Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαϊδάρι - Αιγάλεω, Αθήνα
Δεκ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Πριν από λίγες μέρες, Παρασκευή βράδυ, δέχτηκα την πρόσκληση φίλου που οργάνωνε συνάντηση παρέας καμιά δεκαριά ατόμων "να πάμε σε ένα μεζεδοπωλείο στο Αιγάλεω για θαλασσινά". Ως χρήστης του ask4food κάθε φορά που μου απευθύνεται μια τέτοιου είδους πρόσκληση ρωτάω το όνομα του μεζεδοπωλείου. Όταν λοιπόν ο φίλος απάντησε: "Το Νησί, στο Αιγάλεω", επόμενη κίνησή μου ήταν να το τσεκάρω στην ιστοσελίδα του ask4food. Βλέποντας τις κριτικές και τις βαθμολογίες αρκετών χρηστών, και ειδικά την εκτενή κριτική του αγαπητού jim ήξερα τι να περιμένω...

Κατ' αρχήν να γράψω καλά λόγια για το προσωπικό του μεζεδοπωλείου και την εξυπηρέτηση. Ο φίλος που είχε αναλάβει να συγκεντρώσει την παρέα, τα κατάφερε πολύ καλά στο να μας μαζέψει όλους, λησμόνησε όμως να πάρει τηλέφωνο στο "Νησί" να κάνει κράτηση! Έτσι, όταν έφτασα μαζί με μια φίλη, και ήμασταν οι πρώτοι από την παρέα, ο υπεύθυνος μας απάντησε έκπληκτος ότι δεν υπήρχε κράτηση για την παρέα των δέκα ατόμων.

Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή θεώρησα ότι θα είχε γίνει λάθος από το μεζεδοπωλείο, τηλεφωνώντας όμως στον φίλο μου διαπίστωσα ότι απλώς έφταιγε η δική του αφηρημάδα. Παρά ταύτα, ο υπεύθυνος του μεζεδοπωλείου κατέβαλε φιλότιμη και πολύωρη προσπάθεια και κατάφερε, παρότι ο χώρος είναι στριμωγμένος και το μαγαζί σχεδόν γεμάτο, να διαμορφώσει μια γωνιά τριών τραπεζιών, στην οποία καθίσαμε δέκα άτομα και επομένως, του αξίζουν συγχαρητήρια!

Βέβαια, ο χώρος δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο: Γύρω-γύρω τζαμαρία, απλά τραπέζια και καρέκλες τοποθετημένα έτσι, ώστε να αξιοποιείται και το τελευταίο εκατοστό, τραπεζοκαθίσματα στριμωγμένα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες. Να σημειώσω ότι υπάρχουν δύο επίπεδα, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους σερβιτόρους στην προσπάθειά τους να φτάσουν και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες που κάθονται στα ακριανά τραπέζια και των δύο επιπέδων.

Μόλις μαζεύτηκε η παρέα, οι περισσότεροι επιχειρηματολόγησαν υπέρ του να πάρουμε το "μενού των 13 ευρώ το άτομο". Για τους φίλους χρήστες του ask4food που δεν έχουν επισκεφτεί το "Νησί", να εξηγήσω ότι προσφέρεται το μενού αυτό όλες τις ώρες λειτουργίας του μεζεδοπωλείου και περιλαμβάνει τη δυνατότητα να γευτούν οι πελάτες μια σειρά από ορεκτικά (πατάτες τηγανιτές, φάβα, τυροκαυτερή, γαύρος μαρινάτος, χταποδοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι τυρί, μύδια σαγανάκι, μύδια αχνιστά, καβουροσαλάτα, πατατοσαλάτα), σαλάτες (χωριάτικη, ανάμικτη, μαρούλι), κυρίως πιάτα (ψητές σαρδέλες, μπακαλιάρος σκορδαλιά, μυδοπίλαφο, τηγανιτά γαυράκια, τηγανιτή γλώσσα, καλαμαράκια τηγανιτά, μύδια τηγανιτά, γαρίδες τηγανιτές ακόμα και μπιφτεκάκια και μπριζολάκια) και ποτά (χύμα κρασί, ούζο, τσίπουρο, μπύρα "Βεργίνα" και αναψυκτικά). Ίσως να έχω ξεχάσει να σημειώσω και κάτι...

Βέβαια, μπορεί κάποιος να παραγγείλει και κάποια άλλα πιάτα με επιπλέον χρέωση. Συγκράτησα τη γαριδομακαρονάδα, το ψητό καλαμάρι, τις ψητές γαρίδες, το χταπόδι, σίγουρα ο σερβιτόρος μας ανέφερε και δυο-τρία ακόμα. Φυσικά, διατίθεται και εμφιαλωμένο ούζο, τσίπουρο και άλλες μάρκες μπύρα με έξτρα χρέωση.

Παρότι μεγάλη παρέα, συμφωνήσαμε γρήγορα στο μενού των 13 ευρώ το άτομο με θαλασσινούς μεζέδες. Λίγο αργότερα μια αγχωμένη σερβιτόρα, η οποία όλο το βράδυ διένυσε αρκετά χιλιόμετρα κινούμενη ταχύτατα, μας έφερε τα σερβίτσια, ψωμάκι και κάποια συμπαθητικά ντιπ.

Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση άρχισαν να έρχονται τα ορεκτικά, αλλά και τα κυρίως πιάτα σε επαρκέστατες ποσότητες, μέχρι του σημείου που φτάσαμε να πούμε: "Φτάνει, μη φέρετε άλλα πιάτα! ". Επίσης, με προθυμία ανανεώνονταν τα ποτά και το νεράκι, που ήρθε σε κανάτα από τη βρύση, καθώς και τα αναψυκτικά, απλώς προς το τέλος της βραδιάς, όταν το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο, υπήρξε κάποια καθυστέρηση.

Ας έρθουμε όμως στα της γεύσης (προφανώς θα αναφερθώ σε ό, τι δοκίμασα):
- Φάβα: Πολύ μέτρια, δεν σωζόταν ούτε από το λαδάκι ούτε από το κρεμμυδάκι που τη συνόδευε...

- Πατάτες τηγανιτές: Προκάτ, όχι κάτι το σπουδαίο.

- Τυροκαυτερή: Καλή γεύση, τρωγόταν πολύ ευχάριστα.

- Χταποδοκεφτέδες: Μου φάνηκαν πολύ εύγευστοι, αρκετά πικάντικοι, τους τιμήσαμε δεόντως...

- Σαγανάκι τυρί: Σωστά φτιαγμένο, νομίζω ήταν κεφαλογραβιέρα αρκετά καλής ποιότητας.

- Μύδια σαγανάκι με σως μουστάρδας: Από τα καλά πιάτα του μεζεδοπωλείου, πολύ καλή η σως. Ζητήσαμε και μας έφεραν επιπλέον.

- Πατατοσαλάτα: Αρκετά καλή.

- Χωριάτικη σαλάτα: Επαρκέστατη ποσότητα, συμπαθητική η φέτα, όχι τόσο ζουμερές οι ντομάτες, κάπως βαρύ το λάδι της.

- Τηγανιτές γαρίδες: Πολύ μέτριες...

- Γαυράκι τηγανιτό: Το γαυράκι ήταν πολύ νόστιμο, το λάδι που τηγανίστηκε όμως βαρύ, με αποτέλεσμα να μένει λαδίλα στο στόμα...

- Μυδοπίλαφο: Το ρύζι ήταν παραβρασμένο και χανόταν όλη η γεύση των μυδιών.

- Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Σωστά τηγανισμένος, καλή και η σκορδαλιά.

- Καλαμαράκια τηγανιτά: Ισχύει ό, τι και για τον γαύρο, το λάδι που τα είχαν τηγανίσει κάλυπτε τη γεύση τους.

Το χύμα τσίπουρο που ήπιαμε δεν μας πείραξε, ωστόσο δεν είχε και κάποια ιδιαίτερη γεύση.

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, ένας από την παρέα ρώτησε αν υπάρχει γλυκό, αναφέροντας ότι θα το παίρναμε με δική μας χρέωση, οι σερβιτόροι μας απάντησαν ευγενικά ότι το μεζεδοπωλείο δεν διαθέτει γλυκά. Το κόστος ανήλθε στα 13 ευρώ το άτομο, χωρίς καμιά "κρυφή" χρέωση...

Γενικό συμπέρασμα: Επιτρέψτε μου να συνοψίσω με την αρχαιοελληνική φράση: "Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ' εν τω ευ το πολύ".
Μ' άλλα λόγια, ικανοποιητική η ποσότητα, καλές οι τιμές, πολύ καλή η εξυπηρέτηση, αλλά μέτρια η ποιότητα.

Όπως εύστοχα επισημαίνει και ο jim στη δική του κριτική το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο προσφέρει τη δική του πρόταση στην εποχή της "Ελλάδας της κρίσης", αλλά έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Έγκειται στους ιδιοκτήτες του, να αποφασίσουν αν θέλουν να βελτιώσουν το μεζεδοπωλείο ή αρκούνται στα, κατά κανόνα, γεμάτα τραπέζια.

Γιατί είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας όλοι, πελάτες και επιχειρηματίες, ότι το value for money προκύπτει και από την ποιότητα των προσφερομένων αγαθών και υπηρεσιών, όχι μόνο από την ποσότητα και την τιμή...