Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Δεκ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Τεταρτη νωρις το βραδυ κι εχοντας διαβασει πολυ καλες κριτικες απο τα περισσοτερα μελη του ask4food, περασα το κατωφλι του Βασίλαινα. Πρωτος πελατης λοιπον, καλησπεριστηκα με την υπευθυνη του εστιατοριου, βολευτηκα στο τραπεζακι μου κι ειπα να δοκιμασω το menu degoustation, ενα μενου γνωριμιας δηλαδη, με μικρες μεριδες απο τα περισσοτερα πιατα του εστιατοριου, ετσι ωστε να διαμορφωσω αποψη για ποια απο τα τα πιατα του, μου αρεσουν περισσοτερο, ωστε σε επομενες επισκεψεις να ξερω τι να παραγγειλω.

Ομολογουμενως εξυπνη ιδεα απο το καταστημα, εμενε μονο να αποδειχτει οτι ηταν και σωστη κινηση απο μενα. Μετα λοιπον τις καλησπερες, ρωτηθηκα αν θελω νερο βρυσης ή εμφιαλωμενο και μου δοθηκαν οι καταλογοι φαγητου και κρασιων.

Για τον χωρο εχουν ηδη γραψει οι φιλοι του ask4food, να προσθεσω μονο, οτι το καταστημα ειναι φωτεινο και δειχνει καθαρο. Τωρα αν ειναι και ανετο οταν γεμιζει, αυτο δεν μπορω να το πω, γιατι οπως σας ειπα ειμουν μονος και πραγματικα αισθανομουν "αρχοντας"!!! Η μουσικη που εντυνε το καταστημα ηταν ενα μιγμα απο διαφορες "εκδοχες" της jazz, απο "κλασσικη" σε fusion μεχρι και acid jazz. Ολα ωραια λοιπον, εδωσα την παραγελια, το menu degoustation και ενα μπουκαλι κρασι λευκο Κτημα Αβαντις. Ηρθαν φρεσκοψημενα ψωμακια, ενα απο ολικης αλεσης αλευρι και ενα ελιοψωμο.

Επισης το "κερασμα" που ηταν 3 πρασινες απύρηνες ελιες!!! και λιγο χοντρο αλατι ??? (τι να το εκανα αληθεια το αλατι???), μαζι και το κρασι, οπου και μου δοθηκε να το δοκιμασω πριν με σερβιρει η υπευθυνη της σαλας. Δροσερο κρασι με νοτες απο τροπικα φρουτα, αρκετα καλο. Μετα απο αυτο, ξεκινησαν τα πιατα του μενου και ο σερβιτορος που ανελαβε να με σερβιρει, μου εξηγουσε καθε φορα τι πιατο εφερνε και ποτέ δεν αφησε το ποτηρι του κρασιου μου να αδειασει.

Επισης οταν τελειωσαν τα πρωτα σερβιτσια (1 κουταλι σουπας και 3 μαχαιροπηρουνα) τα αντικαθηστουσε με καθε νεο πιατο. Ηταν χαμογελαστος και ευγενικος, ακομα και στα παραπονα μου (θα διαβασετε παρακατω). Για αυτο και στην εξυπηρετηση, στο σερβις, δινω 4 ντοματουλες. Μπραβο!
Δυστυχως με την γευση κυριως, και την ποσοτητα δευτερευοντος του φαγητου, δεν εμεινα ευχαριστημενος. Παμε λοιπον... ή οπως χαρακτηριστικα μετα απο καθε πιατο ελεγε ο σερβιτορος... συνεχιζουμε!

-ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ με καπνιστή κολοκύθα, βιολογικής καλλιέργειας, με κάστανα και καλαμπόκι: Ηρθε κρυα, ζητησα να την ζεστανουν και... ξαναρθε κρυοχλιαρή!!! Την δοκιμασα γιατι ντραπηκα να την ξαναγυρισω πισω... και απογοητευτηκα... ουτε καστανο καταλαβα ουτε καλαμποκι... καμια ιδιαιτερη ευχαριστηση στον ουρανισκο

-ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ και ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ: ηρθαν μαζι στο ιδιο πιατο (στο μενου ηταν ως ξεχωριστα πιατα). Η ταραμοσαλατα ηταν μισο κουταλακι!!! η γευση της ομως πραγματικα φανταστικη!!! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ!!! Διπλα μια μπρουσκετα με μαρμελαδα τοματας και γαυρο μαρινατο. Μετριο γευστικο αποτελεσμα.

-ΡΕΓΓΑ με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με τραγανές πατάτες: Οι "τραγανες πατατες" ηταν 2 τσιπς μισοκαμενα!! Η ρεγγα ομως εδενε σωστα με την μελιτζανοσαλατα. Καλο.

-ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ με πέστο βασιλικού και πατζάρι: 2 κομματακια καλαμαρι!!!! (για ονομα!!! ), και γυρω του σε δυο γραμμες οι σαλτσουλες. Μετριο.

-ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ με μαγιονέζα σκόρδου και πατζάρια φούρνου: Καλοτηγανισμενος μπακαλιαρος, πολυ καλη η "σκορδαλια", το ενα!!! κομματακι μπατζαρι ηταν η βαση του βολβού (που δεν ειχε καθαριστει σωστα) και δεν τρωγοταν! Με εξαιρεση αυτην την αστοχια στο μπατζαρι, αυτο ηταν το 2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ.

-ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ σε κενό αέρος με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα πορτ: το αστειο της βραδιας. Δεν μπορω να γραψω απολυτως τιποτα γι αυτο το πιατο (Εξηγησα στον σερβιτορο). Η πληρης ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ.

- ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ: η πληρης αντιθεση με το προηγουμενο πιατο!!! Πολυ νοστιμο, με ξεπεταγματα σπιρταδας απο την σαλσα που το εντυνε... με παρεπεμψε σε οσο μπουκο με κρεμολατα λεμονιου. Το 3ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ

-ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ με τραγανά εσπεριδοειδή, γλυκό κυδώνι και mousse κυδώνι: η βραδια εκλεισε με αυτο το απαλο γλυκακι που ηρθε και μετριασε την απογοητευση μου, για το μετριο ως συνολικη αποτιμηση και ακριβο δειπνο.
Λογαριασμος 52,80ευρω.

Θα ξαναπαω για να γευτω μια πληρη μεριδα ταραμοσαλατας, μπακαλιαρου και οπωσδηποτε το μοσχαρακι ή ισως για να δοκιμασω το Φιλετο Μοσχιδας ή τον Κοκκορα Μανης... σε πληρη οπωσδηποτε μεριδες!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια