Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Νοε
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Εχοντας κανει κρατηση για το βραδυ της Τεταρτης και μετα απο μια κουραστικη 11ωρη ημερα στο γραφειο, τρωγοντας κατακεφαλα οση βροχη ειχε ο θεος να δωσει!!! κατακλυσμος!!! εφτασα στο DRUID.

Ο χωρος της κλειστης βεραντας ειχε πλημμυρισει απο την δυνατη και συνεχη βροχη και η κυρια που με υποδεχτηκε με συνοδεψε στο μοναδικο στεγνο χωρο στο εσωτερικο του "σπιτιου- εστιατοριου" οπου υπαρχαν 6 τραπεζακια ολα κι ολα. Ήδη υπηρχε ενα νεο ζευγαρακι που δειπνουσε εκεινη την ωρα. Για τον χωρο εχετε ηδη διαβασει κι απο αλλα μελη του ask4food οποτε δεν εχω να προσθεσω κατι. Θα επικεντρωσω την κριτικη μου στο φαγητο και το σερβις.

Κατ αρχην η κυρια που με υποδεχτηκε θα πρεπει μαλλον να ειναι μια απο τους ιδιοκτητες του εστιατοριου, ευγενικη, με "εξυπνη" επικοινωνια και χιουμορ. Φορουσε casual ρουχα - οχι στολη ή κατι που να παρεπεμπε σε σερβιτορα, το οποιο δεν με βρισκει συμφωνο και το θεωρω ενα μικρο φαουλ. Δεν νομιζω οτι ειναι σωστη επαγγελματικη εικονα να υποδεχεσαι πελατες που φορουν τα "καλα" τους με "τζηνακι"...

Παρηγγειλα σουπα βελουτε καροτου, σαλατα μπατζαρι με κινοα και dressing γιαουρτιου και για κυριως ζητησα οσο μπουκο κρεμολατα, αλλα προς απογοητευση μου δεν ηταν ετοιμο?(ηταν 20:30) και ετσι παρηγειλα ενα rib eye (το ακριβοτερο πιατο...28 ευρω! ) το οποιο αναφεροταν ως prime και θα ερχοταν με sauce bearnaise. Τα συνοδευσα με ενα μπουκαλι λευκο κρασι Ακρες του Σκουρα.

Πρωτα ηρθε ενα ποτηρι!!! νερο και επειτα κερασμα 3 κριτσινια με ντιπ γιαουτριου και ενα καναπεδακι γαριδας.
Η βελουτε σουπα καροτου ηρθε καυτη με "γραμμες" κρεμας γαλακτος και στην κορφη ηλιοσπορους. Πολυ καλη σουπα, μεστη ωραια γευση,... δεν καταλαβα ομως κατι διαφορετικο απο τους ηλιοσπορους οι οποιοι καλλιστα μπορουσαν να μην υπηρχαν. Κοστος 5 ευρω, λογικο, σωστη τιμη.

Η πατζαροσαλατα ηταν το κορυφαιο πιατο της βραδιας! Φτιαγμενη (με βοηθεια απο στρογγυλο τσερκι) απο κυβους βραστου πατζαριου στην βαση και βραστη κινοα επανω, με δεξια κι αριστερα κουταλιτσες απο dressing γιαουρτιου και "γραμμες" απο κρεμα βαλσαμικου. Το ξαναλεω.. ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΙΑΤΟ... δεν θα το ελεγες ομως "σαλατα" με την κοινα αποδεκτη εννοια του ορου ως πιατο δηλαδη για την "μεση" 2 ως 4 ατομων δηλαδη. Το σωστο νομιζω θα ηταν να ονομαζοταν ως ατομικο πρωτο πιατο, ως ορεκτικο δηλαδη. Κοστος 10 ευρω, λιγο υπερβολικο.

Και παμε στο κυριως... Rib Eye λοιπον, το οποιο ζητησα medium well και ηρθε οπως το περιμενα... medium! Αυτο συμβαινει στα περισσοτερα εστιατορια! Αν θελεται μετρια ψημενο κρεας να παραγγελνετε μετριο προς καλοψημενο (medium well)... και θα σας ερθει οπως το θελετε... μετρια δηλαδη ψημενο! Οπου εχω παραγγειλει medium... ερχεται παντα (εκτος απο ελεχιστες εξαιρεσεις) με αιμα που τρεχει!!! To κρεας λοιπον ψημενο οπως μου αρεσει, συνοδευοταν απο τρεις κουταλιες παναρισμενου πουρε και απο τεσσερα σπαραγγια που ειχαν πανω τους παραψημενο λιγο τυρι (παραμεζανα?).

Η διαφωνια μου με το πιατο ηταν στην σαλτσα. Η sauce bearnaise ηρθε κρυα σε πορσελανινο πιατακι ως ντιπ. Θα περιμενα να ηταν φτιαγμενη εκεινη την ωρα και να ηταν ζεστη αγκαλιαζοντας το rib eye, δινοντας του την λεπτη ωραια της γευση. Οταν ερωτηθηκα απο την κυρια που με σερβιρε πως ηταν το φαγητο, της ειπα την αποψη μου, η οποια την μετεφερε στον μαγειρα κι ηρθε με την απαντηση οτι "αν ηταν ζεστη θα εκοβε το αυγο που εχει μεσα"... Οποιος εχει εμπειστοσυνη στην τεχνη του δεν απαντα ετσι!

Το rib eye λοιπον (μοσχαρισια σπαλομπριζολα δηλαδη χωρις κοκκαλο) ηταν νοστιμο, δεν με "απογειωσε" ομως σε καμμια περιπτωση και δεν δικαιολογουνται τα 28 ευρω που τιμολογειται.
Το κρασι κοστος 10 ευρω, πολυ καλη τιμη.

Με τον λογαριασμο (53ευρω -10ευρω λογω εκπτωσης 20% απο κρατηση με το ask4food) 43 ευρω, ηρθε και κερασμα γκραπα με κουραμπιεδακι.
Αρκετα καλο γευμα, θα ξαναπαω, αν και θα πρεπει να δουν λιγο την τιμολογιακη τους πολιτικη σε μερικα απο τα πιατα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια