Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Νοε
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τετάρτη βράδυ επισκεφθήκαμε το Αγάνι που μας πρότεινε κάποιος φίλος. Μας μίλησε για εξαιρετικές δημιουργικές συνθέσεις με ψαρικά κυρίως, που προτείνει και εκτελεί ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου. Η πρόσβαση σχετικά εύκολη, πήγαμε από τη Σπύρου Λούη στρίψαμε αριστερά τη Λ. Κηφισίας λίγα μέτρα πιο πάνω στον παράδρομο στο 22 βρίσκεται το εστιατόριο. Βέβαια αν δεν ξέρεις δεν φαίνεται από την Κηφισίας και πρέπει νε περάσεις με τα πόδια τη στοά και να βγεις στο πίσω μέρος. Εμείς προχωρήσαμε πιο πάνω συμφωνα με τις οδηγίες του φίλου στρίψαμε δεξιά στην παραδείσου και πάλι δεξιά στο πρώτο στενο και πέσαμε πάνω στην ταμπέλα

. Αγάνι …Πόσοι άραγε ξέρουν τι σημαίνει? Είναι το στάχυ σιταριού ή βρώμης ή και του παράσιτου της ήρας και μάλλον όχι ακριβώς το στάχυ αλλά το τελείωμά του οι λεπτές λεπτές βελονίτσες που αν μπούν στα ρούχα σε τρελαίνουν στη φαγούρα. Τώρα τι σχέση έχει με τα θαλασσινά δεν ξέρω.

Ο χώρος δεν λέει πολλά αλλά είναι περιποιημένος και πολύ καθαρός. Ο κυρίως χώρος που χωρίζεται με τζαμαρία μισάνοιχτη ώστε να είναι ένα με το εξωτερικό τμήμα που επίσης είναι κλεισμένο με τζαμαρία, και τέντα στην οροφή. Η τέντα το καλοκαίρι ανοίγει και γίνεται αυλή μαζί με τον υπόλοιπο εξωτερικό χώρο που είναι με γκαζόν. Βαριές κουρτίνες γύρω γύρω αλλά μαζεμένες με κορδόνια ώστε να βλέπεις έξω και χρειάζονταν τη συγκεκριμένη βραδιά γιατί έβρεχε. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες σε μοντέρνα γραμμή σουπλά στα τραπέζια και κολωνάτα ποτήρια.
Πήραμε
Ταραμοσαλάτα έτσι μέχρι να αποφασίσουμε για τα υπόλοιπα, σε ένα μπωλάκι που δεν ήταν μπωλάκι αλλά μια λεπτή φέτα αγγούρι γύρω –γύρω.

Μύδια αχνιστά, μεγάλα και γεμάτα, με νόστιμη σαλτσούλα με κρεμύδι κρασί λίγο σκορδάκι και καυτερή πιπεριά κομένη από τις γλάστρες που είχε στον κήπο. (πώς το ξέρουμε?όλο ρωτάγαμε και όλο μαθαίναμε)Το καυτερό ήταν λίγο παραπάνω αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά πρέπει να το πείτε μην πάνε χαμένα τόσο νόστιμα μύδια.

Ψητά λαχανικά με ψητό χαλούμι. Σπάνια στα εστιατόρια τα ψητά λαχανικά είναι αλατισμένα και όσο και να τα αλατίσεις μετά γεύση δεν παίρνουν. Εδώ ήταν αλατισμένα σωστά και μάλιστα μαριναρισμένα από πριν οπότε η γεύση ήταν σωστά απλωμένη και με το χαλούμι ήταν εξαιρετικός συνδυασμός.

Ριζότο με σουπιά βρασμένο στο μελάνι της. Αν δεν ξέρεις βλέπεις ένα μαύρο πράμα και λες τι αηδία είναι αυτή. Οταν δοκιμάσεις όμως αλλάζεις γνώμη γιατί είναι πεντανόστιμο.

Και γαρίδες με κάρυ. Βρασμένες γαρίδες με μια σάλτσα με φινόκιο κάρυ λίγο σκόρδο και γάλα καρύδας. Τώρα το γάλα καρύδας ρωτήσαμε πάλι γιατί δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τι είναι.

Την παραγγελία την πήρε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και τα φαγητά μας τα έφερνε πότε ο ίδιος πότε ο σερβιτόρος. Υπήρχε μια σχετική άνεση γιατί λόγω βροχής δεν είχε πολύ κόσμο εξάλλου πήγαμε κατά τις 11 οπότε οι υπόλοιπες παρέες είχαν ήδη φάει.
Ηπιαμε κρασί χύμα λευκό μισό κιλό. Μοσχάτο αμβούργου (από τον Τύρναβο όχι από το Αμβούργο…) δεν το συζητάω είναι από τα αγαπημένα μου με εκπληκτικό άρωμα και γεύση και μια επίγευση που διαρκεί.
Πληρώσαμε 56 ευρώ. Δεν είναι λίγα για δύο άτομα στις μέρες που διανύουμε, αλλά και φθηνά και πολύ καλές γεύσεις και μάλιστα με θαλασσινά, μάλλον δεν γίνεται.