Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Δεκ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ξαναγράφω για το Οικείο, μετά από πρόσφατη επίσκεψή μου, στην οποία με χαρά διαπίστωσα πως το εστιατόριο-θεσμός της Πλουτάρχου, διανύει πολύ καλή περίοδο.

Δεν ξέρω πως το καταφέρνει, και είναι πάντα γεμάτο. Αν και πήγαμε νωρίς για τα ελληνικά δεδομένα, κατά τις 8:30 καθημερινή, λίγα ήταν τα ελεύθερα τραπέζια, και αυτά στο πατάρι. Προηγουμένως, ερχόμενοι, περάσαμε από κάποια κοντινά εστιατόρια, που δεν είχαν πελάτη ακόμα ούτε για δέιγμα. Κάτι λέει αυτό, όπως και το ότι το Οικείο είναι σταθερό εκεί εδώ και δεκαετίες, ενώ σε μικρή ακτίνα από αυτό ανοιγοκλείνουν ανά έτος σχεδόν νέες απόπειρες στο χώρο, χωρίς την αναμενόμενη επιτυχία.

Το καλοκαίρι τα τραπέζια βγαίνουν στη γωνία Πλουτάρχου και Αλωπεκής. Καλύτερα να ρθειτε με το μετρό, ειδικά αν πρόκειται για ΠΣΚ. Βράδυ το παρκάρισμα εδώ είναι ζόρικο -ενώ η αυθαιρεσία των αυτοσχέδιων παρκαδόρων της Πατρ. Ιωακείμ και της Πλουτάρχου περιορίζει αρκετά τις πιθανότητες να σταθμέυσετε κάπου κοντά.

Πάμε μέσα τώρα: ζεστά χρώματα παντού και φωτισμός που δημιουργεί αίσθηση θαλπωρής, διακόσμηση που δεν έχει καμμία σχέση με το μίνιμαλ (ως και κόσκινα είναι κρεμασμένα από το πατάρι) αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς ισορροπημένο, ευχάριστο και καθόλου φορτωμένο.
Ο κατάλογος μάλλον χαρακτηρίζεται ως ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, ενώ η μικρή λίστα κρασιών που δεν είναι καν σε χωριστό έντυπο.

Καθίσαμε στο πατάρι και παραγγείλαμε:
-Φάβα με κάππαρη (ήθελε λίγο έξτρα λάδι, υπήρχε στο τραπέζι, μέτριο)

-Σαλάτα πράσινη με πορτοκάλι (δροσερή και φρέσκια)

-Συκώτι μοσχαρίσιο με πατάτες τηγανητές (μου άρεσε πολύ, καλοψημένο, τρυφερό συκώτι με κανονικές, αληθινές πατάτες σε τεράστια ποσότητα)

- Μοσχάρι με θυμάρι και λεμόνι και πάτάτες (η λέξη λουκούμι για κάτι τέτοια κρέατα χρησιμοποιείται. Καταπληκτική σάλτσα, εξαιρετικό πιάτο).

-750ml χύμα αγιωργίτικο. Δε μας άρεσε. Δεν ήταν χαλασμένο, δεν ρωτήσαμε τον παραγωγό, αλλά ήταν σαν νερωμένο, άνευρο, κάτι δεν πήγαινε καλά. Ζητήσαμε να το επιστρέψουμε γιατί δε μας άρεσε (χωρίς απαίτηση να μην το πληρώσουμε) και πήραμε ένα εμφιαλωμένο αυτή τη φορά, κτήμα Παπαϊωάννου (€20). Στο λογαριασμό διαπιστώσαμε κατόπιν πως δε μας χρεώθηκε το αρχικό κρασί.

-Μους λεμόνι. Την πήραμε για δροσιστική και καθαριστική, αλλά αν και αρωματική και νόστιμη, ήταν αρκετά πυκνή και βουτυρώδης, θα την ήθελα πιο ανάλαφρη μετά το φαγητό.

Ευγενικό και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό, που ξέρει τη δουλειά του καλά. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους.

Ο λογαριασμός ήταν €64. Στο Κολωνάκι δεν περιμένεις να φας με πολύ χαμηλές τιμές, οκ, αλλά νομίζω το σύνολο των υπηρεσιών και ο ευρωπαϊκός αέρας του μαγαζιού αξίζουν τα λεφτά τους.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη boux.