulled brisket, ή τα bbq spare ribs ή τις πατάτες mexicali ή τα απίθανα τηγανιτά θαλασσινά, ή ό, τι άλλο έχω δοκιμάσει εκεί. Πραγματική απόλαυση, που εν μέρει οφείλεται στον ξυλόφουρνο και εν μέρει στην έμπνευση να σερβίρεις τέτοια πιάτα. Το ευχάριστο σοκ βέβαια βρίσκεται στις τιμές, διότι ποιος θα περίμενε να βρει μισό κιλό σιγοψημένα bbq spare ribs με φρέσκες καλοτηγανισμένες πατάτες λίγο κάτω από 10ευρώ (έχει και με 1 κιλό, σε χαμηλότερη αναλογικά τιμή, για τουλ. 2 άτομα); Ή το πραγματικά κολασμένο pulled brisket, με τιμή στα 8 ευρώ περίπου;

Από τα λίγα εστιατόρια που πηγαίνω ξέροντας ότι θα φάω καλά, όσες φορές και αν ξαναπάω. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι!