Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Νίκαια, Αθήνα
Νοε
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Το Αϊβαλί το γνωρίσαμε τυχαία πριν από ενάμιση χρόνο, ύστερα από υπόδειξη ενός φίλου- κάτοικου της περιοχής. Το επιχείρημα ήταν ένα καλό κεμπάπ σε ωραίο περιβάλλον και σε καλή τιμή. Αν και στην αρχή όταν ακούω για κεμπάπ είμαι πάντα διστακτικός (στο μυαλό μου πάει πάντα σε αυτά τα άθλια που σερβίρουν στο Μοναστηράκι και την Δραπετσώνα) λίγο η πείνα μας, λίγο το περασμένο της ώρας και που τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά (Κυριακή μεσημέρι Ιουνίου) δεν το πολυσκεφτήκαμε και σύντομα βρεθήκαμε να παρκάρουμε στο δίπλα στενό.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και το σημείο κεντρικό. Βρίσκεται σχεδόν πάνω στην Γρηγορίου Λαμπράκη, εκατό περίπου μέτρα από το γήπεδο του Ιωνικού. Αν και όπως είπα το σημειο είναι κεντρικό, το πάρκινγκ δεν θα σας δυσκολέψει, πάντα κάτι υπάρχει στα γύρω στενά αρκεί να μην πέσεις σε αγώνα.

Ο εσωτερικός και εξωτερικός του χώρος (μπαλκονάκι πάνω από το πεζοδρόμιο) είναι πολύ όμορφος με ωραία τραπεζοκαθίσματα σε ανοιχτά χρώματα που αποπνέουν μια καθαριότητα. Παρόλο που η κατασκευή που κλείνει τον εξωτερικό χώρο τον χειμώνα είναι η τυπική που συναντάς παντού, εν τούτοις και οι δύο χώροι έχουν μία ομοιομορφία που δεν καταλαβαίνεις την διαφορά. Στον εξωτερικό το μειονέκτημα είναι ότι τα τραπέζια είναι λίγο στριμωγμένα, εάν δεν καπνίζετε προτιμήστε τον μέσα χώρο όπου είναι πιο άνετος. Βασικά και να καπνίζετε, πάλι μπορείτε να καθίσετε μέσα αφού παρόλο την ειδική σήμανση και απαγόρευση, στην πράξη δεν εφαρμόζεται τίποτα. Για τον λόγο αυτό θα ρίξω λίγο την βαθμολογία μου (3) ως προς τον χώρο.

Στον ενάμιση αυτόν χρόνο το έχουμε επισκεφθεί πάρα πολλές φορές και έχω μία ολοκληρωμένη εικόνα του μενού. Προσωπικά έχω ξεχωρίσει και θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε:

Κεμπάπ: Ζουμερό, χωρίς πολύ λίπος και μπαχάρια, ψημένο τέλεια. Στα συν του ότι την άλλη μέρα δεν βρωμάει ο ιδρώτας σου σκορδίλα, κύμινο και αρνίλα!! Εξαιρετικό, άριστα 10!!
Γιαουρτλού: Εξαιρετικό και αυτό αλλά οι δύο σάλτσες του (γιαουρτιού και κόκκινη) το πνίγουν κυριολεκτικά και παπαριάζουν τις πίτες. Εάν δεν είστε τόσο “παραδοσιακοί” θα σας πρότεινα να πάρετε μερίδα κεμπάπ με ξεχωριστές τις δυο σάλτσες και να συμπληρώνετε μόνοι σας. Έτσι το κάνω κι εγώ...
Μπουκιές φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένες γίγας: Μαζί με το κεμπάπ το θεωρώ τα καλύτερα του καταλόγου. Ζουμερές μπουκιές κοτόπουλου ψημένες σε βέργα. Ξεροψημένες απ'έξω, ζουμερές μέσα. Πεντανόστιμες, μην παραλείψετε να τις δοκιμάσετε.
Κοτομπέικον: Αν και το μπέικον δεν το προτιμώ και κυρίως σε συνδυασμούς με κρέας, εν τουτοις θα ήταν άδικο να μην πω ότι είναι δεν έχει καμία σχέση με όλα τα άλλα. Καλής ποιότητας καπνιστό μπέικον, τυλιγμένο σε μπουκιές στήθους κοτόπουλου, που ψήνεται στη βέργα. Παραδόξως καθόλου λιπαρό...
Σαλάτα με πληγούρι, φρέσκια ντομάτα κρεμμυδάκι και φρέσκα μυρωδικά (μου διαφεύγει πως την λένε). Γεμάτη αρώματα και δροσερή, σπάει όμορφα την γεύση του κρέατος.

Επίσης να παραγγείλετε οπωσδήποτε πατάτες οι οποίες είναι τυποποιημένες μεν, καλής ποιότητας δε και όχι σαν τις κοινές προτηγανισμένες του εμπορίου. Για όσους έχουν αυξημένες θερμιδικές ανάγκες συνοδεύονται προαιρετικά με σως μαγιονέζας για “βουτίτσα”...

Το σέρβις είναι ενα θέμα το οποίο με έχει προβληματίσει πολύ και ειλικρινά δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα ακόμη. Καλή διάθεση υπάρχει αλλά πολλές φορές κάτι δεν δουλεύει. Οι κοπελίτσες στο σέρβις είναι μικρές και άπειρες -πιθανώς φοιτήτριες- και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και να μην είμαστε υπερβολικοί. Ένας μικρός αποσυντονισμός υπάρχει πολλές φορές, βασικά φαίνεται σαν να μην έχουν συγκεκριμένο τομέα εξυπηρέτησης αλλά να είναι όλες για όλα τα τραπέζια, κι αυτό δημιουργεί μια σύγχυση και πολλές φορές εκνευρισμό. Άλλες φορές μας έχουν έρθει άλλα πιάτα αντί άλλων, μας έχουν φέρει μπύρες χωρίς να τις έχουμε παραγγείλει και άλλα τέτοια.

Είναι πολύ βασικό στην εξυπηρέτηση των πελατών να υπάρχει ένας, το πολύ δύο σερβιτόροι που θα εξυπηρετούν ένα τραπέζι. Πρώτον για να οικειοποείται ο πελάτης και να αισθάνεται όμορφα έχοντας τον “δικό του άνθρωπο” να τον φροντίζει, δεύτερον για να ξέρει που θα απευθύνεται κατά την διάρκεια του γεύματος εάν χρειαστεί κάτι ή να παραγγείλει κάτι ακόμα. Το να μου φέρνει τα ποτά ένας, να μου παίρνει παραγγελία άλλος, να μου φέρνει τα κυρίως ένας τρίτος, τα ενδιάμεσα ένας τέταρτος και τον λογαριασμό ένας πέμπτος εμένα μου δημιουργεί άγχος. Θυμάμαι και νέος όταν δούλευα σε καλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, πουθενά να εξυπηρετούσαμε 5 βοηθοί ή σερβιτόροι ένα τραπέζι!! Με καλή διάθεση λοιπόν και όχι τιμωρητικά, θα τους βάλω ένα “2” εδώ, περισσότερο για να τους δώσω το κίνητρο να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα.

Όσο για τις τιμές του είναι πραγματικά καλές και εναρμονισμένες με την υπόλοιπη αγορά. Ίσως στις μερίδες να είναι 0,70 λεπτά έως ένα ευρώ πάνω από τα άλλα του είδους αλλά πραγματικά η ποιότητα και η γεύση δεν σε αφήνουν να σκεφτείς αυτή την διαφορά.

Σαν επίλογο θα ήθελα να πω τα εξής: Το Αϊβαλί δεν το κρίνω σαν ένα εστιατόριο, με την έννοια όπως την έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι. Και πιστεύω πως είναι και λάθος η κατηγορία του στο ask4food γιατί ούτε μεζεδοπωλείο είναι με την κλασική έννοια. Είναι ένα απλό, καλό και όμορφο σουβλατζίδικο, όπου μπορείς άνετα να καθίσεις και να απολαύσεις ακόμα και ένα τυλιχτό με μια μπύρα.

Η οικονομική κρίση έστρεψε μεγάλη μερίδα του κόσμου σε αυτά τα μαγαζιά, αφού μπορείς να έχεις μια όμορφη Σαββατιάτικη έξοδο με την παρέα σου ή την οικογένεια σου χωρίς να ξεπαραδιαστείς. Οι πιο έξυπνοι επιχειρηματίες πρώτοι έπιασαν το νόημα και από παραδοσιακά σουβλατζίδικα μεταλλάχτηκαν σε μοντέρνα “σουβλακερί”. Παράλληλα με το delivery όπου πάντα ήταν και είναι η βασική προτεραιότητά τους, άλλαξαν τον χώρο τους και έδωσαν έμφαση στο “καθιστό φαγητό” ώστε να προσελκύσουν τον κόσμο που λόγω κρίσης έφυγε από τα εστιατόρια.

Το Αϊβαλί νομίζω ανήκει σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα στην κορυφή της.
Αν θα το πρότεινα... ??? Για τους κατοίκους των γύρω περιοχών ασυζητητί, το ίδιο και για τους περαστικούς. Τώρα εάν μένετε αρκετά μακρυά, ειλικρινά δεν ξέρω εάν πρέπει να έρθετε μόνο γι' αυτό.

Καλή σας όρεξη καλοφαγάδες μου!!!